[]

Yds'ye hazırlanma taktiklerine ihtiyacım var.

Nisan'daki sınava hazırlanmak üzere çalışmaya başladım kendimce. 2015 yds den 48.5 buçuk almıştım hiç çalışmadan. Genel olarak fena değil ingilizcem akademik olarak ama sınavın tarzı o zamanlar farklı gelmişti bana. Şimdiki hedef 70-80 i görebilmek. Bana 65 kesin lazım ama. Kafamda çalışma adımlarını şöyle kurguladım.
-ilk adım kelime tekrarı yapmak. yds kelimeleri olarak bir çok pdf döküman buldum. kelimeleri bir üstünden geçerek hatırlamam/öğrenmem gerekiyor sanki.
-kelimelere paralel bir grammer kitabını izlemek. lakin burdan falan da baktığımda bir çok kaynak var açıkcası kafam karışmış durumda önerilere açığım.
-kelime taramasından sonra reading alıştırması yapmam gerek sanki.reader at work var yine aklımda ama burda önerilere açığım. bu reading çalışmasını da grammer kitabıyla paralel yönetebilirim.
-sınava 3 hafta kala deneme/çıkmış soru çözümlerine girmek istiyorum. hem süre kullanımı hem soru tarzına alışabilmem adına.

video izleyerek ya da online test vs çözerek hiç bir zaman bir şeylere çalışamadım. kalem-kağıt benim için önemli. bu adımlarla ilgili önerilere ve eleştirilere ihtiyacım var.

Teşekkürler

 
Oncelikle YDS'deki S, sinav demek. Yabanci Dil Sinavi Sinavi degil.


  • Traveller  (03.02.18 21:49:35) 
kelime reading ile öğrenilir. kelimelerin türkçe karşılıklarını ezberleyip daha sonra reading yapılmaz. anneme versem 20-30 kelimeyi o da ezberler. yapman gereken dediğin gibi reader at work veya benzeri kitap alıp parça içinde kelimenin kullanımını görmek. yds kelimeleri, sınav taktikleri gibi dökümanlarla vakit kaybetme yani.


  • sporty  (03.02.18 22:26:32) 
@sporty bu yöntem çok yavaş değil mi kelime öğrenmek için? yani günde anca 10 kelime öğrenilmez mi? hazırlıklar 1 yıl sürüyor. 1 yılda öğrenciler daha fazla kelime öğreniyorlardır. nasıl oluyor?


  • tute  (03.02.18 22:36:11) 
@tute

duyuru sahibinin amacı 50'den 70 civarına ulaşmak. kaldı ki günde 10 kelime gayet iyi. reading yanında dil bilgisi çalışıp test de çözecektir elbette. hazırlıkta ise 1 yılda öğrenciler aynı kurda kalmıyorlar. sıfır ingilizceyle beginner başlayan kişi intermediate'a ulaşıyor. intermediate advanced oluyor vs. reading yanında listening ve speaking de çalışılıyor. iki farklı durum.
  • sporty  (03.02.18 23:00:47 ~ 23:01:46) 
Önce bir ösym’nin yayınladığı deneme var internette onu çöz.

Baktın çok düşük çıkıyor hala, dediğin gibi kelime-gramer baştan başlarsın. Son 1 ay kala bol bol paragraf sorusu çözmeye başla bence. Malum sınavın %25’i. Zaten onları yaparken hem gramer hem kelime çalışıyor olacaksın.

Sınavda 55-60 civarıysa direkt denemelere giriş ve günde en az 1 saat okuma yap. Gramer ve kelimeden hangisi kötüyse 1 saat de ona bak.

İyi çalışmalar,

Bulduğun belgeleri mail atma şansın var mı bu arada?
  • filmlovepenguin  (04.02.18 00:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.