[]

Blackjack'te kasa nasıl her zaman kazanıyor?

Herkes tek ve kasaya karşı oynuyor. Bu durumda parayı ikiye katlama oranı %50(bazı stratejiler ile daha yüksek) değil mi?




 
çünkü kasa her zaman kazanır


  • regardless of what they say  (01.02.18 03:17:48) 
eğer dijital ortamda oynuyorsan ve Rastgele Kart Üretimi (RKÜ) üretimi yoksa masa kazanır her daim.

diğer türlü masa uzun vadede kazanır, 2-3 el masadan kara geçebilirsin, ama kaybedenler kazananlardan çok.
  • facebook  (01.02.18 03:20:26) 
Bunun nedenini merak ediyorum. Deste ne olursa olsun kasayla oyuncunun şartları eşit değil mi? (kart sayma, defansif oynama gibi durumları saymıyorum bile)


  • sanquis  (01.02.18 03:28:29) 
Çünkü hile var. Başka açıklaması yok. Bizzat oynatan biri söyledi.


  • valarmurgulis  (01.02.18 03:57:22) 
Kasa her zaman kazanır çünkü neden, gel sana izah edeyim.
Şimdi diyelim ki bir kumarhane var ve bir bölümde sadece yazı-tura oynatılıyor. Sadece 2 kişi var, kasa ve oyuncu. Kasayı temsilen bir kumarhane görevlisi para atıp size yazı-tura seçimini soruyor. Kazanırsanız yatırdığınızın 2 katını alırken kaybederseniz yatırılan para gidiyor. 2 açıdan bakalım :

Kumarhane görevlisi, bu işi maaşı (ve varsa prim/bahşiş) karşılığı yapan birisi. Oynamak isteyen biri olduğu ve devam etmek istediği sürece orada durur, oyunu oynatır. Kumarhanenin kendisine tanıdığı kurallar çerçevesinde hareket eder. Kendisine tanınan oyun bütçesi farz edelim 100x olsun.

Sen ise kumar oynamak isteyen ve haliyle belirli bir miktar parayı riske ederek oyuna giren birisindir. Belirli bir amacın vardır, zevk için, hedeflediğin miktarı kazanmak için vb.vb. Oyuna başlarken elinde 20x para bulunur. Şartların eşit olduğunu varsaydığımız bu oyunda elindeki paranın bir limiti var ancak kazanmanın bir limiti yok. Hep kazanabilirsin.

Öte yandan kazandığın zaman beyninde buluna ödül mekanizmaları tetiklenerek seni daha çok oynamaya teşvik eder. Kazandığın miktarın önemi yoktur, kazanmanın önemi vardır. Kaybetmeye başladığında ise kaybını geri kazanmak hedefin olmaya başlar. Bu da kararlarını etkiler ve seni hataya sürükler.

Örneğimizde sadece yazı-tura oyunundan bahsettik. Herşeyin eşit olduğunu varsaydığımız bu oyunda şayet kasayı yenmek istiyorsan onun 100x birim kredisinin son limit olduğunu varsaymalı ve daha yüksek bir kredi limitiyle oynamalısın. Öte yandan kumarhanelerdeki tüm oyunlarda avantaj kasanın lehine olacak şekilde tasarlanmıştır. Hesaplaman gereken olasılıklar çok daha fazladır ve bu da daha çok hata yapmana sebep olur. Ayrıca kumarhanelerde ışıklar, sesler, oturduğun yer ve daha aklına bile gelmeyecek pek çok parametre senin kaybetmen için tasarlanmıştır. Bu yüzden de kasa daima kazanır.
  • burka  (01.02.18 04:03:29) 
Burka + 1

Düzenli kumarhane müşterisi olmayan, sadece meraktan giden insanlara blackjack öneriliyor en az kaybedilen oyun olduğu için.

Bir çok kumar makinası ve kumar oyununda kasanın kural olarak size avantajı %1-10 civarıdır. Mesela slot makinaları topladıklarının ~%95 civarını oyunculara geri dağıtacak şekilde randomize edilmiştir (Bu konuda bir çok ülke ve bölgenin sıkı kuralları vardır). Sürekli kaybettiğiniz bir yerde kumar oynamak istemeyeceğinizden arada sırada kazanmanız kumarhaneye koymuyor zira büyük sayılar kanununa göre eninde sonunda kazanıyor adamlar.
  • cleric  (01.02.18 09:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.