[]

İng bank basima bela olmasin?

Bunlarin atm'sinden para yatirirken parayi geri vermisti. Hesabima yine de +bakiye olarak yansımış. Bunlar farknedene kadar otomatik olarak kredi tahsilatim da yapilmis.

Ben de bilmiyordum iade olunan paranin hesabima gectigini. Aradilar boyle boyle birsey var. Geri oder misiniz paramizi dedilee. Hayhay dedim. Hesabima para yatiriyorim oradsn tahsil edin. Olmaz dediler. Subeye gelin, dilekce verin, izin verin, elden verin. Bakin dedim ufak cocugum var, esim calisiyor. Ben gündüz cocuga bakip aksam calisiyorum. Gelemem. Ne gerekliyse islak imza ile yazip gondereyim faks cekeyim, taratip mail atayim. Yok illa gelecen.

Sonra inatlasma basladi. Gelmiyorum amk ben neden sizin hataniz ixin ayaginiza geldyim. Elli tane alternatif sunuyorum. Hesabimdan cekebilmeniz icin gerekli izin dilekcesini de yazip yollayayim diyorum ben neden ugrasayim bu kadar? Siz bana alri ustu 10 dk isinizi birakip gelin diyorsunuz. Siz bi eleman gonderin imzalayayim dedim. Bizim bu isi yapacak elemanimiz yok kimse de ayaginiza gelemeze getirdiler. Benim de isim banka hatalarini telafi etmek icin ayaginiza gelmwk degil. Sizin isiniz onemli de benim isim neden onemsiz olsun minvalinde konustum.

O zaman size genis bir vakit araligi sunailm musait olunca getirin dediler. İnada bindik ya. Benim musait olma sansim yok. Ya dedigim sekilde hesabimdan cekin ya da sz gelin ayağıma ben gelmiyorum. Bu sartlarda geri iade edemiyorum kusura bakmayin. İnkar da etmiyorum almak isterseniz hesap irda, para da hakkiniz dedim.

Noterden ihtarname cekeriz dediler. Yaw naparsaniz yapin dedim kapadim telefonu. Bu surec 1 ay surdu tabii.

Simdi yaklasik 3-4 ay gecti. Hic aramadilar. Ben de unuttum cunku bir sueu badire atlattim. O hic aklimda kalacak degildi.

Bunlar paradan mi vazgectiler? Ne oldu ne amaclamakta nereye varmak istemektedirler?

 
avukata verip yasal faiz işletme ve avukat masraflarınızı tarafınıza yıkmanın peşindeler.

ama etik olarak haklısınız.

bu işler için bir elemanları yoksa şube müdürü kıçını kaldırıp öğle arasında bir şeyde size gelip imza almalı. öyle bi müşteri memnuniyeti falan yok.
  • eeb  (30.01.18 19:25:55) 
Banka paradan vazgeçmez. O borç birgün elbet gelir sizi bulur. Bence zaman ayırıp çözün bu işi.

Bu arada haklısınız banka kendi hatasını kendi telafi etmeli. Sizin zamanınızı çalmaya hakkı yok.
  • nuevo  (30.01.18 19:29:59) 
Sonuc alabilirler mi peki? Acikcasi ben de oyle bir sey yapmalarini bekliyordum. Benim argumanim daha guclu. Hic olmadi sonucta geri odemedim diye dava acacaklar, odemeyi reddettigimi ispatlasinlar derim.

Benden bir savunma almadan mahkeme gidip hüküm vermez sonucta değil mi?
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (30.01.18 19:35:30 ~ 19:37:10) 
BAnkaların paradan vazgeçtiği görülmemiştir. O yüzden muhtemelen notere gidecek başka işlerle birleştirip sizinkini de ileteceklerdir o esnada. Sadece notere gitmek bile banka için bir masraf çünkü.
Olayın böyle tatsızlaşmasına sizin adınıza üzüldüm. Bireysel müşteri olduğunuzu düşünerek konuluyorum, müşteri temsilcinizin iş akışında olmayan konularla ilgili inisiyatif almasını beklemeyin. Gelmeniz gerek diyorsa, kural öyle olduğu içindir. Size süreyi de genişletmişler, o sürede olmazsa olacaklar konusunda da bilgilendirmişler...
ben olsam önce müşteri memnuniyeti birimiyle görüşürdüm. Olayla ilgili akıbet sorgulardım. Alınacak aksiyon olayın ne aşamada olduğuna göre değişir.
Son olarak eklemek istiyorum, “şube müdürü kıçını kaldırıp öğle arasında (?) bir şeyde (!?) gelip imza almalı(?)” gibi cümlelere bakıp gaza gelmeyin. Şube müdürünün böyle bir görev tanımı yoktur, o da herkes gibi mesai saatinde çalışıp öğle arasında da yemek yer. Ha siz derseniz ki ben çok inat bir insanım, gitmem, bu tarz zihniyeti de kendime yakıştırıyorum, bu cümleyi kurarım. Öyleyse yapın. Yalnız şunu unutmamak gerekir, banka arzu ederse sizinle ilişkisini kesebilir.
  • irene  (30.01.18 19:41:06) 
hesap açarken imzaladığınız bir suru sayfa var hatırlamışsınızdır, onlardan herhangi birinde boyle bir durum oluştuğunda bankaya yardımcı olacağım tarzı bir şey yazıyorsa, etik olarak haklı olsanız bile yasal olarak ing haklı.


  • makarnavodka  (30.01.18 19:43:12) 
@irene, tesekkur ederim. Fakat ben de bankaya desem ki "sizin gelemediginiz gibi beni de patronum gobdermiyor" yine mi faydasiz?

Sizin yazdiklarinizdan yola cikarak, gidip cozeyim madem bu durumu.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (30.01.18 19:49:28) 
atmde kasa açığı çıkmıştır. şube ondan bir an önce kasa açığını kapatma derdindedir. hesabınıza bloke konulmuştur büyük ihtimalle yatırdığınız tutar kadar.


  • inheritance  (30.01.18 20:12:08) 
Bankaların kendini devlet kurumu kisvesi verdiği bilinen bir gerçek. sen doğrusunu yapmışsın. Ammaaaaaaaaaa tanıdıkta mı yok parayı belgeyi götürecek?


  • binder dandet  (30.01.18 20:39:01) 
haklı çıkabileceğin hiç bir koşul yok. ileride çok daha fazla başın ağrıyacak ve çook daha fazla uğraşacaksın. mustahak tabii.


  • mahone  (30.01.18 21:23:11) 
İrene çok güzel anlatmış. Yani ben sizleri anlayamıyorum, iş akışında olmayan bir şey için temsilcileri böyle darlamak neyin nesi? Şubeye gelin deniyorsa şubeye gitmeden yapılamıyor demektir, kredi mredi lazım olursa paşa paşa gidiyorsunuz ama şubelerin kapısına?

Er ya da geç o parayı banka alır sizden, hiçbir banka bunun peşini bırakmaz, tam tersi başınız ağrır ve faizli ödersiniz saçma sapan bir inat yüzünden. Takdir size ait.
  • mutlusismankedi2015  (30.01.18 22:29:39) 
Ooo bankacılar damlamış hemen. Hiç şubedekilerle muhattap olma onların “görev tanımı” vardır şimdi. Önce ing yi ara çözmeye çalış telefon bankacılığı denilen şeyden bir çok şey yapılıyor. Sonra bunları şikayet et beni tehdit ediyorlar huzurumu kaçırıyorlar de. Baktın olmadı benim çok hoş bir taktiğim var. Twitter’dan ilgili kurumun CEO sundan tut tüm müdürlerine twit atıyorum. Ama görmen lazım o müdürlerle filan zaten muhattap olmuyorsun bölge Müdürü filan arıyor hemen.


  • infernalcadre  (30.01.18 22:38:41) 
Siz gelemiyorsunuz, beni de patronum göndermiyor açıklaması durumun hangi aşamada olduğuna göre değişir. Hukuk birimine devrolduysa müdahale edemezsiniz diye tahmin ediyorum. Nasıl bir restleşme geçerse geçsin müşteri memnuniyeti birimleri konuyu çözebilmek adına konuyu sizin lehinize sonuçlandırabilecek birimlere kayıt açarlar. İlla ki çözüm bulunacaktır, çok basit bir olay.
Ayrıca, soruya damlamış bir bankacı olarak şubeye bulaşmadan sıkıntıyı nasıl çözeceğinizi tarif etmeye çalışıyorum. Aklınıza gelen her yoldan yaygara çıkarmak da bir çözüm mesela. Ufak çocuk varmış evde, siz sadece şikayetinizi yapın telefon ile onlar uğraşsınlar.

  • irene  (31.01.18 09:20:55) 
@infernalcadre aynen bankacılar hemen damlamış.

burada şube müdürünü savunur ama başka sektörlerde benzer bir durumla karşılaşsa onların görev tanımlarını tanımaz böyleleri.

evet o şube müdürü hiçbir personelini böyle bir durum için görevlendiremiyorsa öğle tatilinde ya da herhangi bir zaman diliminde müşterisinin yanına giderek durumu çözmelidir.

sorun şubenin sorunu. çözümü için de şube şubenin müşteri memnuniyetine yönelik davranış sergilemesi gerekli.

söylenildiği gibi sosyal medya üzerinden gerekli mentionlarla bu konu gündeme getirilirse şube tarafından sergilenen tavır bi yerlerinde patlayabilir. ve o görev tanımı bir telefonla o imzayı gidip alacak şekle getirilebilir.

kredi vs almak için de paşa paşa kapısına gittiğimiz söylenmiş. sanki eşek yüküyle para harcayıp gelin para verelim reklamı yapan onlar değilmiş, kredi kartı vermek için yoldan çevirenler de onlar değilmiş hatta telefonla zırt pırt arayıp kampanya, özel sağlık vs vs gibi hizmet satmaya çalışıp, kartı/hesabı kapatıyorum dediğinizde noooooluuuurrrrr kapatmaaa diyenler onlar değilmiş.
  • eeb  (31.01.18 13:15:50 ~ 13:16:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.