[]

Fakir yemeği

Merhaba,

Reddit'te gördüğüm bir başlıl, buraya uyarlıyım dedim.

Çocukken sevdiğiniz ancak onun sırf fakirsiniz diye yapılmış bir yemek olduğunu yetişkin olunca fark ettiğiniz yemek nedir?

Tam aynısı değil ancak benim var böyle bir anım var, küçükken bir doğumgünümde pasta almamışlardı. Bir paket hurma açmışlardı, tatlı niyetine herhalde. O zaman da sevmezdim hurmayı hala da sevmem. Para olmadığından pasta almadıklarını düşünebilmiş miydim hatırlamıyorum ama baya buruk olduğumu hatırlıyorum. Her doğumgünümde de aklıma gelir, başlığı görünce yine geldi.

 
Bende tam tersi bi olgu vardi elma uzerine. Cocukken elma fakir yiyecegi gibi gelirdi. Şimdi öyle bi algim yok :D


  • funl  (25.01.18 18:27:32 ~ 18:28:05) 
Salca kavurma


  • mungojerry  (25.01.18 18:31:48) 
Vay be çocukluğuma döndüm bi anda;
Aklımda kalan salçalı ekmek var.

Tavada kakao,yağ ve un ile yapılan çikolata var,daha sonra petibör arasına koyulup pasta gibi yerdik.

1tl 'ye pazarda satılan sucuk ve salamlar aklıma geldi .

Kasaptan tavuk kemiklerini alıp tencere de kaynattıktan sonra suyunu bayat ekmeklerin üzerine döküp yediğimiz şu an adına ne dediğimizi hatırlayamadığım bi yemek vardı.

Son olarakta eser miktarda haşlanmış pirinç ve yoğurtla yapılan çorba vardı .
  • sealth  (25.01.18 18:41:59) 
ekmek arası domates
yumurtalı ekmek (ekmeği yumurtaya bulayıp tavada kızartma şeklinde)
bir de hamur diye bir şey yapardı annem. ya kendi yoğurduğu hamuru ya da fırından aldığı hamuru tavada kızartırdı. böyle şişkin bir şey olurdu.
  • misterturist  (25.01.18 19:02:57) 
misterturist +1

hamur nedir hala çözemedim öyle garip şişik bir şey.
  • biravekahve  (25.01.18 19:14:05) 
hep bayat ekmek yemek

ekmek arası domates peynir. - okulda çocuklar sucuk eppek yerdi öğle arası, çok canım çekerdi.

doğum gününde annenin yaptığı alman pastası. - yaş pastanın adını biliyorduk sadece canımız bile çekemiyordu. hediye almıyorduk.

ünide zyağı üstüne baharata eppek banarak beslendim tek öğün uzunca bi süre. kilo 65 kan değeri 6 ya düşmüştü. her yemek güzel geliyordu haliyle. yemekhaneden iki tabldot üst üste koyarak çalıyordu arkadaşlar arada bana.

fakir değildik, baba alkolikti ve bunun farkındaydık üzücü olan kısım buydu. yoksa daha zor şartları görmüş insanlar var elbette. neyse ki geberdi de kurtulduk.
  • hasmetizm 2046  (25.01.18 19:44:02) 
@Misterturist, hamur dendiğini bilmiyordum, bizde pişi diye geçiyor o.

Fakirlik hallerinde bizde ot yemekleri yapılırdı. Ota çıkalım denirdi, dağ, tepe, bahçe... en yakında ne varsa gider türlü çeşit ot toplarsın kavurursun, yemeğini, böreğini yaparsın veya haşlar yersin. Ebegümeci, ısırgan dolu her yer. Yanına da bi bulgur pilavı. mis.

Kardeşimin doğum gününde jöle yapmıştık. Yuvarlak tepsiye portakal elma doğradık, jöleyle pasta gibi yaptık.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (25.01.18 20:30:28) 
misterturist'in dediği gibi biraz. Bayat ekmekler küçük parçalara ayrılıp suyla mı yağla mı ikisiyle birlikte mi ne artık karıştırılmış yumurtalı ve baharatlı bir şeye bulanır tavada kızartılırdı. Peynirle falan yerdik. Çok fakir bir stuffing tarifi gibi oldu gerçi.


  • sopiro  (25.01.18 20:35:01) 
Bayat ekmekleri yumurtayla kizartmak


  • rusyalı kozmonot  (25.01.18 22:22:05) 
Ekmek arası sulandırılmış şeker


  • efreet sultan  (26.01.18 10:03:16) 
@biravekahve ve @misterturist pişi değil mi yahu o ne garibi?


  • pamuk helvalar cebe  (26.01.18 10:12:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.