[]

30+ arkadaslarin yorumları daha iyi olur

Almanya'da ise basladim. İlk başta kanım deli akıyordu bi bmw alıp keyfime bakayım diyordum. Şimdi ulan ne gerek var o kadar para vermeye kapıya koyacağın bi arabaya demeye başladım.

Siz ne diyorsunuz? Hayat ne öğretti neyi tavsiye edersiniz?


 
abi türkiyeye vurunca ciddi fark var, al kafana göre 5 6 sene öncesinin modelini, muhtemelen türkiyeye nazaran bilmem kaç ta bir parasınadır.

benzin desen o da ucuzdur eminim, git gez dolaş, keyfine bak, herşey sıkmak, tassarruf yapmak değil, geçen zaman geri gelmiyor.

tabi sen kıt kanaat geçinip borca gireceksen o zaman başka.
  • Photographer  (05.02.18 00:40:19 ~ 00:40:41) 
Hiç birseye ihtiyacım yok. Vefat etsem bile arkamdakilerin sırtı yere gelmez. Evim yok mesela ama burada ev almaya da gerek yok. Rahatim yerinde bir ihtiyaç hissetmiyorum.


  • yedinumara  (05.02.18 00:40:43) 
hiç vergiyi, yakıtı, şunu bunu düşünme. eğer bunu istiyorsan al ve keyfine bak. içinde kalmasın.

hiç almanya görmedim ama türkiye'den çok daha uygun fiyata geleceğini ve rahat kullanılacağını düşünüyorum. türkiye olsaydı al demezdim. araç olsa bile masraflar bir yana sürmek ızdırap oluyor bazen.
  • tabudeviren  (05.02.18 00:42:36 ~ 00:43:56) 
Borca girecek bi durum yok maddi durumum müsaade ediyor. Almak ogretilmiş şimdiye kadar hep hayalini kurmustum. Şimdi dank etti bişeyler. Niye alıyoruz ki 1 ay sonra alışacagim nasıl olsa bu duruma demeye başladım. Alman arkadaşlar da etkiledi biraz. Senior Projekt Manager Adam altında 10 yaşında jetta var.


  • yedinumara  (05.02.18 00:42:54) 
Bu Almanlarin ruhu mu fakir yoksa altında başka bişi mi var? Bence başka bişi var


  • yedinumara  (05.02.18 00:54:28) 
Iste Alman kafasina girmeye baslamissin. Para gosteris yapmak icin degildir. Araba da bir ulasim aracidir.

Bence sen Almanya'da kalmaya devam et. Dogru yoldasin. Keske her Almanci boyle olsa.
  • Traveller  (05.02.18 00:57:32) 
bmw zaten almanyada aşırı lüks değil sanırım.
burdaki gibi bir tane de devlete almıyorsun.
al gitsin bi daa mı gelicen dünyaya?
  • herhaltibiliyoring  (05.02.18 00:57:33 ~ 01:02:37) 
Bmw hangi modeli istiyorsun? Onun uzerinden gidelim.


  • ykyt  (05.02.18 00:59:12) 
Hedonik adaptasyon


  • brkylmz  (05.02.18 01:24:32) 
Aradığım cevap 17 burak tan geldi. Allah razı olsun hocam.


  • yedinumara  (05.02.18 01:39:52) 
Bi bmw alip ne keyfine bakacaksin abi taksilerin mercedes oldugu ulkedesin,bmw nin olayi kalmiyor.bu yuzden ihtiyacina gore araba alacaksin.

Uzun zaman uzakdoguda yasadim,hic arabam olmadi,olamadi.olsa isyerimin otoparkina basvuru yapsam bir kac yil sonraya belki diyorlardi.firsatini bulayim bentley yapicam diyordum.sonra turkiye ye geldim,bentley i yavas alayimda sacim basim dagilmasin dedim.iki senedir italya ve bulgaristanda calisiyorum.ilk is araba bakmaya basladim.sonunda firsati yakaladim diye dedim panemara yapim bir tane.netice italya da opel zafira bulgaristanda daha cuma gunu 400 euro odedim reno kango:)
  • duptıs  (05.02.18 01:43:51) 
Avrupa'da seri üretim her araba ulaşılabilirdir bunu unutma. O yüzden Türkiye'de arabaya verdiğin değeri Almanya'da verme.

Türkiye'de Golf, Jetta, Bmw 3 ile Merso c180k ile içten içe övünen tanıdıklarım akrabalarım falan var.

Burada bir arkadaşımda Audi A7 3.0 tdi var mesela kız barda çalışıyor bildiğin işçi sınıfı. Amerikalı.

Diğer bir arkadaşım forklift opetatörü Bmw 5.35'i var İsveç'in köylüsü.

Doktor arkadaşım 92 model eski bir station Volvo'ya biniyor Portekizli.

İngiliz arkadaşım var inşaat mühendisi herif 2000 model falan dandik bir Corsa'ya biniyor.

Çünkü araba ile hava atacak tıynette kişiler genelde alt gelir grubundalar.

Çok hevesli isen git aylık leasing yap fazla para değil zaten.
  • bos gezenin bos ustasi  (05.02.18 01:45:04) 
ise gidip gelirken sikinti mi cekiyorsun, yok cok mu uzun sürüyor, cok mu vasita degistiriyorsun? toplu tasima kullanmak makamina yakismiyor mu?

alamancilarla mercedes aldigi icin dalga gecenler al diye üsteliyor. makam araci olarak bisikletin kullandigi ülkede yasayip ihtiyacin olmadigi halde özenti gibi bmw almak düpedüz görgüsüzlük.
  • pilav  (05.02.18 01:45:37) 
Traveller'in dedigi gibi bence de.

Hani orada burada karsimiza cikar ya "Hollanda'nin basbakani isine bisikletle girerken, bizim Yalova valisi on koruma, uc Mercedes ile geziyor" ya da "Bizim copculerimiz bile gerekirse ac kaliyor ama iPhone aliyor" tarzi yazilar; bu da onun gibi. Orada kalirken Hollanda basbakanina yakinlasmissin gibi. Ki daha iyi bir sey bence.
  • aychovsky  (05.02.18 02:02:55) 
Arabalara ilgim olmadığı için işimi görecek bir araba aldım ben. başka bir arkadaşım arabalara ilgisinden dolayı görece daha kaliteli bir araba aldı. Olay bence kendini nasıl mutlu hissettiğinle ilgili. Neticede araba burada çok uçuk fiyatlarda olmadığı için ilgin varsa alabilirsin. Ayrıca Almanya'da toplu ulaşım çok ucuz olmadığı için (büyük bir şehirde ve merkezde yaşamadığını varsayarak konuşuyorum) araba sağladığı kolaylık ve konfor açısından bazen daha ekonomik dahi olabiliyor. Bununla birlikte bahar ve yaz aylarında bisikletin sunduğu kolaylık da gözardı edilmemeli. Ben ihtiyaçlarını gören bir arabanın yettiği kanısındayım. Hayatın bana öğrettiği şey ise burada kendime ne kadar fazla şey kazandırabileceğim (maddi anlamda değil). Seni ne mutlu ediyorsa onu takip et derdim ben.


  • nickfury  (05.02.18 02:13:05) 
orada istediğin bir bmw ye 10 bin eur falan vereceksindir. çok üst bir araç istemiyorsan. almanyada ulaşılabilir bir şey. türkiyede olsa asla asla alma derdim. ben türkiyede mesela imkanım olmasına rağmen almıyorum. çünkü bilinen sebeplerden başa bela. ama almanyada adamlar ulaşım aracı olarak kullanıyorlar. al gitsin. 10, 15 bin eur para değil. burada 10, 15 bin tl ye 1990 model arabalar var.


  • karlmarx  (05.02.18 02:32:36) 
(bkz: fomo)


  • silver apple  (05.02.18 03:07:39) 
Bir video vardı, Almanlara soruyorlar Türk denince aklınıza ne geliyor, diye; onlar da "BMW" diyordu. Bir model ismi aöylüyorlardı hatta ama arabadan anlamadığım için unuttum.


  • taktikmaktikyokbambambam  (05.02.18 04:03:08) 
Traveller +1 Ayça+1

Kendini zora sokup deve yüküyle para ödeyip araba alan mı kaldı artık? Tüm dünya bisiklete ya da toplu taşımaya yöneliyor.
  • i m cool with that  (05.02.18 07:40:44) 
Hayat bana içinde ukte bırakmamayı öğretti. Aklın kalacaksa al, kalmayacaksa alma.
Keşkeler ne kadar az o kadar iyi.

73 yılında (13 yaşımdayken) evimizin önünden kırmızı bir ford capri geçmişti.Biz de arkadaşımla balkonda sohpet ediyoruz. Arabaya içim gitti ve arkadaşıma "ben asla böyle bi araba alamayacağım" dedim, üstüne bir de iddiaya girdik.
İlerleyen zamanda istediğim arabayı alacak duruma geldim ama almadım. İddiayı ben kazandım ama daha önemlisi kararlarımın hayatımı nasıl etkilediğini öğrendim.
45 yıl sonra bu gün istediğim arabayı almamakla ilgili içimde bir pişmanlık yok, aklım kalmadı. Ama başka konularda pişmanlık var.
Durumun uygunsa ve aklın kalacaksa al, olsa güzel olur olmasa da olur diyorsan para yaşlılıkta lazım, at kenara dursun. Dünyanın binbir türlü hali var.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.02.18 10:51:26 ~ 10:52:44) 
ihtiyaç varsa al, yoksa alma. araba insanı rahat ettirmiyor, arabaya para gömmek sonu olan bir yol değil.

çocuk varsa ya da düşünüyorsan, ulaşım sıkıntısı cekiyorsan, al. yok sırf kapıda dursun diye alıyorsan, alma.

en guzel ulaşım aracı senin kullanmadığın. aç kitabını/filmini rahat rahat cayını icerek uçakla trenle git. mal gibi saatlerce direksiyon sallamak maharet değil.
  • babilbaligi  (05.02.18 12:12:02) 
30+ arkadaslar yazsin duyurularina yazacagim gunler de mi gelecekti:)

6-7 yasinda eski bir tane al, cok para degildir. Butcene gore o da ciddi paraysa madafaka +1
"hayallerini sakin erteleme" argumani cok bos ve temelsiz bir argumandir. Rasyonel olmak gereklidir.
Ayrica bizim Turk kafasi otomobil olayini cok abartiyor. Gozunde cok buyutuyor otomobil denen seyi. Bu kafada olma. Araba arabadir, daha otesi degil.
  • stavro  (05.02.18 13:15:29 ~ 13:19:37) 
hicbir seye kulak asma ve gonlunden ne geciyorsa onu yap. benimde 30 yasina girdigimde almak istedigim araba hayalim vardi, bir sekilde gerceklestirdim. kesinlikle pisman degilim. dunya nimetlerinden faydalanmayi ben acikcasi gorgusuzluk olarak gormuyorum, her ne kadar benim kendi ailem dahil bunu kismen boyle gorsede.


  • cooperr  (05.02.18 20:39:06) 
Arabaya vereceğine kenara at. Yaş 33.
Araç geçmişi
Megane
Captur
Bmw 5.25
Passat
Ve günümüz beş parasızlık
Aklım olsa birikim yapardım
  • isimmisimyok  (05.02.18 21:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.