[]

Evrupada para cezasi verdiler

Evet otobuse kartimi doldurmadan bindim hatta 1 ay kadar boyle kullandim sonunda cezayi kestiler. Kartimi okuttu, cezayi kesti, kagidi verdi al bunu git ode dedi bi adres verip. Odemeyi dusunmuyorum. 1 ay sonra Türkiye’ye donuyorum zaten. Bu durum yuzunden sikinti yasayan oldu mu. Bi yerde karsima cikarsa oderim de. Sonra kotu anlamda basima kalmasin ugrasmak istemiyorum sadece. Para da vermek istemiyorum gunahimi dahi veremem o kadar sikisigim.

Edit: off gelip burda humanistlik yapıp duyar kasmayın yallah başka kapıya. dinime kufreden musluman olsa.


 
pasaportunu istemediyse sorun olmaz. istemiş olsa bile sorun olmayabiliyor gerçi.

bastığı kart bizdeki aylık akbil gibi bişey mi, kimlik bilgin var mı içinde?
  • Bruce  (31.01.18 15:56:40 ~ 15:57:19) 
hayatinin bir döneminde tekrar o ülkeye dönme ihtimalin varsa her türlü ödemen lazim. ödenmedigi zaman avukata gider 300 euro falan olur, yine ödemezsen mahkeme acilir daha da fazla olur.


  • hophophoba  (31.01.18 15:58:33) 
aylık ögrenci akbili evet. pasaportumu istemedi de ben o karti alirken tüm bilgilerimi verdim. oturumum var vatandaslik numaram var en azından onu verdim kayitta. bi daha gerci bu ülkenin ucakla uzerinden bile gecmek istemiyorum o zaman da mi sikinti olur?


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (31.01.18 16:01:40) 
Hocam, sen simdi bana kizacaksin ama senin bu yaptiginin calmaktan bir farki yok. Bildigin gasp etmissin bulundugun belediyeyi. Binerken para odemen gerektigini biliyorsun. Eger paran yoksa kullanmicaksin, islerini yuruyerek halledeceksin. Bu kadar basit.

Ceza konusuna gelirsek, bulundugun ulkeye bagli olmak uzere, hicbirsey olmaz. Ulkeler vatandasindan bile alamiyor o paralari. Kart alirken pasaport bilgilerini verdiysen belki cok uzun bir sure sonra pesine dusebilirler. Ama o da dusuk ihtimal.
  • cancan  (31.01.18 16:07:29) 
kisa vadede hayir, uzun vadede evine bi mektup gelir ode diye. odemezsen yine bise olmaz. daha sonra schengen almaya basvururken "herseyim tamdi yeaaa niye red verdiler anlamadim" dersin.


  • brkylmz  (31.01.18 16:07:57) 
çok merak ediyorum, marketin içerisindeki ürünlerden yeyip ödeme yapmadan çıkmak ile otobüse kart basmadan kaçak binmek arasında ne fark var?


  • elorelia  (31.01.18 16:13:35) 
Sonra Turklere neden vize uygulaniyor?

Iki sene sonra bana niye schengen ret verdi diye burada duyuru acacaksin.
  • Traveller  (31.01.18 16:16:24) 
2013 yılında bosna hersek'de trafik cezası yedim. elime sikindirik bi kağıt vermişlerdi. pasaportuma bile bakmadılar. cezayı ödemedim. ceza dediğimde türk parası ile 55 lira falandı.

alakasız gelecek ama 2016 yılında schengen alırken karşıma engel olarak çıktı. 490 lira olarak ödedim.

sen bilirsin hocam.
  • veys zimmer  (31.01.18 16:18:37) 
Ceza zamlanır.
Bir kaç kez daha ceza ye bu şekilde sonra onları kazıkladım diyip öyle gel istersen.
Daha sağlam iş yapmış olursun(!)
Borcunu ödemediğin dostların da var mı böyle
  • 1adam  (31.01.18 16:42:19) 
@1adam anlamadım sorunun maksadını, evet var yani ödemeyi mi düsünüyosun? ödeyeceksen iban veriyorum.


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (31.01.18 17:02:14) 
Bir çok batı Avrupa ülkesinde o kayıt silinmez. Bir gün gidersen çıkar karşına. Yok ben sittin sene bir daha gelmem buraya diyorsan ödeme.


  • bos gezenin bos ustasi  (31.01.18 17:09:32) 
hırsızlık yapıp yakalandın seni kınayanlar da humanist.ne güzel istanbul? medeni yaşamak isteyene aşağılar gibi humanist demek moda oldu.


  • n62  (31.01.18 18:24:21) 
o degilde cevaplar efsane olmus, belediyenin hakkini gasp etmissin diyen arkadasa sesli guldum, bu arkadaslara biraksalar seni kelle giderdi herhalde, daragacini kurmuslar resmen hahahahah:)

neyse, odemezsen karsina cikabilir bir yerde, faiziyle yapistirirlar en kotu. adamalarin elinde oturum numaran falan varsa ben olsam bir sekilde oderim, odemeden gelmem. geri donmem diyorsun ama oturumu gibi alinmasi zor hadiseyi yakmak bana garip geldi acikcasi, belki de donersin. sen bilirsin...
  • cooperr  (01.02.18 01:36:12) 
Almanya'da benzer bir durum yaşadım, araştırdım, bundan sonraki schengen'leri tehlikeye atmamak adına gittim ödedim. Zira vergi borcu olarak görünüyor bu.


  • roket adam  (01.02.18 23:20:55) 
hırsızlık yapmak ayrı bir ayıp bir de bunu kınayanlara "hümanistlik" "duyar" demek de ayrı bir utanmazlık.


  • doxanikee  (01.02.18 23:25:33) 
Haydaa hala ne uzatiyorsunuz ya, hirsizligin ne oldugunu sizden ogrenecek degilim. Hem size ne yani hirsizsam hirsizim bu alemin tek dogrucu davutlari siz misiniz? Sutten cikmis ak kasiklara bak sen. Hadi canim hadi baska kapiyaaa. Nas nas.


  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (02.02.18 13:48:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.