[]

televizyondan korkan babaanne

evde 86 yaşında bir babaannemiz var, bilinen bir sağlık sorunu yok tansiyon şeker alzheimer kalp vs son derece sağlıklı her işini kendi görüyor fakat sadece unutkanlık var, yarım saat arayla aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor işte, onu da yaşa bağladık.

1-2 ay öncesine kadar bizimle oturup televizyon izlerdi ama son zamanlarda televizyondakiler bizi görüyor, onlara bakmayalım ayıp olur falan demeye başladı. hele kavga dövüş sahnelerinde adamlar bize bişey yapacak diye aklı çıkıyor.

şimdi koltuğunu değiştirdik televizyona sırtı dönük bir şekilde oturuyor ama yine de huysuz tabi.

sorun ne olabilir? başına benzer bir durum gelen, duyan var mıdır? bu yaşta normal midir?

hastaneden randevu alabilene kadar fikir edinmek istedim.

 
bizim anneanneyi zamanında doktora götürmüştük unutkanlık için, doktor anzeymer başlangıcı 5 sene idare eder demişti.

hakkaten 5 sene sonra sizinki gibi olmuştu, tekrar doktora gittiğimizde verdiği ilaçlar ve kan değerlerinde(tam bilmiyorum ama düşük olan bazışeyler varmış) onları normale çekince hafıza kuvvetlenmeye başlamış, kısmi olarak iyileşme göstermişti.
  • Photographer  (02.02.18 08:18:30 ~ 09:47:02) 
alzhimer başlangıcı gibi geldi bana da ama tabi doktor değilim.


  • sta  (02.02.18 08:57:11) 
Alzheimer değilse de demans başlıyor olabilir. Geriyatriyle ilgilenen bir psikiyatriste danışın isterseniz.


  • red g  (02.02.18 09:11:44) 
(bkz: alzheimer)


  • sizofren06  (02.02.18 09:23:12) 
alzheimer yok derken en son 10 sene önce doktora göstermiştik, belki şuan başlangıç seviyesinde olabilir mantıklı geldi.

randevuyu nörolojiden mi alalım?
  • tolga asp  (02.02.18 09:24:36) 
Benim babannem ufak unutkanlıklarla başladı ve çok kısa sürede kötüleşmişti. Tanımadığı kişileri "oğlum beni evime götür" diye eve getiriyordu. Yaşa bağlı unutkanlık demeyin hemen götürün çünkü 3 sene içinde organ iflası oldu ve rahmetli oldu. Beyin mr ıbçektiklerinde son aşama demişlerdi. Bunu moralinizi bozmak için demiyorum kesinlikle ancak yaşa bağlı deyip ihmal etmemeniz için diyorum.çok geçmiş olsun.


  • neferkitty  (02.02.18 10:09:21) 
Alzaymır olduğunu sanmıyorum, yaşa bağlı bunama büyük ihtimalle. Babaannem 90 yaşında ve o da özellikle son 10 yıldır tvdekiler, gazetedikiler için bizi görüyor mu der, yüz kere orada napıyorlar diye sorar, aksiyonlu sahnelerden hoşlanmaz. Balık hafızası var, 5 dk öncesini hatırlamaz, doktor bunama olduğunu söyledi. Yine bir doktora danışın ama kadını ciddi bir durum olmadıkça hastanelere götürüp yormayın bence.


  • mslny  (02.02.18 10:32:53) 
En son muayene zamanından bugüne çok vakit olmus. Bir şeyler bildiğiniz gibi kalmamışsa normal. Siz randevu alıp nörolojiye götürün, onlar gerekli görürlerse psikiyatri servisinden de destek almanızı söyler veya sevk ederler.

Geçmiş olsun.
  • olanlaolunmaz  (02.02.18 12:07:42 ~ 03.02.18 16:54:18) 
bugün hastaneye gittik alzheimer başlangıcı dediler.


  • tolga asp  (09.02.18 12:32:21) 
Geçmiş olsun, umarım ilerlemez, sağlıkla yaşar


  • fallopian  (09.02.18 13:00:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.