[]

Köln - Amsterdam Nasıl Gideyim ?

Tren mi seçilmeli yoksa otobüs mü ?

Ya da aynı paraya gelecekse araba kiralayıp oraya götürebilirim.
Aynı şekilde dönüşte de Köln e gelmem gerekiyor.

Konuyla ilgili tecrübesi olanlar var mı ?

Bu arada, şirket biletleri aldığı için mecburen gidiş noktam Köln olmalı. Vizeyi alırken de hiç Amsterdam bahsetmeyeceğim. Önce Köln e gidip havalimanından direkt olarak Amsterdam' a gitmem sorun olmaz değil mi ?

 
Ben Frankfurt'tan Amsterdam'a otobüsle (Eurolines olması lazım) gitmeyi tercih etmiştim. Trenler daha pahalıydı.

Şimdi senin için örnek olarak 20 şubat tarihine baktım,
Eurolines otobüse 30 euro diyor (ama her ne hikmetse 12 saat gibi bir süreden bahsediyor. ben 6-7 saatte gitmiştim ki Köln daha yakın. sanırım arada uzun bir aktarma süresi var ama bulamadım şu an)
Deutsche bahn trene 30-40-50-70 euro diyor (ve 4 saatten bahsediyor)

Bu durumda, kısa süre kalacaksan, 10-20 euro senin için önemli de değilse tren daha mantıklı görünüyor.
  • lazor  (28.01.18 21:22:15) 
Son sorduğun sorudan başlayayım; Köln'den Amsterdam'a geçişinde herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Ki herhangi bir kontrol ile karşılaşmayacaksın karayolu ile giderken.

Eğer senin için önemli olan zamansa tren kullan fakat otobüsle arasında ciddi fiyat farkı var. İki katından fazla ücret ödeyebilirsin.

Flixbus'un saat başı seferleri var. 25 Euro gibi bir ücreti vardı sanırım. Ortalama 3buçuk-4 saat sürüyor. Ama her sefer süresi aynı değil. İnternetten kontrol edersin bileti alırken. Gece seferleri çok daha kısa sürüyor.
  • veys zimmer  (28.01.18 22:57:09) 
kesinlikle tavsiyem tren. hem konforlu hem kısa süre.


  • prodeq  (28.01.18 23:15:23) 
otobüs 4 saat ve 20 euro civarı. o paraya dbahn bileti bulamazsın. hollanda trenyolunu bilmiyorum ama almanya içinde ve etrafında en mantıklı ulaşım aracı otobüs her zaman.


  • Aerdem  (28.01.18 23:37:09 ~ 23:38:07) 
Avrupa'da otobüs ne ya diyenlere bakma sen en ucuzudur. Otobsülerde şarj etme imkanın var ve wifi de oluyor. Bir iki aydır Deutsche Bahn da yeniliyor trenleri ve priz ve 1 saatlik wifi veriyor ama dediğim gibi önemli olan senin bütçen. Avrupa'da tren pahalıdır bunu bil.


  • nickfury  (28.01.18 23:43:59) 
zaman kıymetliyse otobüs vakit alır. uygun uçuş bulup 20-50 eu arasi bilet yakalayabilirsin. tabi valiz varsa sorun yaşatabilir.

amsterdamdan bahsetmeniz mühim değil, schengen sınırlarında herhangi bir kontrol olmuyor.


eğer zaman sizin için önemliyse, uçak veya tren.

katlanırım diyorsanız otobüsleri çok konforsuz değildir 20-25 eu bandında hatta biraz önceden alırsanız 15 eu ya bile otobüs bileti bulursunuz.
  • kobretti  (29.01.18 04:15:43) 
çaktım gidiş dönüş tren biletini. € 40 verdim tabi hoş olmadı.


  • liriamer  (31.01.18 22:04:03) 
Gidiş dönüş 40 euro tren, gayet iyi bence.

"Avrupayı Avrupalı gibi yaşama" şansın da olur hem =))
  • lazor  (02.02.18 02:12:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.