[]

aktarmalı uçak bileti

merhaba mart ayı için giresundan almanya hannover e uçak bileti alacağım. kalkış varış olarak giresun hannover seçtiğimde thy nin istanbul aktarmalı bilet ücreti 3600(2 kişi 1 çocuk) gibi bir fiyat çıkıyor. bu fiyatta belirtilen saatlerin aynısı ilk önce giresun istanbul daha sonra istanbul hannover bilet seçildiğinde ise toplamda 3200 civarı bir fiyat çıkıyor.

1- bu fiyat farkı sadece bagajın otomatik diğer uçağa aktarılmasından kaynaklı mı yoksa başka bilmediğimiz bir nedeni mi var?

2- bileti ikinci belirttiğim şekilde almanın ne gibi sakıncası olur? ilk uçağın rötar yapması durumda ilkinde telafi edilip ikinci durumda biletin yanması gibi bir durum söz konusu mu?

3- sizce 300-400 tl gibi bir fiyat için ikinci şekilde bilet almaya değer mi? çok mu uğraşırız?

teşekkürler.

 
1 Uçak bileti fiyatlandirmalarnda mantik aranmasin. Havayollari sirletleri "yield management" dedikleri, mantigini bazen kendilerinin de bilmedikleri yöntemler kullanirlar.
2. Evet. Giresun - Hannover arasi geçikme olursa THY'nin sorunudur. Istanbul'a geçikmeli varirsaniz sizi Hannover'a ulastirmak zorundadirlar. Aksi hâlde Istanbul'a havalimanina siz geç gelmis sayilirsiniz.
3. Bir de çoçuk varsa degmez bence. Istanbul'da bagajinizi bir ihtimal iç hatlardan alip dis hatlara götüreceksiniz vs. Aslinda teknik olarak ayri bilet durumunda bile bagajlarinizi Hannover'a kadar almalari mümkün ama ticari nedenlerle yapmayabilirler.
  • pinocchio  (29.01.18 12:43:45 ~ 15:30:18) 
1- hem oyle, hem de havalimaninda biraz daha az vakit kaybediyorsunuz, bavulu tasimiyosunuz vs

2- evet, aynen oyle. Aktarmali, ayni bilette alirsani (ayni pnr) ilkinde telafi edilir, ayri ayri alirsaniz kacirirsaniz ustune soguk su.

3- aradaki saat farkina bagli, 7-8 saat ise risk dusuk gorece. Ama belli olmaz tabi. Ha bir de cocuk filan varmis, hem cocuk hem bavul ittirmece filan bilemiyorum.
  • kuehles blondes  (29.01.18 12:44:23) 
1- bagaj hakkınız farklı, iç hattı ayrı alırsanız iç hatta bagaj 20 kilo. beraber alırsanız 30. ayrıca otomatik aktarılıyor.

2- ilk uçuş rötar yaparsa ikinci uçağı kaçırırsınız.

3- bagaj sınırlarını zorlamayacaksanız, değmez.

bu arada, fiyatlar çok yüksek geldi. tam tarihleri bilmiyorum, ama aerobilet neredeyse bunun yarı fiyatına uçuş listeliyor. bir bakın isterseniz.
  • babilbaligi  (29.01.18 12:46:09) 
1- Muhtemelen evet. Havayolu fiyatlandırma sistemi tam bir muamma.

2- İlk durumda ikinci uçağı onlardan kaynaklı bir sebeple kaçırırsan sana yardımcı olmak zorundalar, ikinci durumda öyle bir şey yok.

3- 2 uçak arasındaki süreye bağlı, 2 saatten kısaysa o stresi yaşamaya değmez diye düşünüyorum.
  • 10032007  (29.01.18 12:48:31) 
parça bilet alma çocuklu Atatürkte rezil olursun. rahat uçuş yurtdışında önemli ama lufthansayı öneririm kalitesi thy kadar var.


  • mikahakkinen  (29.01.18 13:09:17) 
cevaplar için teşekkürler. tek bilet alabilmem için giresundan kalkan tek firma olduğundan thy den almam gerekli. lufthansanın bagaj hakkı olmayan biletleri uygun fakat bagaj hakkı olanlar ise neredeyse thy ile aynı fiyat. o yüzden thy daha makul gibi.


  • lrdrylgh  (29.01.18 13:54:24 ~ 16:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.