[]

Dermatologlar - Cildiye Sorunlarım - Saçlı Deride Sorun

Öncelikle herkese merhabalar, yaklaşık 10 senedir saçlarımda kabuklanma, kepek ve kaşıntı rahatsızlığım vardı. Saçlarımı yıkasam bile kuruyunca pul pul dökülürdü. En az 15 sefer doktora gittim. Hepsi yoğun egzama - seboreik dermatit dedi ve medikal şampuanlar verdi. Kanazol, ketoral vb. Fakat hiç biri sorunlarımı dindiremedi.

En sonunda Head and Shoulders medikal şampuanıyla tanıştım. Selenyum Sülfit içeren bir şampuan. Derdime derman oldu. Kepeklenme ve diğerleri son buldu. Mutlu oldum.

Amma. Bu sefer de bu şampuan çok saç dökmeye başladı. Şimdi de bu yönde şikayetlerim var. Benim sizden istediğim bu h&s şampuanıyla haftada 1 yıkasam diğer taraftan bir kaç gün de saç güçlendirici bir şampuanla yıkasam olur mu? Yani medikal şampuanın etkisini silip atar mı?

Bu h&s saçlı deride nasıl çalışıyor? Saçlara etki edip deriye mi geçiyor gibi. Ana sorum kepeklenmeyle bir daha yüz öz olmayıp saç dökülmemi nasıl durdururum?

 
dostum selenyum sülfat içeren şampuanı hergün kullanan insan var bir sürü. ama kullanırken fındık kadar sürüp o şekilde köpürtüyorlar. çok az bir miktarda yani. ben kullanmıştım ama saçlarım beyazlamaya başlayınca bıraktım.

eğer güzel kombine edebilirsen kullanılabilir. kombine edeiblirsen derken saç derine uygun şampuanı bulabilirsen. benim sana önerim organicum. saçın yağlı mı yağsız mı bilmiyorum 2 çeşidi var. al bi kullan. ben 5 6 yıldır kullanıyorum. saçlı derimi çok iyi yatıştırıyor. kepeği kesiyor.
  • caletti  (01.02.18 21:24:58) 
bende de aynı sorun var. saçımı bir head and shoulders bir de başka bitkisel bi şampuanla yıkıyorum(bioblas). sorun olmuyor. ama haftada 1 h&s ile yıkamak az olabilir.


  • sanguine mcqaer  (01.02.18 21:35:54) 
@caletti aslında ikinci şampuanım kepek şampuanı olmasın diyorum. sadece besleyici olsun diyorum. head and shoulders zaten yeterince etkili. ne dersiniz?


  • iddaaci  (01.02.18 21:56:53) 
dene, gör dostum. şampuanın saçı beslediğine inanmıyorum.


  • caletti  (01.02.18 22:11:39) 
Cosmo marketlerin herhangi birinden sls,paraben,silicone içermeyen bir şampuan alıyorsun. Rossman, Gratis gibi marketlerde var bu tur şampuanlar markası önemli değil. Sonra da Rosmann'da satılan Altapharma tea tree oil (çay ağacı yağı) alıp şampuanın içine 15-20 damla kadar damlatiyosun. Head and shoulders kullanmadigin zaman bunu kullanıyorsun. Bende de kaşıntı kabuklanma hatta sackiran vardı. Bu çözüm oldu.


  • old possum  (01.02.18 22:56:23) 
şampuan saç dökmez döküleceği varmış, egzamada dökmez , bende de var amk asla geçmez sadece dönem dönem ortadan kaybolur ama bu ara çok yoğun iğrenç birşey ya


  • docrivers  (01.02.18 23:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.