[]

Ekşi Sözlük Küfürlü Mesaj Nasıl Şikayet Edilir?

Merhaba

Ekşi sözlükte küfürlü şikayet eden yazar nasıl şikayet edilir. Entarilerdeki gibi şikayet linki yok mesajlarda.

Saygılar

 
Mesajlarla ilgili bir yaptırımları yok, o nedenle şikayet linki yok.


  • angelus  (02.02.18 14:14:33) 
Teşekkürler.

Bunun gerekçesini açıkladılar mı bir yerlerde? Mesajlar da modere edilmeli kesinlike. Çok saçma buldum ekşinin bu kararını.
  • Mehmet Ersoz  (02.02.18 14:16:11) 
eksi sozlugun kendisi modere edilmiyor, mesajlari mi modere edecekler. herkes ozelden kufrediyor zaten, yazar basina bir tane mod falan duser herhalde kufurlerle ilgilenecek olsalar.


  • baldur2  (02.02.18 14:17:20) 
Mesajlaşma özel bir konu, mesajı şikayet etmen için mesajın içeriğini açıklaman lazım, karşı tarafın rızası olmadan mesajı ifşa etmek haberleşmenin gizliliğinin ihlaline girer, bu da yasal olarak suç. O nedenle bir yaptırım yok. Ancak savcılığa vs. bir şikayette bulunursan o zaman sana bununla ilgili yardımcı olabilirler.


  • angelus  (02.02.18 14:19:27) 
Kusra bakmayın da yerim sizin şahsa hakaret mevzularınızı. Bence herkesin herkese sallama hakkı olmalı. Ben destekliyorum. Seven sever söven söver takılacak değilim bana da küfür edenler var. Cevap vermiyorum, engelleyip geçiyorum.

Ha bak şu var; ekşi sözlük yazarı yapılacak kişilerin kalitesi o küfrü edecek derecede düşük olmamalı. Yani beğenmediği bir entry üstünden mesaj atıp da senin ananı bilmem ne diye dalan tiplerin işi olmamalı sözlükte. Ama böyle bir özgürlük de olmalı öte yandan. Bilmem derdimi anlatabildim mi
  • bos gezenin bos ustasi  (02.02.18 14:25:32) 
teeşkkürler cevaplar için.

küfreden tarafın gizlilik hakkı en başından korunurken, küfredilenin psikolojik şiddete maruz kalmama özgürlüğü ve hakkı neden bertaraf ediliyor onu anlamıyorum?

Madem ekşi yazarların küfre maruz kalmasına mani olamıyor hukuki ve teknik manada, o vakit mesajlaşmayı tamamen kaldırmalı ya da küfürleri otomatik algılayan ve gönderimini durduran bir algoritma yazmalı.

Ya da insanlar yazarların profillerine halka açık şekilde küfürlerini yazmalı.
Ya da mesaj facilitesi default olarak kapalı gelmeli, küfür yemek isteyen mesajları açmalı.

İnsanlar birkaç ergenin ruhsal sıkıntılarına maruz kalmak zorunda değil ki
  • Mehmet Ersoz  (02.02.18 14:35:25) 
Bu sözlükle alakalı bir durum değil yasal zemin böyle, burada kullanıcının haklarını değil kendi haklarını koruyor. Yani kullanıcı "Sözlük benim mesajlarımı ifşa etti" deyip dava açarsa kendisine yaptırım uygulanır, bunun önüne geçmek için bununla ilgili bir yaptırımda bulunmuyor. Yoksa sözlük yönetiminin herhangi bir kullanıcının haklarını savunacağını zannetmem, ki böyle bir amacı olsa zaten saçma olurdu. Ha ama kullanıcılar için kullanıcı engelleme ve mesajları tamamen kapatma gibi imkanları mevcut. Yani mesajlaşmayı tamamen kaldırmak yerine, kullanıcı bunu özelleştirip kendisine mesaj gelmesini tamamen engelleyebiliyor, ya da bir kullanıcıyı engelleyip ondan mesaj gelmesini engelleyebiliyor. Misal mesajları kapatırsan mesaj aracı komple kapatılmış gibi oluyor senin için, bunu kullanabilirsin.


  • angelus  (02.02.18 14:41:24) 
savcılığı gidip şikayet edebilirsin.
bence et. vakit bulsam bende birini edicem.

  • herhaltibiliyoring  (02.02.18 14:50:14) 
Aslında mesaj içeriğini açık etmeden bu türden küfürler şikayet edilebilmeli.

Belirli bir şikayete (10 tane) ulaşınca kullanıcı 1 ay kadar ceza almalı.

Bir tür caydırıcılık mekanizması yaratılmalı bu türden ergen ve ahlaksız yazarlar için.
  • Mehmet Ersoz  (02.02.18 15:03:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.