[]

Bulgaristan'a nasıl gidelim?

Uçak bileti çok pahalı geldi, otobus de metro var ama metroya hic güvenemiyorum. Sizin önerileriniz var mı? Yakın zamanda gitmiş arkadaşlarınız varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.




 
nereye gidilecek?
nereden gidilecek?

100 tane otobüs firması var günlük sabah akşam gidip gelen.
  • nigeo  (25.01.18 21:59:34) 
Alpar
Huntur
Nişikli
Kamil koç gidiyor metroya alternatif.
  • shenergy  (25.01.18 22:00:06) 
Arda tur vs bulgaristana gidip gelen baya cok otobus firmasi var.
ayrica bulgaristaninn neresi

  • kuehles blondes  (25.01.18 22:00:32) 
Biz birkaç şehir dolaşacağız. Direkt şuraya değil, alternatifleri görüp ona göre seçim yapıcaz.
@nigeo firmaları paylaşabilir misiniz? Bir de tecrübe ettiyseniz memnuniyet durumunuzu?

  • balpolen  (25.01.18 22:02:47) 
50den fazla kez bulgaristan'a gitmiş olabilirim.
:)

ama biz oralı olduğumuz için tam aynı şey değil.
:)

nereden gittiğinizi söylemeniz de önemli burada.
istanbul olduğunu varsayıyorum.

bayrampaşa civarında bir köşeden her akşam ve sabah otobüsler var. bazıları çok kötü. bazıları vasat. bana vasat olan yeterli açıkçası. çok bir beklentim yok. zaten okulların açılması kapanması, bayram vs gibi yoğun bir zaman değilse sınırda da çok vakit kaybedilmiyor.
benim bahsettiğim bu otobüsler bursa turizm vs gibi sırf bg-tr çalışan şirketler. sınırın hemen ardındaki türk şehirlerine gittiğimiz için yeterli oluyor. sofya gibi büyük kentlere gitmiyor bu şirketler.
çok bir beklentim yok açıkçası. sağ salim götürüyor. çay kahve su veriyor. hepsi bu işte. totalde 6-7 saat yolculuk.
dilerseniz mesela sınırdan hemen sonraki kent olan haskovo'da inersiniz. aynı gün orayı gezip akşamına oranın otogarından sofya veya plovdiv'e giden otobüslere binersiniz.
yahut da arkadaşların dediği bu diğer daha bilinen firmaları kullanabilirsiniz.

tamamen ne aradığınıza bağlı. çünkü sınırın ardındaki türk yoğun şehirler olan kırcali, haskovo gibi şehir civarlarında da kültür turları yapılacak eski önemli yerler var. ancak şehirler küçük ve yapılacak bir şey yok.

dilerseniz direkt sofya'ya gidersiniz. zaten oradan 1 gün plovdiv'e kaçsanız yeterli olur. varna vs de görülesi ama heralde kışın tercih etmezsiniz.
  • nigeo  (25.01.18 22:24:51) 
Tren +1


  • housedaki topal doktor  (25.01.18 22:43:27) 
sirkeciden tren kalkiyor diye poster gormustum, bir gecede sofya gibi bir sloggani vardi


  • jedilance  (25.01.18 23:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.