[]

Lens almak istiyorum ama...

Nerden ne kadara alınır hiç bir fikrim yok. Girip bir optikten alsam mı yoksa internetten mi sipariş etsem? İnternetten söylediklerim sahte gelmesin sonra? Kutuların içinde ne kadar var? Aylık yıllık falan ne demek? Kısacası lensle ilgili hiç bir bilgim yok ve tüm önerilere açığım arkadaşlar.




 
  • deniztarafinabakankale  (31.01.18 00:57:36) 
Göz muayenesi değil de lens muayenesi olduktan sonra reçeteyle lensmarketten alabilirsin. Genelde kullanılan(ben de kullanıyorum) acueve oasysdir 15 günlük diye geçer. Param çok rahatıma düşkünüm dersen günlük lens al büyük rahatlık.


  • nodrama  (31.01.18 01:57:02) 
Hocam eğer zenginsen veya optikçi tanıdık varsa tabii ki günlük lens. Her gün yeni bir tane takıyorsun. Akşam yatarken çöpe atıyorsun.
Aylık lens denilen de şöyle, akşam çıkartıp solüsyona atıyorsun. Sabah solüsyondan alıp tekrar takıyorsun. 30 gün hakkın var.

Eğer aylık lens alırsan büyük ihtimal optikçi sana 30 gün kullanabileceğini söyleyecek. Dikkat et çoğunlukla öyle olmuyor. Üstteki arkadaşın dediği gibi 15 günlük olabilir. Ve markanın sana vaadettiği günü geçirmek uzun vadede gözüne zararlı. Zaten 15.günden sonra netlik kalitesi falan düşecektir.

Air optix almanı önermem. Bende alerji yaptı. Gözlerim hassas falan değildir halbuki. Çok kalın bir lens. Sürekli gözünde olduğunu hissediyorsun, takoz gibi. Aynı yorumu lens kullanan diğer 2 arkadaşım da yapmıştı.

Diğer 2 arkadaşım acuvue kullanıyor. Memnunlar.
Ben elegance kullanıyorum. Optikçim yüzde yüz müşteri memnuniyeti var diyerek önermişti. Harbiden de çok rahat ve 30 günlük.

Lens nereden alınır?
Sadece bir kere internetten sipariş ettim. Çok bilindik ve ekşide yere göğe sığdırılamayan bir siteydi. Lens elime kısa sürede geldi fakat ettim ki asıl son kullanma tarihinin üstüne yeni bir tarihli etiket yapıştırmışlar. Arayıp durumu şikayet ettim. Çok özür dileyip hediye solüsyon-lens falan yollamayı teklif ettiler. Yani diyeceğim o ki internet sitelerine artık güvenemiyorum. Göz şakaya gelmez çünkü.
  • apolitikherif  (31.01.18 02:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.