[]

icloud mu drive mı

selamlar. 16 gb'lık iphone'umdaki fotoğrafları icloud'a atıp telefonumdan silmek istiyorum.

drive ilk 15 gb ücretsiz ama biraz karışık geldi.
icloud ise ilk 5 gb ücretsiz, 50gb ekstra hak sadece 1 dolar. ve tüm cihazlarım ios/macos olduğu için mantıklı geliyor.
uzun yıllar saklamak için hangisi daha iyidir? ikisini de hiç kullanmadım.

 
cevap sorunun icinde gizli. icloud


  • imnotsureabout  (25.01.18 12:21:34) 
Google Photos sınırsız alan ücretsiz. 16 Megapiksel fotoğraf ve 4K videolar ücretsiz, üstü Drive kotasından yiyor ama zaten telefonunuz 16MP'den daha düşük çekiyordur.

Tabi ücretsiz sınırsız alan dışında bir sürü avantajı daha var, en güzeli de fotoğraflar içinde arama özelliği.
  • crown  (25.01.18 12:23:53 ~ 12:24:43) 
fotoğraflar arasında tarihe göre gibi aramalar yapılabiliyor mu bu iki bulutta da?
ayrıca google drive'ı telefona yükledim. tek tıkla fotoğraf atılabiliyor. ama ios'ta fotoğraflar konuma/tarihe/yüz tanımaya göre listelenebiliyor. bu kullanılabilecekse icloud kullanacağım.

  • patronaj  (25.01.18 12:29:59) 
google photos yükleyin önce. drive değil. neleri aratabileceğinizi görünce şaşırabilirsiniz. yüz tanıma sadece ülkemizde aktif değildi. açma yolları var.


  • ozdek  (25.01.18 12:32:13) 
google photos.

Icloud gibi milletin nelerini nelerini kaptıran saçma sapan servislere itibar etmeyin.
  • babilbaligi  (25.01.18 12:51:36) 
herkese teşekkürler. benden sonra da kafasında soru işareti olacak kişilere yardımcı cevaplar yazıldı.

tüm fotoğraflarımı google drive'a klasör açarak manuel kategorileştirip attım. onun dışında yeni çekeceğim fotoğraflar için de icloud açık.
  • patronaj  (25.01.18 13:09:30) 
Kesinlikle Google photos. Rakipsiz.


  • stavro  (25.01.18 14:26:38) 
Icloud un kotu yani,

Telefonundan silersen iclouddan da siliniyor.
  • kuehles blondes  (25.01.18 14:37:12) 
iCloud'dan hicbir sey kaptirildigi yok oncelikle. hesap calma soz konusu o islemde. aynisi google'da da pekala yapilabilir.

ama evet iCloud'un kotu yani, icloud'da tutup telefondan sileyim gibi bir secenegin yok. birbirinin aynisi olmak durumunda. "en iyi depolama" secersen telefonda o zaman kucuk ornekleri birakip saklama alanini aritiyor. telefondan o fotografa baktiginda internetten iniyor.

google photos basarili. cunku limit yok . wifi bulunca yapistiriyor hepsini buluta. album album duzenliyor. icloud, fotograflar, en iyi depolama secip google fotoraflar yuklerdim ben olsam.


ozetle icloud'u 200 gb da alsan telefonda yer olmadigi surece istedigin seyi alamayacaksin. cunku en iyi depolama da olsa o kucuk ornekler de bir yerden sonra telefonu tamamen dolduruyor.
  • supergirl  (26.01.18 02:20:21 ~ 02:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.