[]

Türkiye eyaletlere bölünse ne olur?

Her eyaletin kendi meclisi olsa, anayasaya uygun kendi kanunlarını uygulasalar. Hemen hepsi bağımsızlık mı ilan eder bir süre sonra, çünkü Türklerin tarihine bakınca merkez zayıflayınca hemen küçük küçük bağımsızlık ilan etmek çok moda.




 
Batar giderler. Türkiye'nin ekonomisini Marmara Bölgesi ayakta tutuyor. Ardahan'daki adam taş mı yiyecek. Meclis olayı bayağı bir anlamsız. Türkiye'de akademik olarak siyaset ile ilgilenen insan sayısı çok az. Hastanede sıra beklemeyi bilmeyen insanların kendi meclislerini kurması hayallerin ötesinde bir durum. Eyalet konusunda ABD ile benzerlik kurmak hatalı bir yaklaşım. ABD oldukça otoriter bir ülke. İnsanlar eyaletleri genelde başı boş yönetimler zannediyor.


  • dissendium  (03.02.18 20:43:48 ~ 20:44:29) 
trakya başlı başlına bir eyalet olurdu(trakyalı olduğumu düşünerek bu tarafta kalıyorum.), ilk önce medeniyetten uzak insanları temizlerdik trakyadan, sonra kalkınırdık, refaha ererdik, huzur içinde yaşardık, avrupa birliği kendisi teklif ederdi bize, hepimiz eu vatandaşı olurduk, vizesiz dolaşırdık, çalışma iznine bile ihtiyacımız olmazdı,

bence türkiye dediğin trakya dışında izmir , çanakkale gibi bir kaç şehirden ibaret zaten.
  • Photographer  (03.02.18 21:16:53 ~ 21:17:09) 
Uzun vadede bölünürdü bence kendi bağımsızlığını ilan eden eyaletler olurdu ama dediğim gibi 2-3 yılda değil fakat uzun vadede


  • powerpufgirl  (03.02.18 21:58:18) 
eyaletler arası ekonomik uçurumlardan dolayı gelişmiş eyaletlerde daha ileri otonomi arayışları olur. bağımsızlık ilanları da sancılı olur, bir yere de varmaz. ordu federal hükümete bağlıyken uzun vadede de olsa bağımsızlık ilan etmek fazla hayali. dünya'nın sempatisine sahip, ekonomik olarak güçlü, geçmişi sağlam katalonya bağımsızlık ilan etti ama AB tarafından yalnız bırakıldı, şirketler tek gecede barselona'dan kaçtı. italya, belçika, belki biraz almanya federal sistemde kendi yapılarını korumaya çalışırken avrupanın yanı başında bağımsızlık hareketlerinin destek görmesi zor.


  • sporty  (03.02.18 22:46:58 ~ 22:48:23) 
uzun değil, kısa-orta vadede bölünür. ki zaten bölünmüş durumda, sadece adı konulmamış.

bir kısım insan (kürtler) kendisini bu devlete ve millete (milletleştik mi ki?) ait hissetmiyordu zaten uzun süredir. şimdi onlara laiklik yanlısı, eğitim seviyesi yüksek kişiler ve bazı cemaatler eklendi.

tarafsız olacağına, namusu ve şerefi üzerine yemin eden, çıkıp meydanlarda "verin 400'ü diye oy istemedi mi cehapeye!? açılıştı bilmem neydi ayağına, devletin parasıyla miting yaptı.

"bunlaaaaaaar"

"çünkü bunlaaaaaar"

çünkü üç beş tane lanet olası oy için!..

"biliyorsunuz kendisi alevi!"

"afedersiniz ermeni!"

ali ismail mi diyelim, berkin mi diyelim, hangi birini neyi diyelim...

"özel değil geneeaallll geneeeeeaaeell"

şahsen eskisi gibi değilim. şehit haberlerini medyada yasaklatan zihniyet, "üç beş mehmet" diyen zihniyet, "kelle" diyen zihniyet milliyetçi olunca vaz geçtim ben...
  • runagain  (04.02.18 05:48:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.