[]

işlem görmemiş şeker ya da tatlandırıcı önerisi

Beyaz şekere göre daha az zararlı olan bir tatlandırıcı ya da esmer şeker önerebilir misiniz ?




 
Stevia
Ama tatlı yaparken kullanılacaksa hurma denenebilir.

  • red g  (26.01.18 01:28:59) 
çay, kahve için


  • gölgede aynı  (26.01.18 01:31:41) 
seker en zararsizi.
Esmer seker,siyah seker,beyaz seker arasinda daha zararsiz diye bir secenek yok.sadece pancar sekeri,kamis sekeri diye ikiye ayirabilirsin.
Mumkunse kullanma,kullanacaksanda normal seker kullan.kimyasal olanlara girme.
  • duptıs  (26.01.18 01:44:18) 
Beyaz şeker en çok işlem göreni. Hepsi zararlı ama aralarında illa ki fark var.

Bir de stevia,da aspartam olabilir mi ?
  • gölgede aynı  (26.01.18 01:47:04) 
Beyaz seker en cok islem goreni dendiginde yanlis oluyor.
Oncelikle esmer seker ,seker kamisindan elde edilen bir arkadas.bizde marketten aldigin beyaz sekerler seker pancarindan elde edilen sekerler.
Esmer sekerin rengini veren sey icerisine katilan seker kamisi melasi.orjinalinde eldeki sekeri arttirmanin bir hilesi bu.normal uretilmis olan sekere,yuzde 5 oraninda seker kamisi melasi karistirilir.bu yuzdende normal seker kamisi sekerinin 400 kalori oldugu yerde esmer seker 380 kalori sonuc verir.bu melasin kariatirilmasiyla bazi mineraller vs de sekere gecer.bunlari beyaz sekerde bulamazsin.
Kisacasi esmer seker dedigimiz arkadas aslinda beyaz olarak uretilmis sekerin makyaj yapilmis halidir.
Senin marketten alacagin beyaz sekerde pancar sekeri.uretiminde de santrifuje girmeden evvel bu arkadaslar gri-kahverengi arasi bir renkte oluyorlar ancak santrifujde donerken iyice kuruyup beyaz kristaller halini aliyorlar.bolgenin pancarina gore aralarinda renk farkliliklar oluyor.turkiye deki 20 kusur fabrikanin her birinden cikan sekerin rengi,hatta tadi birbirinden farklidir.
  • duptıs  (26.01.18 01:51:22) 
Aspartamın kanıtlanmış bir zararı yok. Stevia ile aspartamın alakası yok. Bir hafta şekersiz iç alışırsın.


  • i was made for you  (26.01.18 03:13:07 ~ 03:15:25) 
Aspartam = kanser. Bununla ilgili bir sürü araştırma var.


  • gölgede aynı  (26.01.18 03:32:23) 
Stevianın aspartamla ilgisi yok, stevia bitkisinden yapılıyor. Bitkinin kendisini alıp kurutanlar da vat sanırım.


  • red g  (26.01.18 11:02:53) 
gölgede aynı, öyle bir araştırma yok. Varsa at bakayım ama yok. Blog yazıları araştırma değil. Bak bunlar zıttını söyleyen araştırmalar.

www.ncbi.nlm.nih.gov
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.ncbi.nlm.nih.gov

Belki de zararlıdır ama şu an kanıtlanmış bir zararı yok, hele aspartam = kanser diye bir şey kesinlikle yok.
  • i was made for you  (26.01.18 13:51:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.