[]

21 yasindaki cocugunun evden cikmasina izin vermeyen anne

Cocuklugumun ve gencligimin icine eden bir anne var hayatimda. Kendi ailesi ve babamin ailesi tarafindan cesitli sekillerle kazik atilmis, calistigi para belli yasa kadar aileler tarafindan somurulmus sonra iki tarafi da defetmis.

Asiri derecede cimri, insanlarin eglenmek icin yaptigi her sey onun icin masraf. Kimseye gitmez para harcanacak diye misafir kabul etmez. Surekli aldigi evler arsalarla övünür, herkeste bir kusur bulur, aşırı derecede egoist biri.

İlkokulda okula kendim gider gelirdim, cikista arkadaslarim oyun oynarken ben kosa kosa eve gelirdim. Mahalledeki herkesle kavgali zaten bu yuzden hic arkadasim olmadi.

Liseyi İstanbul’da baska ilcede okudum. İstanbul gibi bir yerde belediye otobusuyle okula gidip gelirken guvenligimden endise etmiyordu ama arkadaslarimla bulusmak istemem tehlikeliydi ona gore. Sinifta cok iyi anlastigim insanlarla disarida gorusemedigim icin bir sure sonra muhabbetlerinden kopmaya basladim. Sonra tamamen iliskiyi kestiler yine arkadasim olmadi.

Simdi 3 yildir universiteyi baska sehirde okuyorum. Ben aramazsam hayatta aramaz bi derdin sorunun var mi diye sormaz. 13 saat otobus yolculugu yaparim, ucaga binerim hep ben ararim suradayim, iyiyim falan diye. Ona masraf yapacak bir seyi engelleyecekse turkiyenin bir ucuna bilmedigim bir yere tek basima gidebilirim ama gel gelelim arkadasimla bulusmak istedigimde kiyametler kopuyor evde. En az bir sinir krizli kavga olmadan evden cikamiyorum kendi cikarlari icin dunyanin bir ucuna tek basina yollayacaklari ben, kendi mutlulugum icin ayni ilcede bir yere giderken dunyanin en guvenilmez insaniyim.

Her kavgadan sonra yeter bu kadar artik araya mesafe koyucam diyorum sonra dayanamiyorum yine basa donuyoruz ama bu sefer gercekten bir seyler yapmam gerekiyor. Ne yapsam da bu kadin artik kendine gelse, benim de insan oldugumu yasamaya ihtiyacim oldugunu anlasa?

 
"Surekli aldigi evler arsalarla övünür"

abi benim annem boyle olsa hic sesimi cikarmaz ne derse yaparim.
  • Traveller  (05.02.18 13:36:18) 
21 yaşındasın. annen 21 yıldır bu halde. bu saatten sonra değişmesi mümkün mü sence? bence değil. doğal olarak onu o şekilde kabul edip ona göre yaşaman lazım. imkanın varsa çalış ve kendi çalıştığın paraya karışmasına izin verme. yok çalışamam diyosan maddi olarak ona bağlı olduğun sürece maalesef ki onun kurallarına uymak gerektiğini kabullen. mezun olduktan sonra da kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladığın anda ondan izin almayı bırakıp kendi kurallarını koyarsın.

geçmiş olsun.
  • elorelia  (05.02.18 13:36:53) 
kadın misin yoksa erkek mi? bunun cevabini bilmeden iki cinsiyeti de kapsayacak fikrimi beyan edeyim.

annenle mukayeseye girme. onu değiştiremezsin. yapacağın en makul şey onu olduğu gibi kabul etmek olacaktır. onu anlamaya calis. hiçbirimiz kusursuz değilizdir, her birimizin bir kusuru vardır. kusurlar onemli degildir, onemli olan bu kusurlara rağmen birbirimize katlanabilme, birbirimizi sevebilme kabiliyetine sahip olmaktır.

sakince otur ve annenle burada yazmış oldugun seyleri sakin bir sekilde paylaş ve onun gerekçelerini ve neden öyle davrandigini anlamaya calis.

kısaca idare et derim. çok takma kafana. annen o senin.
  • tomcruise  (05.02.18 13:54:21) 
"kafana takma, annen o senin" gibi bir şeyi kabul etmeyin. evet anneniz ama sizi sömürmesine daha ne kadar izin vereceksiniz? anneliği sorgusuz sualsiz kutsal kabul eden zihniyete karşıyım ben. her anne iyi olacak diye bir şey de yok ama sizinki sizi düşünmüyor gibi gözüküyor yazdıklarınızdan.

bu yüzden evde kalacaksanız ona hayatınıza karışmaması gerektiğini söyleyin. dışarı çıkacaksanız bağırsa da çağırsa da çıkın. bu şartlar altında evde kalamıyorsanız da maddi özgürlüğünüzü elinize alarak kendinize yeni bir hayat kurun. biraz zor ama imkansız değil.
  • dedimmidemedimmi  (05.02.18 14:00:23) 
az önce anneme telefonda korkunçlu bağırdım. sesim avaz aldı. o kadar rahatladım ki sen de yap bunu. yarın anneme karşı son derece sakin olup, öpücükler yollayıp hayırlı bir evlat izlenimi vereceğim. bu işler böyle yürüyor.


  • for day to break  (05.02.18 14:20:52) 
Sormadan çık.
Önce bilgilendirerek "ben şuraya gidiyorum şunlarla olacağım şu saatte dönerim" deyip çık. O şekilde de krizli kavga olursa bi dahakine bilgilendirme notu bırakarak çık.
Gelince kavga olursa odana çekilebilirsin veya en iyisi yapabilirsen esprili bişeyler bulabilirsin. Krizi atlatırsınız, sonra sonra alışır bu şekil oturmaya başlar.

Evin annesi temizlik esnasında veya misafir geleceği zaman çok gerildiğini aksilendiğini gözlemlemiş. Kendince bi çözüm üretip öyle zamanlarda boynuna "bomba" yazan kağıt asmaya başlamış. Ev ahalisi yazıyı gördükçe gülümsemiş, onlar gülünce kadın da gerginliğini attığını farketmiş. Derken krizsiz temizlikler misafir hazırlıkları olmaya başlamış. gibi..
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.02.18 14:23:45) 
33 yaşındayım ve aynıyım.nokta


  • isimmisimyok  (05.02.18 21:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.