[]

galaxy s8

selamlar android halkı,

3gs, 4s, 5s, 6s
kısaca uzun süredir iphone kullanıyorum. laptop olarak da macbook kullandığım için bu ekosistem her ne kadar kendine bağımlı yapsa da, büyük kolaylık sağlıyor birçok konuda, bilirsiniz. 6s aldıktan sonra (2016 ilk çeyreğiydi) yüz elli kere yere düşmüştür (kılıf kullanmam), hiç sorun çıkarmadı bana. yalnızca son bir ayda telefon çalarken ve konuşmalarda ahizeden sesler çok kısık geliyor, gidip baktırmadım yoğunluktan, değiştireyim şunu dedim. o dönemden bu yana ne telefon ihtiyacım oldu ne de yeni çıkan telefonlara alıcı gözüyle baktım.

ta ki s8'i geçen hafta kurcalayana kadar. telefon çıkalı 1 yıl olmuş (oha), ilgilenmediğimden midir bilmiyorum, gördüğüm en şık tasarıma sahip telefon dedim. sonra baktım ne kadardır, yenisi ne zaman çıkıyormuş falan diye. şubat sonu s9 tanıtılacakmış, stereo hoparlör ve kamera yenilikleri olacak sanıyorum, siz daha iyi bilirsiniz?

galaxy serisini yalnızca iş telefonu olarak kullandım. telefon aç, mail oku/yaz/cevapla dışında hiçbir fonksiyonunu kullanmıyorum, surf hiç keyifli değil, bedava da olsa kullanmazdım (galaxy s5 ve şu an galaxy c5).

soru şu, s8'i alalım mı önerir misiniz? android o eski halinden bugüne evrim geçirdi mi? s8'in tanıtım videolarında gördüğüm kadarıyla hafif lag hala var gibi ama kullanıcılarından öğrenmek daha sağlıklı olur diye sizlere sorayım dedim. s9'u bekle, bir gör, nedir ne değildir yanıtlarına da açığım.

 
S8 ile S9 arasında tasarım olarak pek fark yok. Sadece Plus olanında çift kamera olacak büyük ihtimal. Onun dışında yüz tanıma teknolojisi gelebilir, zaten var ama Apple'ın yaptığı gibi FaceID olandan bahsediyorum. Kamera'da ufak tefek iyileştirmeler var.

İşin aslına bakarsan bir zamandan sonra artık nereye kadar yenilik olabilir ki diyorsun daha ne koyabilirler falan ama her defasında'da koyuyorlar. Önümüzde ki 2-3 yıl daha çok büyük değişiklikler olacağını zannetmiyorum ben. Ama Android eski Android değil. Büyük gelişmeler var hatta iOS eski Android oluyor, Android de eski iOS olma yolunda ilerliyor bence.

Şunu'da eklemek istiyorum, S8 ya da S9 alırsan bir kere düşürdünmü telefon pert olur haberin olsun. Kılıfla kullanmak şart yani. Ekran koruyucu falan da bulamazsın, piyasadekilerin hepsi kalitesiz ve ekran hassasiyetini bozuyor.

S8 hala alınır, S9 çıktığı zaman biraz ucuzlar diye düşünüyorum (özellikle 2.el piyasası). Param var diyorsan S9 da alabilirsin daha yeni model.

Son bir tavsiye, S9 almaya karar kılarsan sakın çıkar çıkmaz alma. Çünkü 1 max 2 ay sonra 300-500 lira daha ucuza satılıyor. Daha önce örneklerini gördük Note8 ve S8 de.

Eyyorlamam bu kadar.
  • lana del rey  (29.01.18 18:37:46) 
Yaklaşık 2 ay önce artık üç senede bir iphonea verdiğim paralara üzülerek androide geçme kararı aldım. Aradım taradım en aklıma yatan galaxy note fan edition oldu. Şu ana kadar aşırı memnunum. Gerçekten android eski android kesinlikle değil. Ayrıca bu telefonu da en az iki buçuk sene kullanacağımı düşünüyorum, o zaman neden iki kat para vereyim? Böyle düşününce çok mantıklı. Bence direk geçin ama daha uygun seçeneklere bakabilirsiniz.


  • carabelli  (29.01.18 19:11:29) 
üstad sizin hesap iphone fanıydım. sonra bir arkdaşta s7 gördüm. zati telefonumu değiştirecektim direk s7 aldım. mükemmel telefon. bazen s7 edge mi alsam diyordum ama bence müthiş telefon. android eskisi gibi değil. ben bir takılma vs yaşamadım. çok hoş geliyor bana. s7 için konuştum. düşürüp şaşırmassam beni baya götürür bu. kırarsam da gider edgesini alırım.


  • caletti  (29.01.18 22:04:39) 
samsung rehber açınca bile kasan touchwiz'i s6'da bıraktığından beri yazılımsal olarak kendini buldu, alınabilecek en "komple" android'leri üretmeye başladı. alınmaz denecek bir kronik ve yaygın sorunu yok, alabilirsin.

s9 20 güne çıkacak, piyasaya girmesi nisanı bulur muhtemelen. yine muhtemelen ayarlanabilir diyaframlı, yenilikçi bir yaklaşımla gelecek ancak fiyatının 5bin üzeri olacağını tahmin etmek zor değil. en son çıkan bende olsun gibi dertlerin yoksa al geç s8'i.
  • Bruce  (29.01.18 22:16:42) 
Samsung gayet stabil su anda, s7 kullaniyorum paranız kıymetli ise yapistirin geçin pişman olmayacaksınız.


  • karacigerim vur kadehlere  (29.01.18 22:43:53) 
yanıtlarınız için teşekkür ederim. genel görüş pişman etmeyeceği yönünde.


  • naelektrisan  (30.01.18 00:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.