[]

Kuduz kan yoluyla bulaşır mı?

sb




 
kan yoluyla bulaşmayan bulaşıcı bir hastalık yoktur


  • alixkandemir  (03.02.18 21:40:27 ~ 22:19:32) 
Evet


  • powerpufgirl  (03.02.18 21:55:51) 
Epilepsi de bulaşmaz


  • silah taciri  (04.02.18 00:03:17) 
çok çok teşekkür ederim zahmet edip cevap yazmanıza.

kan yoluyla bulaşma oluyorsa neden kuduz tahlili kan yoluyla yapılamıyor?
  • ya ben lan neyse  (04.02.18 00:20:23) 
hekim değilim, konunun hakimi hiç değilim; ancak ingilizce biliyorum ve google'ı kullanabiliyorum. yaptığım araştırmaya göre kuduz kan yolu ile BULAŞMIYOR.

www.cdc.gov
www.911wildlife.com

daha bir sürü kaynak var da bu ikisi açık açık yazmış diye paylaştım.

bu da bilimsel makale: academic.oup.com
  • sen git ben geliyorum  (04.02.18 00:38:29 ~ 00:40:25) 
rabies virüsün(kliniğine kuduz denir) kanla işi yok. nöral dokuda birikmeyi sever. sen doktor olarak kuduz olma ihtimali olan birinden kan alıp başka birine verir misin dersen hayır vermem. çok minimalize de olsa risk almaya değmez benim gözümde. veyahut çok mecbursam kanı verdiğim kişiye de aşıyı yaparım ve hiçbir şey olmaz. ama normal şartlarda kesik yaradan kesik yaraya bulaşması çok da olası bir durum değil.


  • bombilibillah  (04.02.18 05:32:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.