[]

İştah nasıl dindirilir?

Böyle bir sorunu, çözümü olan var mı? Ben diğer insanlardan fazla yiyorum, metabolizmam hızlı filan da değil, zira 20 kg fazlam var. Çocukluğumdan beri böyleydi. Niye böyle oluyor fikrim yok. Doğru beslenmeyi biliyorum. (Bugüne kadar sayısız diyetisyen gittim, bir sürü sağlıklı beslenme kitabı okudum.) Karatay vs. de denedim. Gördüm ki et yenince çok karbonhidrat yenmiyor ama bu sefer vahşi hayvan gibi sürekli et yiyorum. Etik olarak et yenmemesi gerektiğine ve ruhsal olarak insana iyi gelmediğine inanıyorum, vejetaryen olabilsem keşke. Ama et yemeyince de doymuyorum.

İnsan iştahına nasıl dur diyebilir? Kısaca sorum bu. Deneyip "şu işe yarıyor" dediğiniz bir yöntem var mı?

Teşekkürler..

 
bunun cevabı tıbbidir. doğru diyetisyeni bulun derim.
ama metnin bağlamından şunu çıkarıyorum ki biraz motivasyon problemi var sanki. durum anlattığınız kadar vahim olmayabilir. ben evlenmeye karar verdim ve ilk defa bir diyette bu kadar kararlı gidiyorum (mecbur verilecek yani o kilolar). bunda iyi bir diyetisyenin de payı var. motivasyonunuzu arttıracak bir şey muhakkak vardır. güzel kıyafetler, kızların beğenmesi vs vs.

  • retiredcolonel  (05.02.18 23:07:26) 
gece tatlı krizi gelirse kusmuk aromalı diş macunu paradontax ile dişleri fırçalamak işe yarayabilir. insan fare yemiş gibi oluyor, ne iştah kalıyor ne bir şey.


  • quaketrigger  (05.02.18 23:26:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.