[]

Muharrem İnce'nin Efsane Konuşması Hakkında Düşünceleriniz ?

benim şahsen tüylerim diken diken oldu. 46 delegenin oyunun geçersiz sayılmasından ötürü Muharrem İnce yeterli oy toplayamadığı için aday olamadı.. bunun üzerine Kılıçdaroğlu "o oyları sizin adınıza sayalım aday olun" diyerek kendi çapında lütuf gösterisinden bulundu..

Halbuki yarısını size, yarısını bana sayalım dese Muharrem İnce'nin adaylığı kabul edilmiş olacaktı.

Bunun üzerine İnce lütuf kabul etmiyorum, o delegelerin oylarının geçersiz olduğuna da inanmıyorum bana oy veren delege sayısından çok bana mesaj geliyor oyumuz senindir diyen delege sayısı bana oy verenlerden fazla ve benim Kılıçdaroğlu gibi delegeler üzerinden baskı kurma şansım yok şeklinde.. Tabi ki ben yazımda İnce gibi vurgu yapamadım çok daha güzel kelimeler seçti eğer dinlemediyseniz dinlemeniz tavsiyedir.

İşin özü bence çok güzel bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlunun bu saatten sonra parti içinde bir saygınlığı kalacağını düşünmüyorum sizlerin yorumları nelerdir.

 
Bu saatten sonra mı? Kılıçdaroğlu benim gözümde biteli baya oldu çoğu destekçisinden de gözünden düşeli baya oldu. Parti içinde saygınlığını yitireli de baya oldu bence.
Muharrem ince ağzı daha iyi laf yapan bir siyasetçi ama güçlü destekçisi az bu sebeple yol alamıyor.

  • basond  (03.02.18 19:43:53 ~ 19:46:10) 
eksisozluk.com

Durumu her halde açıklıyor.
  • 1adam  (03.02.18 20:17:36) 
Tabandan (özellikle ekşide de gözüktüğü gibi) çok ırkçı ve otoriter eğilimli bir destek gelmesine rağmen, konuşmasında türkiyenin %80ine sinmiş bu damara yaslanmaması olumluydu. Ancak değişime duyulan ihtiyaç, kılıçdaroğlunun sinik politik duruşu ve chp'nin sosyal demokrasi kanadına nefret duyan çoğunluğun varlığı, sanki muharrem ınce efsane geliyormuş gibi bir hayal yaratıyor. Halbuki akp'nin güncel hegemonik liderliğinde, aynı diğer tarihsel örneklerdeki gibi konuşma ve söylemler hiçbir işe yaramaz. By sebeple chp seçmeni her seçimde ya da yeni liderde büyük heyecan duyup sonra çöküntü yaşıyorlar. Ne tarihsel, ne empirik ne de teorik olarak türkiye ve dünya siyasetine ilgi duymamaktan, tam tersine akp'ninde dayandığı yerli ve milli eğitimden analiz yaparak, kuralları akp'nin dizdiği gibi oynamaktan kaynaklanıyor. Herhangi bir hegemonya, oyunun kuralları (mevcut siyasetin formel sınırları) değiştirilmeden yıkılamaz. Bu sebeple lider değişiminden ve yeni kandan ziyade, devletin ideolojik aygıtı olan eğitimden edinilmiş tarihi ve siyasi bilgilerin unutulması, cnn türk ntv gibi ana akım (akp'nin hegemonik iktidarını yeniden üretmede başat konumda olan medya aygıtları) (oralarda sürekli gördüğümüz 'muhalif' gazeteci kılıfındakiler dahil) medya aygıtlarından uzaklaşılması lazım. Atatürkçülüğün yurttaşlık etiği, devlet anlayışı, tarihsel anlatısı Osmanlıdan miras. Kendisi geliştiremedi. Farklı 'burjuva' devrimlerinden farkı da bu konularda bir yenilik getirememesi. Bu sebeple DP de buna yaşlanabilmişti. Keza Akp de kendi hegemonik gücü için bunlara yaslanıyor. Yani bu sebeplerden chp'nin muhtemel yeni liderinin vaat edebileceği bir şey yok.

Not: telefondan yazdım, düşük cümleleri, tek blok paragrafı ve yazım hatalarını görmezden gelebilirsin.
  • protector  (03.02.18 20:30:23 ~ 20:34:23) 
çok coşkulu konuştu ama bir şey anlatmadı her zaman olduğu gibi.
boş teneke çok ses çıkarır aynı öyle, bağırıp çağırıp konuşmak haklı olmak anlamına gelmez. burası chp, akp değil. değil muharrem ince onun gibi 50 tane adam olsa da mevcut şartlarda iktidar olamaz.

ülkenin % 65-70'i sağcı, chp'yi din düşmanı olarak görüyor. kimse kendini kandırmasın o gelirse iktidar olur bu gelirse başkan olur diye. kemal kılıçdaroğlu bu ülkeye 50 gömlek fazla bir siyasetçi.
  • ada meltemi  (03.02.18 20:57:49) 
Atarli giderli bi abi olduğu için ince chp başına gelsin istiyorum bir tarafta RTE bir tarafta ince acayip süper şeyler olabilir.

Not:bjk
  • zugas  (03.02.18 22:41:47) 
+111 ada meltemi

Uzun uzun kafa yormaya gerek yok.

Basit bir ornek ,Akpden nefret eden, aksenere fetocu diyen ataturkcu mhpli arkadasim bahcelinin de akpye yanasmasindan dolayi bos oy atacagini söylüyor. Bunlar chpye tamamen dinsiz bir parti olarak Bakiyolar. Sen bu adamlardan kim gelirse gelsin oy alamazsin o yuzden ha kk ha ince farketmez.
  • sen nasıl bir insansın  (04.02.18 04:37:02) 
koltuğa oturan yapışıyor. kılıçdaroğlu ilk başa geldiğinde ciddi heyecan yarattı, sadece chp seçmeninde değil. ama yalpaladı, net olamadı, dik duramadı ve harcadı resmen o krediyi. taa o zaman bitmişti. partiyi geç, ülkesinin geleceğini düşünen, kendisinden daha iyi yapacağına inandığı birine bırakır yerini.

baykal da zamanında yerini sarıgül'e bıraksa akp bu kadar ileri gidemezdi. sarıgül de çok masum değil ama akp'ye karşı bir şansı vardı. kullandırtmadılar.

dinlemedim/izlemedim o konuşmayı. dinleyesim de yok açıkçası. daha önceki efsane konuşmalarını biliyorum. ve tahmin edebiliyorum. o duyguyu yaşamak istemiyorum.

chp veya başka bir partinin/liderin şansı olduğuna inanıyorum. meral abla, o mahkeme cambazlıkları olmasa, şimdi mhp'nin başındaydı ve akp'ye ciddi alternatifti. hala da öyle.

ben de bezginim, yıldım ama umutsuz da değilim hepten. akp'nin baskısı ve chp'nin şu hali (mehapeyi hiç saymıyorum), iyi parti'ye yarar bence. iyi parti mıknatıs olacak. medyanın canı cehenneme!
  • runagain  (04.02.18 06:13:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.