[]

otomatik vites araba

merhabalar. yarın ilk defa otomatik vites arabayla 3-4 saat sürüş yapmam gerekecek. normal düz vitesi oyuncak gibi sürüyorum sıkıntı yok da acaba otomatik viteste nelere dikkat etmeliyim ??
teşekkürler.



 
hayatında bir kez akülü araba sürdüysen onu da sürebilirsin.
akülü araba sürmediysen bile sürebilirsin.

  • tabudeviren  (01.02.18 23:29:24) 
-Sol ayağınızı afedersiniz poponuzun altına alıp oturun ve öyle bir bacağınızın olduğunu komple unutun.

-Bir de vitesler arasında geçiş yapmadan önce (R’den D’ye veya D’den P’ye vs) frene basın ve aracın durduğundan emin olun.
  • captainimsi  (01.02.18 23:49:23) 
bende düz kullanıyordum, otomatiğe geçince direkt bindim ve taksim trafiğine girip 35 km sürdüm. hiç debriyajı aramadı sol ayağım. çabuk alışırsın rahat ol.


  • soft  (01.02.18 23:56:29) 
otomatik vites arabada vites ile çok haşır neşir olmayınca sağ el boş kalıyor ve genellikle insanlar o elini telefonla dolduruyorlar, sen öyle yapma.


  • ocanal  (01.02.18 23:58:45) 
vitesi d veya r de unutup arabadan inmemeye dikkat edin. bir de vites refleksi boşa çıktığı için ileri geri karışabiliyor. ilk kalkışlarda hep yavaş olmak ve iki kez kontrol etmek iyidir.


  • tukenmez adam  (02.02.18 02:14:31) 
her hareketinizden önce 5 saniye düşünün.

refleksle iş yapmayın. dolayısıyla sakin ve yavaş sürün.

sol ayağının üzerine oturmak bir çözüm olabilir.

D'ye alın sürün. R'ye alın geri gidin. durduğunuzda frene basıp tamamen durduysanız P'ye alın inin. el frenine gerek yok, çok dik yokuşta değilseniz. hareket ederken de, önce fren, sonra P'den D'ye sonra freni kaldırınca gidiyor zaten.
  • jeanluc  (02.02.18 06:57:10) 
ilk kullanışta sık yapılan bir hata, sol ayakla frene basmak oluyor. ona dikkat edin. zınk diye durursunuz.


  • stanley weber  (02.02.18 09:14:56) 
sol ayağınızın üstüne falan oturmayın, aniden bir araba çıkar önüne, ayak dengeni sağlayamazsın ve sola doğru savrulursun araç içinde. sol ayak köşede sakince beklesin, saçma saçma şeyler öneriyorsunuz insana. yıllarca ayağının üstüne otursun o zaman. o ayak solda sakince beklerken öğrenmelisin asıl. alışman bu şekilde daha kolay olacaktır yoksa beynin sol ayağına komut göndermemeyi öğrenemez.


  • korben dallas  (02.02.18 10:20:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.