[]

Çiğ süt alıp yoğurt tereyağı yapıyoruz ancak

Selamlar, biraz uzun bir yazı olacak.

Şimdi sorunumuz şudur; köylüden çiğ süt alıyoruz ve bu süt ile yoğurt v.s yapıyoruz. Ancak çıkan tereyağı çok az miktarda çıkıyor. Bunu da sohbet arasında köydeki akrabalarımızla paylaştığımızda sütçü tereyağ satıyor mu ayrıca diye bir soru geldi(jackal mode on) Ve sürdürdü, eğer tereyağı satıyorsa zaten sütün yağını alıyordur o dediler. Keza kendileri de kendi sütlerini bir markanın çiftliğine satıyorlar ve orada sütler kontrol edilip yağını alanlara ''yağını almayın'' diye uyarılar geldiğinden bahsetti.

biz de diğer alışverişimizde baktık ki sütçü tereyağ satıyor. Sütçüye de sorduk ''kendimiz yapıyoruz evde'' diyor ama galon galon terayağ var aracında. Çok fazla. Şimdi biz de o adamdan aldığımız kaç sütten ne kadar tereyağ çıktığını bildiğimiz için(10kg sütten yaklaşık 100 gr, süt kilosu çıkan tereyağ miktarı ve sütün birim fiyatıyla hesap ettiğimizde işin rengi çok değişiyor. Yalnız daha önceden de sormuştum, süt çok fazla kaymak tutuyor diye, sizler de doğal olduğu için demiştiniz.

sistem patladı, bunu anlamanın başka bir yöntemi var mı ? dağa çıkamadan köylü kurnazları ölsün istiyorum.

 
Boşuna adamları suçlamayın. Çok normal ölçüde tereyağı çıkıyor.
Süt yağsız da olabilir, ama yağını alıp satsa siz bile anlarsınız.

  • motley crue  (02.02.18 12:52:38) 
Benim bildiğim 10 kilo sütten 1 kilo civarında yağ çıkması lazım. Bir yutub videosunda 700 gram çıkardıydı kadın. Bilemiyorum.


  • yaren  (02.02.18 13:02:15) 
Köylüler firmalara verdikleri sütlerin dahi yağını alıyor. Size memeden çıktığı gibi satmalarını pek beklemeyin.


  • synesthesia  (02.02.18 14:15:16 ~ 14:16:19) 
Bir ihtimal yağsız da olabilir ama;
Zaten satıcının size, sütü sağdığı gibi satmasını beklemeyin. Öyle bi beklentinizin olması ilginç. Çünkü o satılan; içilebilir (hadi en fazla yoğurt yapılabilir) süt.
Tereyağınızı kendiniz yapmak istiyorsanız daha küçük çapta satıcılar bulup bunu da özellikle belirtin. Ki yine de yağını hiç almadan satacaklarını çok sanmıyorum..
  • rewlack  (02.02.18 14:45:26) 
bizim evde sütten yoğırt yapılır ve anneme sordum.

sütü biraz bekletirseniz kaymak gelir diyor üstüne. hiç olmadı kaynatıldığında kaymak varsa o sütün yağlık kısmı alınmamıştır diyor.
  • blue eyes white dragon  (02.02.18 14:55:07) 
süt bazı dönemlerde yağsız oluyor. ancak artık köylülere güvenmiyorum. su katanı var süte. bende köylüden süt alıp yoğurt yapıyordum, ancak köylülere güvenmemeye başladım. türkiyede tarımın çiftçinin hali kötü. hayvanlara kimbilir hangi yemleri yediriyorlar? hayvanları hastayken sağıyorlar mı? ...etc bir sürü soru var.


  • mikahakkinen  (02.02.18 15:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.