[]

şarkı kaydı- nerede alalım, ne kadara yapılır?

kendi çapımızda 1-2 şarkımız var, birini kaydetmek istiyoruz. 1 vokal, 2 gitar şeklinde, basit bir şarkı.

derli toplu bir kayıt almak istesek

1) istanbul'da hangi kayıt stüdyolarını önerirsiniz? bizim gibi kendi çapında amatör şarkılar yapan ama bunları sağa sola koymak da isteyen kişiler için uygun, bizi böyle kabullenip dilimizden de anlayacak stüdyo önerisi olan var mı? :)

2) düzgün bir kayıt için ne kadar tutarı gözden çıkarmalıyız?

3) önden dandik bir kaydını gönderip stüdyoyla görüşmek faydalı olur mu?

nasıl oluyor bu işler yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

 
izmir'den bildiriyorum. istanbul piyasası hakkında hiçbir fikrim yok.

ben bu kayıt olaylarıyla 10 yıldır filan uğraşıyorum. milyon stüdyo denedik, olay ekipmandan öte düzenleyen abide bitiyor. şimdi yeterli ekipman ve düzenleme bilgimiz var, evde kaydediyoruz. izmir standardında daha kaliteli kayıt alabileceğimiz bir yer ya yoktur ya bir tanedir.

bu olayı amatör düzeyde yapıyorsanız size önerim düzgün bir mikrofon alıp düzgün ses kartlı bir bilgisayarda düzenlemeniz. dene yanıl öğrenilecek şeyler bu programlar, youtube'da binlerce eğitim videosu da var. hem stüdyoya vereceğiniz parayla mikrofon sahibi olursunuz, sonrasındaki çalışmalarınızı da kaydedersiniz.
  • brakgn  (30.01.18 03:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.