[]

Kit lensin video çekerken odaklanması çok kötü

Ufak bir harekette, tripod ile kendimi çekerken bile (sabit oturuyorum ve konuşuyorum)odak bozuluyor ve aşırı sesli biçimde yeniden odaklanmaya başlıyor.

Canon 100D, 15 - 55mm STM olmayan kit lens.

Tek çare yeni lens almak mı? Öyleyse genelde youtube için çekim yapanlar hangi lensi kullanıyor?

 
f değerini kaç ayarlıyorsun?

f değerini arttırırsan net alan derinliği yani focus başlangıç noktası ile fokus bitiş noktası arası genişler. ikinci olarak f değerini de arttırdın, yine yeterli gelmedi, bu sefer lens ile objenin(obje sensin) arasındaki mesafeyi arttırman gerekir, böylece bu net aralık yine artar. dslr makianlardaki en büyük video problemi bu net alan olayı işte, bir adım attığında, yarım adım attığında netliği kaybediyorsun, büyük video kameralarda böyle olmuyor, tv de kullanabilinen maksimum f değeri 5.5 - 6 f olması lazım(formülle hesaplıyolar, bu değer aşılınca görüntüde kayıplar oluyormuş), yani bunun üstüne çıkamıyolar profesyonel kameralarda ama buna karşın netlik kaybı yaşamıyolar.

ayrıca otomatik focus ile pek video çekilmez(tripodda kendini çektiğini söylediğin için diyorum.)

yani sürekli servolu fokus yapma olayı kabul edilemez. otomatik netlemeye alır deklanşöre yarım basar netler bırakırsın, daha fokusla işin olmaz.

bilmem hangi lensi kullandıklarını, geniş açı kullanıyolarıdır muhtemelen

www.youtube.com

video çekerken bazı ince detaylar var, sonra yazarım belki,fps, enstantane, makina ayarı, ışık setup'ı, after effects vsvs
  • Photographer  (29.01.18 20:47:18 ~ 21:24:46) 
manuel olarak odaklayıp otomatiği kapatıp öyle çekeceksin.


  • argent dawn  (30.01.18 00:23:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.