[]

babası alkol bağımlısıydı, çocuk babasını hiç görmedi ama o da

alkol bağımlısı şimdi? üstelik annesi muhafazakar. tesadüf mü sizce? yoksa bunun olması kaçınılmaz mıydı baba bağımlı olduğu için.




 
annesi alkolle ilgili mesajlar vermiştir, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde. kendini gerçekleştiren kehanet olabilir.


  • mezzosprite  (01.02.18 23:47:15) 
Bağımlılıkta genetik bir faktör var ama "kaçınılmaz" denecek kadar güçlü bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Ben, yetiştiği ortamın da etkili olduğunu düşünüyorum. Yani buradaki durum, kısa anne/babanın kısa çocuğu gibi değil de; şişman anne/babanın şişman çocuğu gibi... Bir eğilim var ama engellenemez değil ve çevre faktörlerine bağlı...


  • agluna  (01.02.18 23:47:37) 
özellikle alkol ve uyuşturucu/uyarıcı bağımlılığında genetik temeller olabiliyor. kesin bir şey söylemek zor tabii.


  • doxanikee  (01.02.18 23:52:39) 
bence bunda çevre de çok etkili. mesela bu çocuk kız olsaydı alkol bağımlısı olmazdı buna eminim. zaten de kız kardeşler de var onlar içmiyor mesela. ama herkes babasına çekti diyor. o zaman kızlar niye çekmedi babasına.


  • for day to break  (01.02.18 23:54:56 ~ 23:58:12) 
Ben babasiyla alakali oldugunu dusunmuyorum muhtemeln oturduklari yerle ,cevresindeki arkadaslariyla alakalidir.birde muhafazakar anneye gore sosyal icici olan arkadas alkolik diye anilabilir.


  • duptıs  (02.02.18 00:22:44) 
aradığınız şey :
www.pandora.com.tr

  • güneyli çocuk  (02.02.18 00:59:01) 
yıllar önce nereden duyduğumu ya da okuduğumu hatırlamamakla birlikte anne baba veya çevre nasılsa çocukta öyle olur diye bir şey okudum ya da diyelim baba alkolik kızı yine alkolik bir adamla evlenecek. bunun böyle bir döngü olduğu kanıtlanmıştı.

ben de bunun böyle olduğuna inanıyorum. eğer baba ya da anne aldatmışsa çocuklarda aldatıyor kendi hayatımda hep bunu böyle gözlemledim.
  • powerpufgirl  (02.02.18 01:04:19) 
Acikcasi ben irade kavraminin genetikle ilgisi olduguna inaniyorum. Babam alkolik, onun siddeti ve dehseti altinda buyudum, ustune annemi de erken yasta kaybettim. O yuzden alkol veya genel olarak bagimlilik yapici maddelerden hep cok cekindim. Ama benzer iradesizligi kismen kendimde de gozlemliyorum arada. Elime bi kadeh alinca ikinic, ucuncu durmasi bazen zor olabiliyor ama bilincli davranip kendimi frenliyorum. Bende durum bu. Ama mesela kuzenim (babam onun dayisi oluyor ve neredeyse hic gorusmezler) ayni babamin iradesizligine sahip. Ne zaman gorsem (ayda bir-iki aksam yemekleri vb.) hep ama hep sarhos olana kadar icme egiliminde. Hatta icip de agresiflesmeye de yatkin kendisi. Kuzenimi o halde gorunce aklima hemen cok da gorusmedigim babam geliyor. Bu arada kuzenim kadin.

Tabii ben psikolojik travlamalarim sonucu sadece yanlis bir benzetme de yapiyor olabilirim.
  • balli borek  (02.02.18 01:39:06) 
Hepsi genetik aktarim maalesef yoksa surekli ayni seyleri yasayip durur muyduk?


  • rn  (02.02.18 01:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.