[]

Kedilerden anlayanlar bakabilir mi ?

Şimdi ben kedileri çok merak eden biri olarak sahiplenmek istedim. Ama bakıp bakamayacağımı anlamam için arkadaşın kedisi ile vakit geçiriyorum bir süredir. Ama ne bileyim anlaşamıyor gibiyiz.

Lütfen linç etmeyin ama bu kedi boş boş bana bakıyor. Yatakta yatarken yanıma geliyor yatıyor. Bişey anlatıyorum konuşurken kalkıp gidiyor. Beni hiç umursamıyor. Bir aidiyet bir sahiplenme yok. Yani ben köle olarak kullanmak istemiyorum tabi ki de ama bu hiç oralı olmuyor. Gel diyorum kafasını kaldırıp bakmıyor bile. Hayır herşeyi geçtim miyav bile demiyor. Yaptığı en akıllıca faaliyet koridorda kaldığında kapıyı çalıyor patileri ile kapıyı açıyor öyle bakıyor bana.

Kedi evde beslenecek bişey değil mi acaba ?
Yani köpek kadar olmasa da bi aksiyonları olur sanıyordum hayal kırıklığı yaşadım
Bu kedi hasta filan mı ?
Yoksa kedi bakmak bana göre değil mi ?

 
Kediyi sahiplenemezsin ki, o seni sahiplenir. Canı istediğinde sevdirir, istemediğinde kıçını döner gider. Sabah bir bakmışsın yalayaark uyandırır, başka zaman eline aldığında kaçmaya çalışır. Sorunuza cevap: Kedi size göre değil, hem de hiiiç


  • nickfury  (27.01.18 02:00:11) 
Ben de kedi sahiplenmek istiyorum. Şu anlattıklarına bile güzel geldi. Beklentini çok yüksek yüksek tutuyor olabilir misin ?


  • valarmurgulis  (27.01.18 02:00:26) 
Linç etmeyin demişsiniz ama bir kediden ne beklediğinizi anlayamadım? Saydıklarınız kedilerin özellikleri zaten, her hayvan gibi yer içer yatar. Ayrıca cool hayvandır, isterse sevdirir istemezse sevdirmez, işine geldi mi duyar gelmedi mi duymaz, kimseye müdanası yoktur o yüzden nankör diye iftira atılır. Bazı özellikle yavru kediler çok hareketlidir üstüne atlar acaip sevimlidir ama büyüyünce o da diğerleri gibi olur genelde. Kedi bizi sevdiği için ya da başka bir beklentiyle sevmeyiz, o umursuz hallerini bile severiz. anlaşılan o ki hayvan beslemek size göre değil, sahiplenip 2 gün sonra sokağa atacak bir hava veriyorsunuz, bence hiç hayvanlara ilişmeyin.


  • mslny  (27.01.18 02:14:54) 
anlattığını dinlemeyip gidiyorsa boşver hocam sahiplenme. a*na koyam öyle hayvanın.


  • norek  (27.01.18 02:26:38) 
"Bişey anlatıyorum konuşurken kalkıp gidiyor."
hiç güleceğim yoktu :) kedi o yahu.
klasik koşullanma ile belki ufak tefek şeyler öğrenir ama genel olarak kafası nasıl eserse öyle.
çağırırsın gelmez, çağırmazsın gelir, perdedeki sineğe atlar vazoyu kırar, penceredeki kuşa atlar 3.kattan düşer, halıya sıçar, parkeye kusar, en sevdiğin çantana koku bırakır, masada unuttuğun tatlını yalar vb. vb. :))

uzun zamandır kedi besleyen biri olarak tavsiyem, hatta ısrarla tavsiyem, kedi beslemek işinden vazgeçmeniz. arkadaşınızın kedisini arada gidip sevebilirsiniz.
  • sylow  (27.01.18 02:33:32 ~ 02:34:58) 
Yavru alıp büyütürseniz size birazcık daha bağlanabilir, sonuçta arkadaşımızın kedisi ve sizi sallamıyor pek.
Ama yine de beklenti çok yüksek olmasın, kediler günün üçte ikisini uyuyarak geri kalanını da öyle mal mal dolanarak geçirir. Canı isterse sevdirir istemezse tınlamaz bile. Ha kucak delisi dibinizden ayrılmayan kediler de var ama çok nadir.

  • bir nick var benden iceri  (27.01.18 04:14:09) 
iyice hindistana döndük, kediye tapan bir güruh yetişti ülkede, kedi sana değil falan diye ateş püskürüecek bir kitle oluşur aşağıda şimdi yorumlarda bak gör


  • docrivers  (27.01.18 04:23:17) 
aksiyon istiyorsan gelincik al, en temizi.

www.youtube.com
  • Photographer  (27.01.18 10:42:38) 
kedileri rahat bırakın kedi fetişistleri. evde beslemeye uygun değiller. evde hayvan beslemek hayvana eziyet.


  • ya ben lan neyse  (27.01.18 10:54:59) 
şöyle düşün, sen çocukluk arkadaşınla olan samimiyetin aynısını arkadaşının arkadaşı ile olan ilişkinde bekleyebilir misin ki arkadaşının kedisinden aynı şeyi bekliyorsun?

o kedinin arkadaşınla olan ilişkisi ile seninle olan ilişkisi aynı olacak diye bir şey yok. birde her kedinin huyu suyu farklıdır.

ben kediyi eve alalı 7 sene oluyor neredeyse ilk aldığımda bir tek mama yerken sevebiliyordum ondada kafasından başka yere dokundurmuyordu şimdi beraber yatıyoruz her gün mıncırıyorum falan.
  • selam  (27.01.18 11:19:09) 
kediden neden insanla özdeşleşmiş özellikler bekliyorsunuz ya shdjdjfjfjfd


  • gebere jackson  (27.01.18 12:19:21) 
hahah herkes niye bu kadar sert çıkmış anlamadım. bence çok komik bir duyuru olmuş :D

arkadaşının kedisi olduğu için sana o kadar pas vermiyordur. benim iki kedim var, birine 2 aylıkken, diğerine doğduğundan beri bakıyorum ve ikisi de gel deyince geliyor, dert dinliyor, teselli ediyor. tamamen yetiştirmeyle ilgili :p

elbette bu kadar değil. ama kedi yıllardır senin kedin olunca hem o sana daha alışkın ve sıcak davranıyor, hem de sen ona alıştığın için ne zaman ne yapacağını kestirip ona göre davranabiliyorsun. mesela kedilerimden birini sabahtan akşama kadar mıncıklasam hoşuna gider, o yüzden habire alıp yoğuruyorum. diğeri ise canı isteyince geliyor yatıyor çok ellersen kalkıyor. her kedinin başka başka huyu var. ama gel diyince gelen modeli yok bunların. aksiyon olarak ise uyumadığı zaman evde koşturur, yüksek yerlere zıplar, bardak devirir, yatağın koltuğun altına saklanıp birden bacağına atlar oyun için falan; böyle özellikleri olan modellerimiz mevcut. bir de default olarak her modelde lazer eklentisi var, lazer görünce dayanamıyorlar. bir dene bence.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.01.18 12:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.