[]

Yalnız ve mutlu olmak mümkün mü?

(Allahaşkına dürüst olun kardeşlerim, bizbizeyiz) İki senedir yalnızım, ondan önce problemli ilişkilerim ve gene öncesinde uzun yıllar yalnız dönemlerim oldu, (Bu yalnızlığı karşı cins anlamında söylüyorum. Yoksa sosyal hayatta ve arkadaşlar anlamında sorun çekmeyen, sevilen biriyim.)

Niye yalnızım diye sormuyorum, allaha inançlı biriyim. Hayırlısı böyle diyorum, yaradan daha iyi bilir. Hayırsız biriyle olacağına sonsuza kadar yalnız olmak daha iyi belki. Fakat sorum şu:

İçimde bir boşluk hissediyorum. Bu size de oluyor mu, yalnızlıktan mı oluyor? Bu boşluk normal mi yalnız olunca, mutsuzluğu buna bağlamalı mı? (Yaş yolun yarısı bu arada)

Not: Aranmıyorum. Daha önce böyle bir duyuru açtığımda "tanışalım gidereyim yalnızlığınızı" imalı mesajlar gelmişti de. Tekrar açıklama gereği duydum, bacınızım gardaşım.

 
Mümkün. Kesin bilgi, yayalım. Çevremde şahit olduğum ilişkilerin %80’i çöp. Öyle ilişkim olacaksa hiç olmasın dedirten cinsten.


  • someonewalksalone  (05.02.18 21:45:15) 
elbette.
çok sevdiğim şu resim de gelsin:
i.pinimg.com
  • tabudeviren  (05.02.18 21:50:08) 
Yalnız ve mutlu olunabiliyor ama bir yere kadar. Her şeyini paylaştığın bir insan olmayınca diğer arkadaşlarla her şey paylaşılamıyor bir yerlerde tıkanıyor.

O boşluk hissi oluyor tabii. Mutsuzluk buna bağlanabilir ama başka etkenler de olabilir.

Öte yandan en son "aranmıyorum" demişsiniz bunu sadece not olarak mı dediniz yoksa gerçekte de böyle mi? Yukarıda da "Niye yalnızım diye sormuyorum" demişsiniz çünkü. Eğer sadece not için değil gerçekten aramıyorsanız yalnızlığın niyesi bu olabilir.
2 senelik bir boşluk dönemim oldu, sonra biriyle yakınlaştım ve beraberiz 5 aydır. Oysa o kişi ile 2 yıl öncesinde de tanışıyordum ama hiç adımım olmamıştı. Yani biraz aramak gerekiyor, adım atmak gerekiyor. Siz evde otururken biri gelip "ben oyum" demeyecek.
  • senolll  (05.02.18 21:51:01 ~ 21:52:00) 
Mümkünsüz.


  • dissendium  (05.02.18 21:51:34) 
someonewalksalone +1

genel olarak, sorunlu ve psikolojisi iyi olmayan bir toplumuz. bence olmaması daha iyi. sağlıklı olmayan ilişkiler çok fazla ve üstüne daha fazla sorun çıkartıyor.

yalnızken daha da mutlu olunur, musmutlu olunur.
  • MtKrt  (05.02.18 21:51:34) 
  • adınıkoyamadım  (05.02.18 21:56:40) 
Kesin bilgi mümkün ama geçici


  • isimmisimyok  (05.02.18 21:58:31) 
Gerçek dostlar varsa ve düzenli olarak görüşülüyorsa bence sevgililik anlamında yalnız ve mutlu olmak kesinlikle mümkün. Mutluluğunuzu illa ki erkek/kız arkadaşa bağlamayın.


  • skooma  (05.02.18 21:58:33) 
Mümkün. Yalnız mutlu olamıyorsanız başka türlü mutlu olmak da çok zor zaten.


  • sopiro  (05.02.18 22:08:50) 
sopiro +1
yalnız mutlu olamayan insan başkalarına ihtiyaç duyan insandır, ihtiyaci ilişkiler ise yazılı olmayan sözleşmelerle akdedilmiş gibidirler; öküz ölürse ortaklık biter.

  • Bruce  (05.02.18 22:26:16) 
yalnız ve mutlu olmak mümkün mü? muhtemelen mümkündür. ben böyle birini gördüm diyemem. ama yalnızlıktan gelen enerjiyi doğru yerlere yönlendirirsen herkesin 'kardeşçe' takdirini de toplayabilirsin. ister kendini topluma ada, ister beğendiğin birine ve kendi soyuna ada.

ben ister miyim? ben istemezdim.

insan biriyle birlikte olunca, biriyle birlikte olma durumuna alışıyor. boşluk hissi belki bundan kaynaklanıyordur.

mutsuzluğu buna bağlayabilirsin.

biriyle birlikte olmak istiyorsan bence pasif olmakla olmaz. aranacaksın ki bulunasın. en azından insanlara fırsat vermelisin yani. hiçbir sinyal vermeden bu iş olmaz. bu herkese mavi boncuk dağıt anlamında değil. doğru kişilere doğru mesajı ve fırsatı vereceksin işte.

nihayetinde kimseyi %100 beğenemezsin, karşıdaki kişinin sorunlarına eksiklerine razı olabiliyorsan o da sana razı olabiliyorsa devam edersin. gittiği yere kadar gider. bu işler böyle.

edit: bence 'yalnız mutlu olmak'la 'kendiyle mutlu olmak' birbirine karıştırılmamalı. kendiyle mutlu olmayan kimseler başkadır. ben duyuru sahibinin mesajında kendiyle ilgili bir problem göremiyorum, bulunduğu durumla ilgili bir problem görüyorum.
  • idexo  (05.02.18 22:27:30 ~ 22:30:45) 
Bana göre mutluluk sadece biriyle beraberken yaşanacak kadar basit değil. Mutluluktan ne anladığınıza da bağlı, ben yalnız alışverişe gitmeyi de severim, film izlemeyi de, herşeyi de. birine bağlı yaşanacak mutluluk bilemiyorum ne kadar sağlıklı olabilir. Elbette sevmek sevilmek paylaşmak çok çok güzel fakat başkasına bağlı mutluluklar sırf yalnız olmamak adına sahte hislerle kendini kandırmaktan başka bişey değil bence.


  • mslny  (05.02.18 23:18:09) 
Hangi yalnızlık? İlşki olmayan mı arkadaş olmayan mı?


  • benaslindayohum  (05.02.18 23:19:12) 
olmuyor kardeşim yalnız mutlu olunmuyor. o boşluğu hep hisseden her ilişkide o boşluğu doldururum diye ümit eden biri olarak söylüyorum. peki biri olunca daha mı iyi oluyo.YOK. her gelen o boşluğa s.çıp gidiyo. sonrası bilindik antidepresanlar. bu arada depresyondayım diye doktora gittim rivotril yazdı. ilacı aldım antiepileptik yazıyo. anlamadım. neyse.
mutsuzluğun çok fazla nedeni olabilir. ama yalnızsan ilk sebep bu olsun. bundan kurtulmaya bak. acele etme doğru insanı bul. sen doğruysan sonunda bulursun emin ol.

sonrası Allah kerim, sana mutluluklar dilerim. bol şans...
  • bu da mı gol değil lan  (05.02.18 23:32:32) 
Şükretmemiz lazım halimize. Ama evet. Zor. Hele bi yaşın üstündeysen zor. İnsan paylaşmak istiyor. Düşünmek, düşünülmek istiyor. Nasılsın demek, nasıl olduğunu gerçekten merak eden birine anlatmak istiyor. Evet zor.


  • brad pitt  (05.02.18 23:40:15) 
Nein. Mümkün değil. Sahici bir ilişki yaşamamış herkes adına çok üzülüyorum.


  • velvetmorning  (06.02.18 03:55:52) 
Üğpoıuy, brad pitt +1
Sosyal bi insanım başka insanlara ihtiyaç duyuyorum bu yalnızken sürekli kahroluyorum anlamına gelmiyor ama sevip sevildiğim bir insanla her şey daha güzel
Kötü ilişki yalnızlıktan kötü tabi o ayrı
  • pastörizesüt  (06.02.18 10:25:31 ~ 10:31:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.