[]

tek eşlilik mi çok eşlilik mi? neden?

bütün aklınıza gelebilecek faktörleri aradan çıkararak cevaplayın. yani modern toplum, medeni kanun, araplar, islam, medeniyet, kadın ne düşünür, adam ne düşünür bilmem ne demeden, cinsiyet de fark etmeksizin içinizden ne geçiyor söyler misiniz?




 
Sağlık. Cinsel ve ruhsal sağlık.


  • yaren  (03.02.18 12:21:56) 
Bütün etmenleri ortadan kaldırdığında cevap çok eşlilik oluyor.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (03.02.18 12:22:06) 
tek eşlilik. çok eşlilik söyleminin kendisi güzel ama uygulamada büyük problemler doğuyor. insan mukadderatına aykırı. Cinsellik dışında kalan herşey problem.


  • mete kudur  (03.02.18 12:34:03) 
Şu şekilde isterdim. Tek eşli olup başkalarıyla görüşebilmek ve karşımdakinin görüşmesini de normal karşılamak. Yani evimi sadece bir kişiyle paylaşacağım, fakat eşime haber vererek başkalarıyla da tek gecelik ilişkiler yaşayabileceğim. Her şeyi izole edin dediğin içn böyle cevap verdim. Cinsel hastalıkları görmezden gelerek.

Cinsel hastalıkları göze alırsam da tek eşlilik diyorum. Evet, evde 4 kocam olsa 5'imizde de hastalık yoksa bana bulaşmaz, fakat 4-5 kişi aynı evde yaşamayı kabul edemem. ahlaki değerlerden dolayı değil ama o ev ahıra döner.
  • break your happy home  (03.02.18 12:36:26) 
Tek eşlilik.
Çok eşlilikte kalbin kaç parçaya bölünür? Hangi birine tüm sevgini verebilirsin? Hangisinin her şeyinle yanında olabilirsin? Bu umrunda değilse zaten amacın eşlilik değil cinsellik demektir.
Eş sözcüğü türkçedeki en güzel sözcüklerden biri olabilir. Eş,denk,senin aynın, sende ne varsa onun olan,onda ne varsa senin olan, her şeyin.. benzer bile değil, eş!
Bu dünyada resmen kendini yeniden bulmak kolay mı? Bir tanesi bile zor bulunurken birden fazlası bulmak? Bence imkansıza yakın.
Çok "eş"liliğin tek sebebi bence tamamen cinsellik. Ya da insanın tek bir kişiyle yetinemeyecek,sıkılacak,yenilikler arayacak kadar şımarık olması, tıpkı bir bebek gibi aç gözlü kalıp olgunlaşamamış,kendini terbiye edememiş olması..
Çok eşlilik sadece cinsel ve hayvansal bir içgüdü iken tek eşlilik gerçek bir insan olmanın en güzel yanıdır diyorum.
  • katunca  (03.02.18 12:53:21) 
Insanlar dogustan cok esli degildir, din baskisi nedeniyle Hristiyanlik insanlara bunun zorla dogru oldugunu kabul ettirmistir.

Evlilik erkegin kadina egemenlik kurmasi ve Vatikan - Roma'nin bir duzen kurarak egemenligini Alman, Viking, Berber, heretik kavimlere de uygulamak istemesi uzerine kurulmustur.

Daha fazla bilgi icin Caliban ve Cadi'yi okuyabilirsiniz. Bugun dogru oldugunu dusundugumuz her kavramin ortaya cikisini anlatiyor.
  • Traveller  (03.02.18 12:54:17) 
sosyal psikoloji vs. evrimsel psikoloji karşılaştırması dahilinde güzelce tartışılabilecek bir konu bu. üzerine uzun uzun bişeyler demek isterdim ama çıkmam lazım, o yüzden tarafımı belli edip gaçhayım.

yasalarla korunan manada eşlilikten bahsediyorsak tek eşlilik mevcut dünyada bir zorunluluk, düzen sağlamak açısından. salt insan ilişkileri açısından bakarsak çok eşliliği hovardalık olarak, daha masum hale getirip yaşıyoruz. hayatımızın hangi dönemini hangi riskleri alarak geçirmek istediğimizle ilgili, gençken çok eşli hayat yaşayıp sonradan tek eşliliğe geçiş yapmak sanırım en modası.
  • Bruce  (03.02.18 13:14:38) 
Kimsede nufustan bahsetmemis. Cok esliligi destekleyecek bir nufus dagilimi yok ki. Kadin sayisi erkek sayisina esit. Esit degilse biri en fazla yuzde 51 falandir. Nasil dengeyi saglayacaksin?


  • baldur2  (03.02.18 13:19:05) 
Tek eşililik


  • EasyTiger  (03.02.18 13:30:29) 
aldatmayan insan sayısı inanılmaz az.

kadınlar aldatmıyor demem ancak erkeklerin yüzdesine göre daha az kalıyor. erkeklerin neredeyse tamamı. çoook çoook az bir tuhaf erkek var onlar aldatmıyor.
  • charlotte blanc  (03.02.18 13:43:35) 
erkekler içten içe çok eşlilik isterler ama bilmezler ki tek eşlilik erkeklerin daha lehinedir.

çok eşlilikte birkaç tane alfa erkek bütün kızları bafiler. tek eşlilik daha adil bir düzen sağlar. tek eşlilikte her kör malın bir topal alıcısı olur.
  • nickini degistiren yazar  (03.02.18 15:54:54) 
Tek eşlilik. Çünkü ben birine ait olmak istiyorum sadece tek bir insana ve o da asadece bana ait olsun istiyorum, hislerim bu şekilde.


  • powerpufgirl  (03.02.18 21:35:40) 
evlilik denilen kavram, insanın mülkiyet ilişkileri oluşturmasıyla başlar, dolayısıyla, evlilik ve onunla gelişen tek eşlilik zorunluğu doğrudan mülkiyet ve üretim ilişkilerinin belirlenimidir diyebiliriz. tek eşlilik bir zorunluluk değildir bu arada, evlilik mirasın meşru olan çocuğa aktarımı için gerekliliktir. Burada tek eşlilik kutsanarak evliliğe yol çizilir, ancak mülkiyetçilik iki yüzlü bir ahlak ilişkisini de beraberinde getirdiği için tek eşlilik çoğunlukla mümkün olmaz.
günümüze geldiğimizde ise, var olan üretim ilişkisi -kapitalizm- iki açıdan evliliği kutsar, birincisi egemen sınıfın sermaye aktarımının meşru kişiye doğru sürmesinin sağlanması, ikincisi ise sömürüsü altında olan üretici sınıfların sağlıklı olarak sürmesini sağlamak. Evlilik yakın akraba ilişkilerinden doğacak olası genetik hastalık sorunlarının önlenmesi için insanlığın bulduğu iyi bir yöntemdir, yine evliliği kutsayabilmek için benzeri kalıplar kullanılır, "bir ömür sahip olma, ait olma" konuları kutsanır.
Mülkiyetçi bakış açısı insanı da sahiplenilecek bir metaya indirgeyip bunu da kutsal bir şey olarak anlamamızı sağlayabilir.

Sahiplenmenin, kıskançlığın olmadığı, kimsenin birbirinin sahibiymiş gibi sıfatlarla birbirine seslenmeyeceği, yalan olmadan, aldatmadan, aldatılmadan ve akrabalık ilişkilerinin kayıtlarını da unutmadan çok eşli bir yaşam -şu anda bizim için ütopik olsa da- bir gün mümkün olabilir. Nasıl mümkün olabilir, mülkiyetçi iktidar ilişkilerinin ortadan kalkmasıyla, yani "bu toprak benim" diyerek topraktan ziyade insanlığın tarihine çakılan o kazığın yerinden sökülmesiyle.
  • gochebe  (04.02.18 01:16:41 ~ 01:29:41) 
tek tek cok eslilik.


  • neumann  (04.02.18 12:42:49) 
erkeğim. tek eşlilik diyen erkeklerin hepsi yalan söylüyor.
saygılar.

  • titiraprap  (05.02.18 15:32:09) 
çok eşlilik, hatta hepsi diyorum.


  • La Femme D'argent  (05.02.18 15:34:40) 
bütün bu yazdıklarından arınmış olarak tek eşlilik. ben tek kişiye dokunmak tek kişiyi sevmek tek kişiyle özelimi paylaşmak isterim. aynı şekilde tek bir kişinin de beni sevmesini/dokunmasını/özelini açmasını isterim. aynı şeyleri defalarca yeni baştan yaşamak duygu duyarsızlığına ve duygusuz sevişmelere yol açar sadece.


  • naksidil  (05.02.18 15:34:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.