[]

Kredi borçlusunun vefatıyla ilgili

Kanser teşhisi konulan amcam ameliyat kemoterapi vs. tedavileri bittikten sonra bir bankadan 25 bin lira kredi kullandı. Bu kredinin 3-4 ay kadar geri ödemesini yaparken kanseriyle ilgisi olmayan beyin kanaması nedeniyle ani olarak vefat etti. Bankaya bu kredinin sigorta kapsamında karşılanması yönünde yaptığımız müraacat sigorta tarafından krediyi kullandığında kanser olduğu ve bunun başvuru formunda belirtilmediği gerekçesiyle reddedildi. Halbuki krediyi alırken tedavisi sonlanmıştı. Hastaneden verilen ölüm raporunda ölüm nedeninin beyin kanaması olduğu açıkça yazmakta.

Bu durumda bizim ne yapmamız gerekiyor ? Tüketici mahkemesinde dava mı açmalıyız ? Bankalar bu riski almayacaklarsa kredi kullandırırken sigorta yapmalarının ne anlamı var ?


 
sigorta tahkim komisyonu'na başvurun. kanserle alakası olmadığı da kanıtlı. eşek gibi ödeyecekler. başınız sağ olsun bu arada.

ha bi de amcanın kanser tedavisinin bittiğini ve tamamen iyileştikten sonra kredi çektiğini kanıtlarsanız olay tamam. orası önemli nokta.
  • Delay Fuze  (05.02.18 22:37:07 ~ 22:42:39) 
sigorta sektöründe çalışıyorum. eğer tedavileri bittikten sonra krediyi aldığını kanıtlarsanız eşşek gibi ödemek zorundalar.

delay fuze+1
  • you are my lethe  (05.02.18 23:15:29) 
onkoloğundan da tedavisinin sonuçlandığını ( kredi çekiminden önce ) gibi bir kağıt da alabilirsiniz.


  • oscar  (05.02.18 23:56:47) 
Direkt dava, tüketici mahkemesi ama başka incelikleri de var dosyanin. Avukata gidin kendiniz açmaya çalışmayın. Buradan tüm detayı anlatmak mümkün değil.


  • cabiday  (06.02.18 00:33:15) 
teşekkürler herkese


  • foseptik çukuru  (06.02.18 01:51:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.