[]

Uçağa Binmek - Kredi Kartı İbrazı

Bana ait kredi kartıyla babama uçak bileti alacağız yalnız thy.com.tr'de şöyle bir ibare var:

"Uçuş öncesi, ödemenin yapıldığı kredi kartının ibrazı gerekmektedir ancak ElitPlus, Elit ve Classic Plus & Smiles kartı sahipleri ile daha önce ya da hali hazırda en az 10.000 (onbin) mil kazanmış ya da en az 6 (altı) uçuş yapmış olan Classic Miles & Smiles kartı sahipleri için bu şart aranmaz. Ödeme yapılacak kredi kartı sahibi olan ve açıklanan şartlara haiz üyelerimizin aşağıda bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri halinde uçuşa kabul edilebilmek için ödemede kullanılan kredi kartını ibraz etmelerine gerek yoktur."

Şimdi bu şartları karşılamıyoruz ama gene de bişey olmaz gibi geliyo bana. Olur mu? Kredi kartı ibrazı isterler mi?

Teşekkürler.

 
gecenlerde annemin kartını kullanmam gerekiyodu bilet için aradım thy'na sordum.hayır ibraz etmek zorundasınız dedi bana.kart sahibi milessmiles uyesi mi dedi hayır dedim.olmaz ozaman dedi kendi kartımı kullandım..normalde kendi kartınızla bile alsanız soruyolarmış ama havalanında bana şimdiye kadar bi kere bile sormadılar..


  • saleen  (13.02.10 00:14:45) 
kart numarasını yaz bi yere. "sanal kart kullandım, numarası budur" de.


  • el magico  (13.02.10 00:16:41) 
bir hafta önce thy ile uctum daha önceleri sorun çıkarmıyorlardı (arkadaşımın kartıyla romaya gittim geldim daha önce) lakin artık kesinlikle kontrol ediyorlarmış. yalvardım yakardım ama yanda benim gibi bi aile vardı onlar da başkasının k. kartıyla almışlar o nedenle çok sorun çıkardılar. daha sonra abim (abimin kredi kartıyla almıştım) telefondan tekrardan rezervasyon yaptı ıvır zıvır. (tam olarak nasıl hallettıler bılmıyorum) sonuç olarak uçağın kalkmasına 15 dk kala check in yaptım.

özet: evet ibraz etmen gerekli.
  • hizli sperm  (13.02.10 00:55:36) 
biletin kimin adına olduğu önemli. daha önce böyle bi işlem yaptım ve hiç bi sorun yaşamadım ama seni yanıltmış olmıyım gene de..


  • roverandom  (13.02.10 01:09:25) 
ben babamın kredi kartıyla bilet aldım ve hiçbi sorun yaşamadım. kredi kartını sormadılar bile.


  • fundamental  (13.02.10 09:34:19) 
bir thy ofisine giderek ibraz ederseniz sorun çıkmaz. babanız uçmadan önce ofise gidip onaylatmanız gerekiyor.


  • nightwalkerg  (13.02.10 11:42:20) 
1)onceden thy ofisine gidip kredi kartını gösterip faturamsı bişey alıyorsun onu verince sorun olmuyor

2)Sanal kart numarasını not edip bu dersen sorun olmuyor

benim gibi babanın sanal kart numarasını yanlış yazarsan, sorun oluyor yalvarırsan hadi geç bidaa olmasın diyolar. biraz gayri ciddi tarzları var bu konuda oradaki görevlinin inisiyatifine kalmış biraz. bence hazırlıklı gitmek lazım nolur nolmaz.
  • rakim efendi  (13.02.10 12:07:58) 
son zamanlarda pek sormuyorlar artık, ama tabi kıl birine denk gelebilirsiniz hiç belli olmaz.


  • 386 dx  (23.05.10 16:03:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.