[]

Küçük şeylerde demediğiniz bir şeyi düzeltme ihtiyacı

Mesela arkadaşınız eşim x yemeğini çok iyi yapar, sana da yapsın diyor. Eşinin yanında da sizin eşinizden o x yemeğini yapmanızı istediğini söylüyor. Aslında olan sadece arkadaşınızın "sana da yapsın" demesine olur demeniz.
Böyle bir şeyi hayır demedim aslında vs diye düzeltir misiniz yoksa hiçbir şey demez misiniz?



 
Bişey demem.


  • Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir  (29.01.18 03:11:59) 
Eğer bir art niyet hissetmediysem bozmaz, bir şey demezdim. Herkes saçmalar. Art niyet olduğundan eminsem ise bunu söyleyen arkadaşıma "manalı" bakışlar atardım herhalde.

Tartışmaktan kaçınan bir tipimdir genelde.
  • amortisman  (29.01.18 03:12:19) 
Demem. Çünkü çok samimi olmadığım biri, yani arkadaşımın eşi için "yeaa bize şunu bunu yapsın, yemek yedirsin" diyecek insan değilim ve böyle olduğum da bilinir. Hal böyleyken zaten eşi de biliyordur aslında arkadaşımın söylediğini.

Bahsedilen, yemeği yapacak eş iyi tanımadığım bir insansa, zekasına güvenmiyorsam, tedbiren gülerim.

Zaten arkadaş muhtemelen "x yapsana x yapsana" diye darlıyordur eşini. Kimse de kimsenin eşine kolay kolay yemek sipariş etmeyeceğinden, eş yine de anlar aslında o yemeği kimin istediğini.

Buna takıldığını gördüğüm ilk insansın.
  • lazor  (29.01.18 04:29:52) 
bu konuşma zaten ciddi değildir. ben de gayrı ciddi düzeltirim. mesela "olm canın o yemekten istiyo, kadına yemeği yaptırmak için beni bahane etme" derim mesela.


  • ghilleinthemist  (29.01.18 06:09:14) 
Düzeltmekte fayda var.
Olmayan bişeyi olmuş gibi aktarması yanlış. Hele de eşlerin girdiği bir konuysa vaktinde düzeltmek senin ve eşinin hayrına olur.

edit: ghilleinthemist'in yaklaşımını ben de sevdim, bir tebrik de benden.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.01.18 06:57:51 ~ 09:32:03) 
böyle şeyleri ben zart diye düzeltirim. Evet, bazen gereksiz ve muhabbetin akışını engelleyici bir durum.

Sizin örneğiniz için @ghilleinthemist’in cümlesi gibi esprili çevirmeler çok uygun. Tebrik ediyorum
  • fallopian  (29.01.18 09:13:00) 
Merak ettim peki aynı durumu mesela arkadaşınızdan da daha yakın biriyle yaşasanız, mesela kardeşiniz ve eşi ile düzeltme veya düzeltmeme fikriniz değişir mi?


  • me23  (29.01.18 11:10:21) 
Benim fikrim değişmez.
Neden değişmez; çünkü işin içinde iki biyeyin (kadınlar) görev veya sorumluluğunda olan bir iş var, o işten nemalanan iki birey var (erkekler), bu iki erkek kadınların gıyaplarında onların sorumluluk alanları ile ilgili bir karar almışlar. İş zaten esas bu noktada sıkıntılı. Üstüne bir de yanlış ifadeyle bomba kucağına bırakılmış. O pim çekilir. Bugün değilse de ilerde bir gün çekilebilir.

Öneriyi yapan büyük olasılıkla ayrıntılı düşünmedi, kabul eden de o anda düşünmedi ama belki de biri diğerine elindekini göstererek sidik yarıştırdı, kendini iyi hissetmek istedi vs. vs. vs. Nedeni ne olursa olsun bu gibi durumların eşlerdeki yansıması genel olarak pek olumlu olmaz.
Kadınlar ve erkeklerin düşünme tarzları farklıdır. Kadın detaycıdır erkek düz neden sonuç çizgisinde düşünür. İlişkilerde en çok sakata gelme bu nedenle oluyor.

Sizin bu konuda aranızda bir karar vermeniz sonucunda yemeği iyi yapan eş diğerine karşı bi üstünlük kazanmış oldu, diğeri eksi puan almış oldu. Bilinçli veya değil kararın onlara yansıması bu şekilde olur. Kendi aralarına "ay bunu çok güzel yapmışsın nasıl yapıyorsun anlatır mısın" deselerdi sorun olmazdı, kendi isteğiyle biri diğerini onurlanırdırmış olurdu.

Hiç bir eş başkasının eşiyle mukayese edilmek istemez, erkek için de kadın için de geçerli bu durum. Herkes eşinin bi tanesi olmak ister.
(Aynı şekilde çocuklar için de anne babasının mukayese edilmemesi gerekiyor. Atıyorum komşunun çocuğu size geldi, yemeği, bi eşyanızı.. sizle ilgili bi konuda beğenisini ifade etti, teşekkür edip onun ailesiyle ilgili gözlemlediğiniz güzel bişeyi söylemek hem kendi çocuğunuz hem komşunun çocuğu için en doğrusu olur.)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (29.01.18 12:18:52 ~ 04.02.18 14:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.