[]

işten ayrılma

merhaba, istifa etmemin üzerinden 5 hafta geçti. ihbar sürem de 4 haftaydı bu arada. bu süreçte benim yerime birini bulma konusunda baya yavaş hareket ettiler ve hala birini bulabilmiş değiller. yarın son kez geleceğimi belirteli de çok oldu bu arada. yani şu an bir sürü iş var ve ben ayrıldıktan sonra 2-3 hafta yerime birinin gelmesi biraz zor. buldukları çalışanların da ihbar süreleri var.

ben de çok zor durumda kalmamaları için acil olan ve çok vakit almayacak birkaç iş için uzaktan destek olabileceğimi söyledim. şu anda bana hala bitmeyen işleri bitirmem için, ekstra başka işleri de uzaktan yapmam için ısrar ediyorlar. istifa eden çalışanın çıkmadan işlerini tamamlamasıyla ilgili hukuksal bir tanım var mı, bu konuda yapabilecekleri bir şey var mı ya da?


 
yapabilecekleri hiçbir şey yok. gözün arkada kalmasın. babanın şirketi değilse uzaktan bile yardım etme bence


  • devcileyin,  (25.01.18 15:18:34) 
yapabilecekleri hiçbir şey yok, ihbar süresinde yeni iş verdilerse bu onların sorumluluğu. yardım edicem diyip hiçbir çağrılarına cevap vermesen bile en fazla arkandan söverler. insanların iyi niyetini suistimal etmesine izin verme, "ben zorda kalmayın diye iyi niyet göstergesinde bulundum ama abartıyorsunuz, daha fazlasını yapmayacağım" diyerek bağını kopar.


  • Bruce  (25.01.18 15:19:51 ~ 16:34:44) 
sen niye düşünüyosun, personel almadılar tamam, o zaman orada çalışan başka bir personele senin işlerini tamamlaması için talimat verebilirlerdi, 1 2 hafta önceden seninle beraber senin işlerini devir almakla ilgili çalışabilirdi.

www.youtube.com

fıstık sensin bu arada
  • Photographer  (25.01.18 15:46:39 ~ 15:47:33) 
bu duyurunun üzerine bu gece çalışıp işleri bitirmemi istediler :'))


  • la mort heureuse  (25.01.18 16:22:40) 
İhbar süren bittiyse gitme işe. Noterden de ihtarname yolla :)


  • optimist vs pesimist  (26.01.18 04:35:55) 
Bitirme zorunluluğunuz yok, istediğiniz kadarını yapar, mesai saati bitiminde de arkanıza bakmadan çıkarsınız.


  • SiyamkedisiZorro  (26.01.18 08:10:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.