[]

İkinci El Araba

arkadaşlar selam, keseme uygun ikinci el bir i30 buldum. Dizel araç. Direksiyon yeteneğim çok zayıf yaklaşık 6-7 sonra çalıştığım şirket 50 km uzağa taşınıyor onun için böyle bir satınalma hareketi yaptım.

şimdi araba için para biriktirmiştim. fakat bundan sonra ne masraf çıkar ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.

araca 60 bin lira ödeyeceğim sonrasında ne masraflar çıkar alım-satım vs.

asıl merak ettiğim aracı satın aldıktan sonra mutat olarak aylık ne masraf çıkacak değerli düşüncelirinizi paylaşır mısınız ?

iyi günler.

 
Kasko yaptıracaksanız o masraf var.. Sigortası gelecek.
Yılda 2 kere mtv ödeniyor.
Muayene dönemleri gelecek o yaptırılacak bir de.
  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (31.01.18 10:48:46) 
aracı alırken noter masrafı çıkacak. tam miktarını hatırlamıyorum, internetten alarştırabilirsin.

Aldıktan sonra eğer ocak vergisi (MTV) ödenmemişse onu ödemen gerekir.
Zorunlu trafik sigortası yaptırman gerekecek. Bu en pahalısı olacaktır.
İstersen kasko yaptırırsın. Masraf olarak bu var.

Aracın muayenesi ne zaman yapılmış ona bakmak lazım. 2 yıla yakın zaman geçtiyse birkaç ay içerisinde muayene ücreti var.

Aylık giderlerin yakıt olacak. 50 km uzağa her gün git gel dersek günde yaklaşık 35-40 lira yakıt masrafın olur. Ayda 20 kez gitsen 700-800 lira sadece işe gidiş geliş yakıt masrafı. Bu kadar yol yaparsan 3 ayda bir de 10 bin bakımı gerektirir. Hyundai için tam masraf ne çıkar bilmiyorum.
  • himmet dayi  (31.01.18 10:49:28) 
araç dizelse 20 binde bakıma girer. araç 50bini geçmişse lastik değişimi var her 50 bin yada 5 yılda. ilk defa araç üstüne alıyorsan kaskon ve sigortan yüksek çıkar. alım satımda plaka değiştirmezsen 150 civarı değiştirirsen 250tl bir masraf var.


  • mikahakkinen  (31.01.18 11:13:55) 
İstifa etsen tazminat alırsın soyliyim


  • lion de la Turquie  (31.01.18 22:53:25) 
Noter masrafı (1 kez) - 200 TL civarı
Kasko - 1000 TL civarı
Trafik Sigortası 700 TL civarı
Muayene (2 senede bir) - 200 civarı
MTV - 700 civarı
Bakım - 500 civarı
  • piotr  (01.02.18 09:26:30 ~ 09:27:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.