[]

Siz olsaniz

Arabami cadde uzerine bir internet cafenin onune cektim. Camda da telefonum. Yarim saat sonra biri aradi, konusma uslubu yerlerde. Arabami dukkaninin onunden cekmemi soyledi. Sonra cat diye kapatti. Sallamadim. 2 saat sonra tekrar aradi. Cekmemissin dedi. Kalp hastasiyim, dukkanin onune cekip arabamda uyuyorum bazen dedi. Ben de oraya geliyim de konusalim dedim. Dukkana gittim, burasi kamuya acik alan dedim. O sirada yasli adam ilacini iciyodu bu arada. Cik dukkanimdan dedi omzumdan tutarak, sonra da yarin da park et de goreyim peze..k dedi. Arabami cektim, ben yokken zarar vermesinden cekindim. Simdi bu durumda asiri ezik hissediyorum. Nasil tepki vermeliydim? Neticede yasli ve hasta bi adami dovebilecegimi dusunuyorum ama isin uzamasi riski vardi. Ettigi kufur de icime oturdu. Kafayi yememek icin ne yapayim?




 
Bosver bulasmana degmez. Millet zaten saldiracak yer ariyor. Takılma.


  • funl  (01.02.18 13:43:56) 
iyi yapmissin bence. hiic kafana takma. arabani cekip konuyu unutmak disinda yapacagin her sey senin zararina olurdu.


  • neumann  (01.02.18 13:45:36) 
hic muhatap olmayacagin birine karsi ezik hissetmene gerek yok. zaten anlayacak kapasitesi olmayacak sen hakliligini anlatsan bile. zaman gecince icin sogudugunda mantikli davranmisim diyeceksin. takma


  • her giriste sifresini unutan adam  (01.02.18 13:50:08) 
Salla gitsin ilk aradığı zaman gidip çekseydin kafa rahat olurdu.


  • gozu acik sevisen yahudi  (01.02.18 13:53:55) 
dedigin gibi is buyurdu, sonra da "hay amk keske hic muhattap olmasaymisim" derdin ama is isten gecmis olurdu.

en iysini yapmissin. ha yine de sogumadiysa icin geri donup kafa atabilirsin.
  • brkylmz  (01.02.18 14:09:39) 
kafaya takacak bir şey yok. anlaşamayacaktınız zaten. Benim anlamadığım hem arasınlar diye numaranı bırakıyosun hem de adam aradığında sallamamadım diyorsun.


  • aquarium  (01.02.18 14:11:02) 
fiş istedim vermedi diye maliye ye şikayet et,
çocuklara porno izletiyolar diye bimere şikayet et,
içerde 18 yaşından küçükler siğara içiyor, tek tek siğara satışı yapıyor diye belediye şikayet et
  • Sir Anthony Hopkins  (01.02.18 14:11:48) 
ben olsam he dayı he hebele hübele yapar geçerdim. Yaşlı adamla uğraşmaya değmez. Yarın da park edeceğim, görürüz derdim giderken de. Ama etmezdim park. Az sinirlensin diye öyle derdim.


  • windowsguvenlikduvari  (01.02.18 14:12:11) 
Yaşlılara gösterilen saçma salak bir saygı var. Sanki büyük filtre var belirli yaşta da ona rağmen hayatta kalmışlar. Sonra böyle kendini sadrazam sanan canlılar türüyor. Neyse kafana takmana değmez.

@Sir Anthony Hopkins +1
  • nawar  (01.02.18 14:52:00) 
ah ben de böyle adamlara kıl oluyorum. bir gün cidden kavga edicem.. şunu söylemen belki yanlış olurdu ama "sen de anana sahip ol, sattırma bana" dicektin. :)


  • silah taciri  (01.02.18 14:52:48) 
ite dalaşacağına yolu dolaş diye bir tabir vardır.boş ver.


  • since1907  (01.02.18 14:53:01) 
@since1907 +111111


  • nodrama  (01.02.18 17:01:55) 
sen onun arabasına zarar ver. kendin de verme tabi. suriyeli çocuklara falan para ver onlar yapsın.


  • catch the arrow  (01.02.18 18:16:20) 
Madem "Kalp hastasiyim, dukkanin onune cekip arabamda uyuyorum bazen" demiş, burada sen biraz alttan alabilirdin. Yaşlı başlı ve muhtemelen görgüsü olmayan bir adamla "burası kamuya açık bir yer ve ben de vergisini veren bir vatandaşım" muhabbeti gereksiz olmuş. Ben olsam "Dayı güzellikle söylemiş olsaydın ilk aradığında gelir çekerdim ben zaten" gibi bir şeyler derdim muhtemelen. Yaşından beklenen ağırlığı göstermeyip ona da ters yapacak pislik bir şey olduğunu anlarsam yine bir şey yapmadan "yaşına başına hürmetim var yoksa bilirdim ben sana yapacağımı" der parmak sallardım. Hani "istesem gırtlağını sıkabilirim de hadi yaşına veriyorum sen de sus otur" mesajı yani.

Arabayı çek dedikten sonra arabaya bir şey yapması öyle kolay değil. Direkt ondan bilinecek zaten. Çok kolay lokma görmesi lazım seni, öyle bir şey yapabilmesi için.

Kalp hastaları, hele bir de ameliyat geçirmişlerse ÇOK asabi olabiliyorlar, mantık dışına kolay çıkabiliyorlar. Bir de yaşlı başlı adam diyorsun zaten, "pezevenk"i bırak, anana sövse ne olur, yap desen yapabilecek mi? :)

Huysuz, mutsuz, görgüsüz, hasta bir ihtiyarı çok fazla takmışsın kafana. Siktir et. Başka bir falsosunu görmedinse bir yere de şikayet etme. Unut gitsin.

Yalnız biraz nabza göre şerbet vermeyi öğrenmeni tavsiye ederim. "Cadde üstü" gibi kalıplar yerine, karşındaki insanın aklına girebilecek şekilde konuşmaya çalışırsan hayatta her durumda faydasını görürsün.

Utangaç da değil sosyofobik olabilirsin. Bu konuya da bir eğilmen gerekebilir.
  • lazor  (02.02.18 03:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.