[]

Askerlik tecili sorusu

Yarın askerlik şubesine gideceğim ama dert oldu gece gece, buraya sorayım dedim.

1991 doğumluyum.

2011'de 4 yıllık bir bölüme kaydolmuştum. Okul uzadı, bitiremedim. Geçen yaz kaydımı sildirdim. Aynı gün başka bir üniversitedeki 4 yıllık bir bölüme kaydoldum, güz dönemi kaydı da yaptım. Yarın bahar dönemi kayıtları başlıyor, okula devam edeceğim.

Aklıma gelmişken cuma günü tecil durumuma bakayım dedim, 28.12.2018 yazıyor.

Kaydı sildirmeden önce sormuştum, askerlik şubesi "okul gönderecek" demişti. Cuma günü okulu aradım, "biz artık belge göndermiyoruz, askerlik şubesi yöksis'ten bakıyor" dedi. Ben önceki okula kaydolduğum zaman da 2018'di zaten bu tarih, hiç uzamamış.

şöyle bir entry de buldum, benim durumuma uyuyor ama msb.gov.tr'de bulamadım bu bilgiyi.
eksisozluk.com

Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

 
askerlik şubeleri artık yöksis'ten çektikleri doğru. çünkü insanlar tecil bozdurmaya giderken, tecil ettirmeye giderken sadece kimlikle gittiklerini hep söylüyorlar. ben 2014 yılında gittiğimde diploma istemişlerdi.

işleyişe tam emin olmamakla beraber; memurlar her gün yöksis'ten kendi kütüklerine bağlı askerlere bakarlar bu adam okuyor dediklerini uzatırlar diye tahmin ediyorum.

yaşadığınız yerden ziyade; kütüğünüzün olduğu şubeyi telefondan arayın. kısaca anlatın size yardımcı olacaklardır. olmadı şubeye gidin işleyişi öğrenin. fakat 91li olmanız kötü. en fazla 2020'ye kadar tecilli yaparlar. 29 yaş.
  • blue eyes white dragon  (28.01.18 22:35:58) 
hemen sisteme yansımamış olabilir. lisansa devam ettiğin sürece, 2020 yılının sonuna kadar tecilin devam edecektir.


  • sylow  (28.01.18 22:47:03) 
ağustos'ta tecil yaptırdım, sadece kimlikle gittim. şubeden yanımda yöksis'i açıp mezundur belgesini aldılar.

dedikleri doğru.
  • ada meltemi  (28.01.18 23:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.