[]

kampta tuvalet ve duş sorunu?

duyurunun kampçıları ve romalılar!!

bunu nasıl hallediyor insanlar? karavanla gezip karavanında tuvalet olmayan insanlar da var. herkes doğaya falan yapmıyor dimi?


 
kampçı dediğin pis olur. onun tadı orda.


  • binder dandet  (31.01.18 20:10:15) 
tuvalet her yer zaten. doğaya yapıyorsun, doğal gübre işte. duş konusu değişir gidilen yere göre.


  • dedimmidemedimmi  (31.01.18 20:11:30) 
ben de merak ediyorum
Büyük tuvalet doğaya nasıl yapılır arkadaş

  • benaslindayohum  (31.01.18 20:14:13) 
gece tuvaletim geldi diyelim nolcak mesela?! adsbx ve benaslindayohum a katılıyorum ya büyük tuvaletini nası yapar bi insan?


  • mehmed resad  (31.01.18 20:18:11) 
Benim için de merak konusuydu

En son ne zmn bir kampçıyla el sıkışmıştım diye düşün dur şimdi :)
  • EasyTiger  (31.01.18 20:21:15) 
Ben çok tercih etmiyorum ama yakın yerleşim yeri varsa oraya gidip yapılabilir. Tamamen doğa ananın kucağındaysak sudan uzak ve insanların geçme olasılığı düşük bir yere, bir çukura yapılır. Peçete, ıslak mendil vs yere atılmaz kesinlikle. Eller de beraberinde götürülen sabunla yıkanır. Çok über bir olay değil. Gayet normal ve doğal bi şekilde yapılabilir.


  • Nature Works  (31.01.18 20:29:51) 
büyük tuvalet nasıl yapılır diye şaşıranlara şaşırıyorum ben de :))) hayır öyle kampa falan giden biri de değilim üstelik. ne var hacılar bunda?

playing star again in dediği gibi çukur kazıp sonra örtülür.

duş muhabbeti de eğer camping alanında kalıyorsanız zaten oranın duş yeri vardır. yok açık, ormanlık, dağlık alandaysanız yazın dere göl falan bir şekilde hallolur. yoksa da artık bir kaç gün duş almadan durun yani siz de ölmezsiniz, amaç zaten şehirden, tek dişi kalmış caVanardan uzaklaşmak.
  • issiz karga  (31.01.18 20:51:28) 
Eldeki taşla küçük bir çukur kazılıp içine yapılır, sonra da kapatılır. Ki bu şekilde yapmayan ve kafam kadar sıçan hayvan türleri var. Eminim hiç biri bu kadar dert etmiyordur :)

Sanırım sormak istediğiniz temizlik konusu, yanınızda götüreceğiniz bir plastik su şişesi ile bunu rahatça çözebilirsiniz. Tuvalet kağıdını da işiniz bittimi gömebilirsiniz, ıslak mendil kullanmayın. Sentetiktir doğada yok olmaz.

Tuvalet kağıdı yok ise çeşitli yaprak ve otlardan faydalanabilirsiniz, ki insanlar yüzyıllardır sadece el ve su ile taharet alıyorlar. Sonradan el yıkama imkanı yok ise pisliğe bulaşmadan bu işi çözmelisiniz.

Bunun için atasözümüz bile var, "tedariksiz abdeste giden domala domala taş arar" :)

Duş konusuna gelince, göle ırmağa yakınsanız zaten sorun yok. Fakat bunlar yoksa şöyle ekipmanlar ile yapabilirsiniz;

dogayakacis.files.wordpress.com
  • John Bloor  (01.02.18 13:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.