[]

İsveçte yaşayan biri hakkında suç duyurusu nasıl yaparım?

Merhaba arkadaşlar, yalnızca bir gece beraber dışarı çıktığım arkadaşımın arkadaşının "eski kocası" bana musallat oldu. İsveç'te evlenmişler vatandaşlık almak için mi ne öyle birşeyler geçmiş aralarında. Adam tabii formaliteden düşünmüyor bu olayı neyse asıl mevzu bu değil. Suriye'den sığınmacı olarak oraya yerleşmiş bir adam bu. O günden beri benim facebook instagram twitter nerede hesabım varsa hepsini ele geçirmeye çalışıyor. Benim arkadaşımı da telefonla arayarak taciz ediyor. Bir ay oldu bıkmadı herif. Kadının çalıştığı hastanedeki doktorlara tek tek mail atıyor, benim karımla hangi pozisyonda birlikte oluyorsunuz falan tarzı iğrenç şeyler yazıyor. Benim kız kardeşimi de bulmuş ona da instagramdan yazıyor. En son da bugün sanırım bir fake hesaptan beni takip etti ve ben kabul edince arkadaş listeme ulaştı ve tüm kız arkadaşlarıma "fuck you and tughan" diye mesaj atmış.

Şimdi bu orada zaten sığınmacı olduğu için izleniyor falan dediler, sınırdışına kadar yolu varmış bir suç duyurusu olursa. Bu adam peşimi bırakmadı bırakmayacak bir ayı geçti tüm hesaplarımı gizliyorum artık mecburen. Bundan kurtulmak ve iyi bir ders vermek için ne yapabilirim? Yardım edin lütfen.


 
Bu olay gercekse neden Isvec polisine email atmiyorsun?


  • Traveller  (03.02.18 12:56:17) 
@traveller işte ben de onu nereden nasıl yapacağımı bilmediğim için duyuru açtım zaten.


  • tughan  (03.02.18 13:03:48) 
polisen.se

İrtibat bilgileri var.
Telefon açabilir yada alternatif kanallardan ulaşabilirsin.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (03.02.18 13:10:14) 
Bu devirde interneti ve google'ı kullanmayı bilmiyorsanız sanal alemden çekilmeyi bir düşünmenizde fayda var.

polisen.se

edit: bu oyuncak değil, suç duyurusunda bulunmak demek dava sürecini de takip etmek demek, istediklerinde ifade vermek ve kanıt sunmak demek...

For non-urgent police inquiries phone 114 14. From abroad, phone +46 77 114 14 00.

@kddav internetten rahatsız edilen ben değilim, tanımadığım hesapları ekleyip taciz edilen de ben değilim. siz niye alındınız anlamadım. yarın bir gün bu kişinin sosyal medya hesapları, kredi kartı bilgileri dahi çalınabilir, ransomware kurbanı olabilir...
  • idexo  (03.02.18 13:10:52 ~ 15:37:35) 
@idexo

Buraya yazdığın bir şeyden Sonra karşındakine laf sokacaksan, duyurudan çekilmeyi düşünmende fayda var.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (03.02.18 13:11:57) 
Senden once kadinin sikayet etmesi gerekiyor acikcasi. Ama sen de sikayet et.

Ve sinirdisi olmuyor oyle kolay kolay. Tecavuzcu multecileri daha sinirdisi edemiyolar oyle, bunu mu etcekler.
  • kuehles blondes  (03.02.18 13:23:37) 
kuehlesın dediği gibi ceza alması için vatandaşıln ihbar etmesi gerektiğini düşünüyorum.

bir haber okudum isveçte 13 yşaındaki kızına tecavüz eden müslüman göçmeni anne şikayet etmiyor. deport ederler diye. böyle mallar üretiyor solcu feminist liberal akım. bir dur demenin vakti geçti.
  • charlotte blanc  (03.02.18 13:45:24) 
polisen.se'yi ben de buldum, @idexo o kadarını biz de biliyoruz. buradan ihbar için bir form bulamadım hala kurcalıyorum.


  • tughan  (03.02.18 14:08:45) 
isveç'te hakkında dava açılması gerekiyor. polis online şikayetleri dikkate alıyor mu bilemem ama oradan bir avukatla temasa geçmen gerekir diye düşünüyorum


  • burya  (03.02.18 14:09:43) 
@charlotte ve kuehles, öyleyse hiç uğraşmaya değmez bıkar vazgeçer diye beklesem daha mantıklı gibi...


  • tughan  (03.02.18 14:09:55) 
@burya, telefon numarasını aramayı deniyorum skype'dan office'den gelen bedava dakikamı aktif edebilirsem. bir de 114 14'ü çeviremiyorum skype'dan denedim her yolu.

kadın kendi boşvermiş uğraşmıyor ben mi uğraşacağım avukatla falan. bir de yukarıda arkadaşların söyledikleri umudumu kırdı. vaktimi harcayamam madem öyle. sağolun arkadaşlar.
  • tughan  (03.02.18 14:13:55) 
seninle derdi ne ki ?


  • orpheus  (03.02.18 14:16:15) 
yok olmuyor, skype'tan polisi arayım dedim aramıyor bi dünya para istiyor.

@orpheus, muhtemelen benim karısıyla olduğumu falan düşünüyor. ya da kadının çevresini sürekli rahatsız ederek kadına rahatsızlık vermeye çalışıyor.
  • tughan  (03.02.18 14:33:48) 
Arkadaslar siz manyakmisiniz? Isvec polisi bu konu ile ilgilenmez. Bunun icin kendi ulkenizde dava acacaksiniz. Resmi kurumlar kendi aralarinda haberleserek gerekeni yapar.


  • businessclass  (04.02.18 16:01:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.