[]

MR

selam,

yarın gece 00:30'da boyun ağrısı için mr çektireceğim.

- gitmeden önce yeme-içmede kısıtlama var mı? alkol alabilir miyim?

- kana bir şey enjekte ediyorlar yazıyor sağda solda, bunu herkese yapıyorlar mı?

evet google'a da sorabilirdim ama burada sordum. iki sesinizi duyalım.

tşk.

 
doktorunuzu istediği mr'a göre değişir. kana enjekte edilen kontrast madde, her çekimde kullanmıyorlar. kontrastlı çekimde de yeme kısıtlaması var diye biliyorum ama detaylara hakim değilim.


  • guest9999  (01.02.18 21:22:25) 
yakin zamanda kafa ve bel MR'i cektirdim, yeme/icme kisitlamasi yoktu. ikisinde de sivi enjekte edilmedi, neden diye sordum ne gorulmek istendigine gore degisiyor dediler.


  • cooperr  (01.02.18 21:23:00) 
mr formu/barkodu artık ne haltsa onda kontrast maddeli falan yazmıyosa bişe enjekte etmiyolardır, o tomografi diye biliyorum zaten.

üzerinde metal hiçbir şey olmadan git, küpen piercing'in falan varsa onları önceden çıkart.

onun haricinde doktor spesifik bi talimat vermediyse başka bi şart olmaması lazım.
  • yuto  (01.02.18 21:24:18 ~ 21:24:59) 
Kontrastlı çekilecekse en az beş saatlik açlık gerekiyor kontrastsızsa gerek yok. İstem kağıdında yazar ilaçlı yada ilaçsız olacağı.


  • hernezıkkımsa  (01.02.18 21:24:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.