[]

trafikte sizi en çok rahatsız eden hareket

nedir?

ben trafikte,özellikle de şehir içinde elinde veya kulağında telefonla mala bağlamış şekilde araç kullanan adama sinir oluyorum, amaaa;

yasal sınırlarda ben araç sollarken arkamdan tampona yapışıp selektör yapan dallamalara o kadar deliriyorum ki adamı indirip kavga etmemek için zor tutuyorum kendimi.ne saygısız insanlar ya

 
Duzenli arac kullanan biri degilim ama 2 ay kadar once arabayla sehir disi git-gel yaptim. Otoyolda beni cilgina ceviren sey ben orta seritte otoyol hizinda giderken milletin 1 metre kadar arkama yapisarak gitmesi idi. Amac nedir gercekten anlamiyorum, kicima yapismanin amaci nedir yani burnunun dibinde bir araba goremeyince kriz mi geciriyorsun nedir? Cok sabirsizsan solla ya da adam gibi bir mesafeden takip et yav nasil bir kafa bu? Ya da surtunme katsayisini dusurup daha az yakit yakmak mi amacin hayatini riske atarken? Gercekten sebebini merak ediyorum, hatta boyle yapanlar varsa bir zahmet aciklasinlar kufur falan etmeyecegim hicbir sey demeyecegim sadece sebebini soyleyin.

Bir de sol seritte ben sollama esnasindayken aninda birinin kicima yapisip selektor yapmasi senin de dedigin gibi. Arkadas nasil bir acelen var, hepinizinki mi hayat memat meselesi lan? 30sn gecikmeyi hesaba katacak kadar aceleniz mi var arkadas arkanizdan tecavuzcu falan mi kovaliyor? Sollama yapiyorum yani bir dur sollayip saga gececem zaten benden sonra gecer gidersin arkadas. Bunu yapan adam gozumun onunde otoyolda takla atsa zerre acimam, icimde bir rahatlama hissi olur cok ciddiyim.
  • stavro  (05.02.18 13:30:33 ~ 13:32:15) 
Ben de tam trafik magandasi olup kendine biri haksizlik yapinca kufreden kisilerden rahatsiz oluyorum. 100 metre otede U donusu olmayacak yerden donuyor, dondukten sonra biri onune gecince bir de ona hakliymis gibi korna caliyor.

Edit: Sanirim bunun nedeni trafik cezalarinin dusuk olmasi degil, ceza yazilmamasi. Bence her yanlista siddetine gore para, puan, hapis cezasi olmali. 300 kez kirmizi isikta gecince sadece birinde ceza alirsan bu durum insanlari cesaretlendirir.
  • Traveller  (05.02.18 13:31:28 ~ 13:39:29) 
1- elinde telefonla mesaj yazanlar

2- sol şeridi işgal edenler.

haldır huydur makas atanları yazmıyorum bile. hani o zaten facia
  • giovanne  (05.02.18 13:32:47) 
sinyal vermeyenlerin direk yüzlerine karşı yedi cedlerine sövüyorum. duracaksan da döneceksende vereceksin o sinyali. ortalıkta araba varsa da vereceksin yoksa da.


  • genc irisi  (05.02.18 13:44:00) 
sinyal vermeden şerit değiştirenlere uyuz oluyorum. müneccimlik dili ve edebiyatı okumadığım için.


  • naksidil  (05.02.18 14:02:41) 
makas atanlar kadar rahatsız eden bir şey varsa o da önüm doluyken arka tampona yapışıp selektör yapan çakallardır. sonra bu çakallar sağa çıkıp hızlanıyor ve önümdeki araçlar araya girmeye çalışıyor (takip mesafesi boşluğuna). hah işte tam o sırada hafif hızlanıyorum ve o çakallar sağ şeritte kalıp ya eski yerine dönüyorlar ya da daha geriye düşüyorlar. trafikteki en büyük zevklerimden biri de budur.


  • himmet dayi  (05.02.18 14:18:20 ~ 14:20:39) 
- kararsız hareketlerde bulunan sürücüler
- bulunduğu şeridin ilerisinin dolu olduğunu gördüğü halde ona göre aksiyon almayıp yumurta deliğe dayanınca önüme kıranlar
- tabi ki sinyal vermeden önüme kıranlar
- sol şeridi işgal edenler
- makas at atıyosan ama her taraf doluyken yapma bunu
- sağa park etmek icin aniden yanasıp burnunu tekrar anayola sokanlar
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (05.02.18 14:21:39 ~ 14:24:21) 
Ota b.ka hayvan gibi korna çalanlar, makas atan ve herkesi tehlikeye atan hayvanlar, iki araba arasında bulduğu 5 cm boşluğa yoktan var olup birden aracın önünü sokmaya çalışan taksiciler ve sinyal vermeden şerit değiştiren veya sağa/sola sapan tipler listemin üst sıralarında geliyor.


  • skooma  (05.02.18 14:23:01) 
beklemeli yerlerde emniyet seridinden veya sagdan soldan gelip araya kaynak yapmaya calisanlar. 'siz salaksiniz, ben cok akilliyim o yuzden beklemiyorum' diyolar ya adeta, onlara sinirleniyorum en cok. biz sanki bilmiyoruz o hareketi yapmayi.


  • icim urperiyor  (05.02.18 15:25:02) 
Sol şeridi işgal eden mallar çok rahatsız ediyor. Genelleme yapacak kadar uzun süredir kullanıyorum, ya kadın çıkıyor ya da yaşlı birisi. Aynalarını zaten kontrol etmiyor, sellektör yapıyorsun orta şerit boş çekilmiyor, korna çalıyorsun çekilmiyor. Sağından geçeyim diyorsun, tepene çıkıyor.

Önüm doluyken arkadan sellektör yapanlara da uyuz olurum, napayım önümdekinin içinden mi geçeyim.

Bir de sinyalsiz duran ve dönenlere bodozlama dalasım geliyor.
  • kimlanbu  (05.02.18 15:38:36 ~ 15:38:57) 
*korna sesi. ota boka sabirsizca, saygisizca, hosgorusuzce, geceyarisi mahalle arasindan gecerken bile korna calmak. daha yesil yanmadan bipleyip ondeki araci taciz etmek.

*ozur dilemeyi bilmemek. karsisindakinin hayatini tehlikeye atmis bile olsa bir elini pardon minvalinde kaldiramamak. ve hosgorulu olmayi bilmemek. en ufak hataya, beklemeye sabri olmamak.

*sol seritte miy miy gitmek.

*sinyal vermemek.

*ondekinin dibine yapismak.

*suursuzca yola atlayan, kirmizida sallana sallana gecen, kaldirim bosken yoldan yuruyen yayalar.

*ne yapacagi anlasilamayan, son anda en uc seride gecebilen, ordan sapaga girebilen, yolu babasinin tarlasi gibi kullananlar.

*yaya gecisini engelleyecek sekilde park yapan araclar.



*
  • jimicik  (05.02.18 16:17:34) 
1. sağ şeritten sol şeride geçerken sinyal vermeyenler.

arkasından yaklaşıyorum sol şeritten geçip gidicem, pat diye sola geçiyor sinyalsiz. aynı zamanda beni en çok tedirgin edenler.

2. şehir içi dar yolda, yolu dik kesen şekilde park etmiş araç sürücüsünün yolu kontrol etmeden laps diye çıkması.

en çok bu ikisi beni tedirgin ediyor.
  • wilhelmwasmuss  (06.02.18 02:16:03 ~ 02:17:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.