[]

diş hassasiyeti, doktor fobisi

merhabayın, yaklaşık 1 senedir diş hassasiyeti problemiyle cebelleşiyorum. soğuk, sıcak bir şeyler içemememekle birlikte son 2-3 aydır soğuk besinleri tüketemiyorum. zaman zaman soğuk hamur işleri bile sıkıntı yaratıyor.

bugün diş hastanesine gittim. o malum koltuğa uzandım. doktor hanım 30 saniyelik gözlemden sonra dişlerimi fırçalamadığım izlenimine vardı. ama dişlerimi günde 2 kere fırçalıyorum. bunu söyledikten sonra da diş taşlarınız oluşmuş, temizletmelisiniz dedi ve ekledi " dişlerinizi fırçalamıyorsunuz."

malum sabah kalkınca dünyanın en sinirli insanı olan ben konuyu uzatmadım. çünkü farklı yerlere kayacaktı konu. sorum şu; özel ve kamu farketmeksizin diş doktoruna gitmeyeceğim. parodontax da diş hassasiyetine zerre çözüm üretmiyor. reçetesiz ilaç, gargara ve diş macunlarıyla bu sorunu çözmek mümkün mü?

 
dişlerinizi yetersiz temizliyor olabilirsiniz. pek çok hasta dişlerini fırçalar ama doğru yapmadığı için hiçbir sonuç alamaz. dişleri iyi temizleyememenin ağız içinde çok açık seçik belirtileri vardır ve bırakın 30 saniyeyi, 2 saniyede falan direkt olarak anlaşılır. fırçalamanız en az 3-4 dakikayı bulmalı, her dişin her yüzeyi dişetinden dişe olacak şekilde süpürülmeli. kanama olan yer varsa daha çok fırçalanmalı, kanama olan yerden kaçınılmamalı.

çare macunda değil ne yazık ki. yapmanız gereken öncelikle diş taşlarınızı temizletmek,dişlerinizi dişetinden dişe olacak şekilde doğru teknikle fırçalamak ( bunu bir diş hekiminden dinlemeniz, hatta sizle birlikte fırçalama yapması en güzeli) ardından eğer hassasiyete neden olan şeyler arasında çürük veya dişeti çekilmesi varsa bunların tedavisidir.

geçmiş olsun.
  • iphone allerjisi  (01.02.18 12:39:27) 
oncelikle dislerinizi nasil fircaliyorsunuz bilmiyorum ama gunde iki kere fircalamaniz ya da gunde bes saat fircalamaniz bile dogru fircaladiginiz anlamina gelmiyor eksik yapiyor olabilirsiniz. ya da dis anatominiz geregi dislerinizle siradan fircalamadan daha fazla ilgilenmeniz gerekiyor olabilir dis ipi kullaniyor musunuz bilmiyorum ama bazi dis yapilari icin ozellikle dikkat edilmesi gerekiyor buna.

ayrica duzgun fircaliyor bile olsaniz sekerli seyler yedikten sonra belli bir sure gecmeden fircalamaniz durumu da zararli imis. hemen fircalanmasi durumunda - mekanizmasini cok bilmiyorum ama - dislere yapisiyormus ve bu da tas olusturuyormus.

sizin yanlis olmaniz ihtimalinizi gectikten sonra gelelim doktora. tavrini begenmemis olabilirsin belki yanlis teshis koymus ya da detayli aciklamamis olabilir-ki bence en sık yaptiklari hata- ama en nihayetinde bir hekime kizip korkuyu da bahane edip kimseye gitmemek cocukluktur. eksik bilgilerle bugunlerine gelen hekimlerin yaninda cok basarili hekimler de var sonucta. bugun gecistirmeye calistiginiz seyler ilerde cok daha fazla basinizi agritabilir. kendi kendinize bu isin lisansini alan kisilerden daha dogru tedavi uygulayamaniz dusun bir ihtimaldir. arastirip iyi bir dis hekimine gorunebilirsiniz.

verdigim bilgiler de dis hekimligi okuyan kardesimden ogrendigim seyler. yatirim tavsiyesi degildir.
  • sacmasalakbirisi  (01.02.18 12:40:32) 
Çoğumuz, ne yazık ki, diş fırçaladığını sanarak yaptığı eylemle diş etlerini katletmekte, diş eti çekilmesine sebep olmakta.
Diş taşı oluşumundan sonra, diş taşlarını temizletmek dışında yapabileceğiniz bir şey yok. Aksi halde, diş eti kanamaları, diş hassasiyeti, diş eti çekilmesi, ağız kokusu ve diş kaybı seni bekliyor olacak.
Sana tavsiyem, öncelikle iyi bir hekim bulup diş taşlarını temizletmen,
Tam olarak nasıl yapıldığını öğrenip, günde iki kez dişlerini fırçalaman ve yine nasıl yapıldığını öğrenip en geç iki günde bir diş ipi kullanman,
Diş fırçasının olması gereken sertlik derecesini ve diş ipinin cinsini doktorundan öğrenmen.
Diş hassasiyeti için, sabah fırçalamanda ipana pro-expert hassasiyet kalkanı adlı macunu kullanmanı öneririm.
Not: Diş hekimi değilim.
  • oguz altun  (01.02.18 13:52:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.