[]

Youtube'da Ortalama 100bin Aboneli Kanal Aylık Ne Kadar Kazanır?

forumtr, donanımhaber başlığı:D
değişkenler var tabi çokça. ama hani ortalama ne kadar kazanır dersiniz?



 
kaç video yüklüyor o kanal ve videoları ne kadar izleniyor?


  • straight from the heart  (03.02.18 18:13:46) 
1 milyon izlenmeden 150-200 dolar geliyormuş galiba, önemli olan toplam reklam izleme süresi sanırım, yani adblock kullanıyorsa güruh, bu para daha da düşüyor.


  • gezegen olan pluton  (03.02.18 18:16:50) 
1 milyon izlenmeden 2000 doların altına gelmemesi lazım. yoksa o ergen nasıl 500 bin tl kazansın


  • bohr atom modeli  (03.02.18 19:04:32) 
www.youtube.com

base 42

adamlar daha bu ay kurulmuş. 105k abone olmuşlar. tamam güzel adamlar, kaliteli adamlar, haklarıdır da. ama muhtemelen soğuk savaş serileri çok tuttuğu için patlamışlar. sırf soğuk savaş serileri 1milyon geçmiştir. bu adamlar her gün video koyuyor buraya belli ki.

merakım şu. bu adamların başka hiç bir işi olmasa, bu abonelik ve izlenmeyle geçinebilirler mi? istanbulda zor di mi :( (yapmasam olmazdı)
  • kfk  (03.02.18 19:11:45) 
bir ayda 2 milyon izlenme ortalama olarak 1500-3000 arası gelir getirir. bu reklam tıklarına göre çok değişkenlik gösteriyor. net bir şey söyleyemeyiz. kanal daha yeni. gelecekte daha da büyüyecektir. daha çok izlenecektir. bir de birkaç videoya tıkladım. reklam koymamışlar ya da "henüz" koymamışlar.

1 ayda 100.000 abone çok özel durumlar dışında çok zor. iyi içerik ürettikleri için sanırım kısa sürede bu kadar izlendiler. ayrıca çok ekstrem bi durum olmadığı sürece (mesela danla bilicin ani patlaması ya da popi videoları gibi saçma sapan garip şeyler üretilmezse) hemen gelir elde edilemez. düzenli video çektikçe, kanala emek sarf ettikçe youtube kanalın videolarını öne çıkarmaya başlıyor zaten. çok emek lazım. çok zaman harcamak, çok sabır lazım ama sonu güzel.

bir de kanallarda genelde para izlenme sayısından elde edilmiyor. abone sayısı ve izlenme sayısı arttıkça reklam yapmaya başlıyorlar. markayla anlaşıp videoda bir ürün ya da hizmetten bahsediyorlar. işte o reklamlarla ciddi paralar elde ediliyor. mesela bu kanal ilerde oyun reklamları yapmaya başlar. işte o zaman ciddi miktarlar kazanırlar.
  • straight from the heart  (03.02.18 19:43:05 ~ 19:44:17) 
Belirli dakikanın altında video yüklendiği zaman daha düşük gelirler elde ediliyor. Kesin bir şey diyemeyiz yani, değişken.


  • lana del rey  (03.02.18 20:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.