[]

Canon Powershot

Yakında yurtdışına gideceğim ve yanımda fotoğraf makinesi götürmek istiyorum. Dslr makinelere göz gezdirdim fakat çok pahalılar. Zaten o kadar teknik bilgim de yok. O yüzden yarı profesyonel olduğunu bildiğim Canon Powershot sx50 de karar kıldım fakat onun da sıfırını bulamıyorum. 2. El konusunda şüphelerim var elbette. Farklı önerilere açığım illa o makine olacak diye bir düşüncem yok. Şimdiden teşekkür ederim.




 
bi araştırayım. bütçe yazarmısın

şimdi almak istediğin makina türünden bahsedeyim ben sana

canon sx50, sx60, nikon p900 ve bi kaç marka daha vardır eminim, bu makinalar aşırı derece zoom yapabilme kabiliyetine sahip. 2000mm odak uzaklığı var ortalama(modele göre değişebilir) örnek vereyim

www.youtube.com

buna karşın sabit bir lensi ve hap kadar bir sensörü var. bu yukarıdaki makinaların hepsi için geçerli

richbyoung.com

kırmızı alan senin makinanın sensörü, bir büyük olan dx format dslr sensörü, en büyük de full frame yani fx olan sensörün boyutu.

bu makinaların bir amacı var elbet, amacı dslr makinalardaki "istanbulda bir ev fiyatında" ultra zoom lensler için alternatif oluşturmak bunları paparazziler çok sever, böyle aşırı derece zoom yaptığı için, görüntü kalitesi alamazsın, fotoğrafta da keskinlik olmaz ama rontgencilik ise maksat iş çözer yine de.

rontgencilikden kastım bu : www.youtube.com

yani şuna bak www.dailycameranews.com

bu lens 80 bin dolar civarı, eşek gibi bir çantası var, içinde teleconverter seti ile geliyor, şu gün cebinde nakit olsa, kim bilir kaç ay sonra temin edebilirsin, taşıman çok zor, bunu fx makinada da pek kullanmak istemez fotoğrafçılar, crop faktör olayı var, atıyorum fx te 2.0 teleconverter ile sana 1000mm odak uzaklığı verir(yukarıdaki makinaların yarısı kadar) ama sen bunu crop faktörlü 1.5 çarpanlı bir makinayla kullanırsan sana 1500mm odak uzaklığı verir, dslr sensör kalitesi ile de yukarıdaki makinaların hiç bi zaman ulaşamayacağı keskinlik, görüntü kalitesi sunar.

ben çok inceledim bu makinaları, nikon p900 istedim, amacım sadece ay gibi şeyler çekmekti, elimdeki lensin odak uzaklığı 450mm, şimdi buna gidip 2x teleconverter alsam zaten bu alacağım makianın fiyatına denk geliyor.

dedim ki, ya en azından video çekmeye bir makinam olur(benim makinam fotoğrafta iyi ama video da pek iyi değil)

fotoğrafçılık pahalı bir hobidir, başlarsın, 2 3 ay sonra makina yetersiz kalır, atıyorum 1 sene önce baktığın fotoğraflarda bir sürü kusur görürsün, hem kendi hatan, hem makina lens yetersizliği falan.

o yüzden sen bütçeni yaz sana güzel bi dslr bulalım.

mesela sonyler aynasızlarda çok başarılı, fiyatı da uygun bu makinanın, dslr kabiliyetlerine ve iso performansında bir çok makinadan daha fazlasına sahip.

www.fotopazar.com

öte yandan aynasız lensleri özellikle sony aşırı pahalı.

gerçi 2000 tl verdikten sonra giriş seviyesi bir dslr alabilmen mümkün(kit lensi ile) tabi üç aşağı beş yukarı fiyat oynar oynamaz bilmem, bakılır. dslr ile aynasızı şöyle ayırayım, normal canon, nikon gibi dslr bodye göre uygun lens bulma şansın var, ikinci el de öyle ama aynasız lensleri gerçekten ciddi pahalı.

burada en önemi konu, senin fotoğrafçılığı hobi olarak yapıp yapmayacağın.

dersen iş çözsün hepsi olur zaten 3 ay kullanıp kenara atıcam o zaman başka.
  • Photographer  (01.02.18 16:18:59 ~ 16:47:50) 
Ben makine almayacaktım samsung s8 vardı bende yeter demiştim. Fakat telefon çok hassas oralara kadar götürmek istemiyorum başına bir şey gelir diye. Teknik bilgim olmadığı için böyle ucuz yollu bir makine alayım işimi görsün istedim. Kuzey avrupaya gidiyorum ve gördüklerimi çekmeden dönmek istemiyorum. Bütçem çok kısıtlı en fazla 1000 tl verebilirim.

Hepsi aynı anda olmaz. Hem ucuz olsun hem dslr olsun gibi bir şeyin mümkün olmayacağını biliyorum. Bu yüzden eski makinelerden en iyisini seçmeye çalışıyorum. Bana en mantıklı yarı profesyonel makineler gibi geldi.

Anladığım kadarıyla bilginiz bu konuda çok fazla bana yardımcı olursanız kısıtlı zamanımda en iyisini alacağımı dusunuyorum. :)
  • lugano nun portlek gozleri  (01.02.18 18:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.