[]

Eş durumu atasında özrün kalkması.

Merhabalar,

Ben 6 yıldır özel sektörde çalışıyorum. Öğretmen eşim de normalde doğu görevi yükümlüsü ancak eş durumundan dolayı doğu görevine hiç gitmedi ve 1,5 yıldır da benim bulunduğum yerdeki bir okulda görev yapıyor.

Burada ola ki işten ayrıldım. Bu durumda eşim olduğu yerde devam mı eder yoksa doğu görevi olan bir yere mi tayin olur?

Teşekkürler.

 
bulunduğunuz yerin doğu görevi sayılan yerine tayin edilir.


  • dedim ben sana  (31.01.18 22:58:04) 
sizin işten ayrılmanız halinde zorunlu hizmet yükümlüsü olur.. il içi tayinlerinde il içinden zorunlu hizmet bölgesi olan bi okula gidebilir.. ama bunun garantisi yok.. gerçi nerde yaşadığınıza bağlı bu.. il içinde tayin istemezse il dışı tayinlerinde bi yer isteyebilir zorunlu hizmet sayılan.. önemli olan nokta şu; eğer kendi tayin istemezse rotasyona uğrar ve boş olan zorunlu hizmet bölgelerinden birine atanırsınız.. şehir içi mi olur dışı mı olur o da bilinmez..


  • naaaan  (31.01.18 23:36:00) 
İşten ayrılmak için bir buçuk yıl daha bekleyin.. 2020 de muhtemelen zorunlu hizmet affı çıkar.. :)


  • naaaan  (31.01.18 23:37:18) 
@naan,

Evet, 10'lu yıllarda af geliyor. 2020'de gelecek. İşten ayrılma gibi bir durum yok ama yine de bilgim olsun istedim.

Peki işten ayrılsam ama hemen başka bir işe girsem yine de tayin durumu olur mu?
  • Evocati  (31.01.18 23:41:12) 
Çalıştığınıza dair belge ibraz etmeniz halinde bi sorun yaşanmaz sanırım.. ilk eş durumu atamasında özel sektör için bir sene çalışma şartı gibi bişey hatırlıyorum ama bahsettiğiniz durumda sorun olmaz sanırım..


  • naaaan  (01.02.18 00:00:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.