[]

Eskişehir'den Çanakkale'ye taşınmak

Arkadaşlar günaydın herkese, çok güzel ifşalar dönmüş.. herkes birbirinden güzel, herkes birbirinden yakışıklı maşallah. yeni jenerasyon böyle sanırım.

bende bir fikir alayım sizlerden, şuan eskişehirde oturuyorum yaklaşık 4 senedir oturuyorum hatta. güzel iyi hoş ancak eşimle aklımızda hep çanakkaleye yerleşmek var.

olur mu olmaz mı bilemiyorum. eskişehiri iyi biliyorum ancak çanakkaleyi o kadar iyi bilmiyorum. eksi artı muhabbetimi o yüzden tam yapamıyorum. sizce çanakkaleye taşınmanın avantajları nedir dezavantajları nelerdir.

 
iki şehirde de yaşamamış ama defalarca gitmiş gezmiş biri olarak
çanakkale de eskişehir gibi öğrenci şehri. genç nufus fazla
çanakkale de yerleşik emekli de çok var.
sakin şirin bir şehir . sizin için en büyük avantajı eskişehir'in çılgın soğuğu çanakkale'de yok . bir de deniz var tabi .
  • devilone  (25.01.18 12:01:36) 
canakkale'de deniz ve tarihi yerlerin olmasi bir avantaj.
nüfus nispeten az.
buna karsilik eskisehir'e gore sosyal hayati daha azdir. İstanbul'a ulasim sorunu vardir. köprüyle filan bu azalacak tabi (bence azalmasa daha iyi aslinda)
fakat ozellikle bahardan sonra sahile cikip gezinmek bile insana yeter.
gelibolusu ayri güzeldir.
geyiklisi ayri.
gokceadasi ayri bir huzur verir insana, bozcaadasi ayri.
insani da genelde iyidir, yardımseverdir, güleryuzludur.

sonuçta, eger cok da bagimli değilseniz İstanbul ve Ankara'ya, Çanakkale turkiye'de yaşanabilecek bir kac yerden biridir.
  • for the record  (25.01.18 12:08:58) 
Çanakkale ve Gelibolu’ya her ay her zaman giderim. Ulaşımı kolay, gezip görülebilecek yerlere yakın, insanları sıcak kanlı. Yaz ayı sıcak, serin ( bu gerçek anlamda serin rüzgarı üşütür. ) zaten yazlık konumuyla tercih ediliyor ayrıca turist mekanı, kış ayı öğrenci şehri, Eskişehir kadar olmasa da soğuk oluyor. Eğlence tercihlere göre değişiyor ama alternatifleri çok.Ucuz şehir sonuçta, boğaz manzarasına karşı her zaman kahvaltı yapabiliyorsunuz. Kordon üzerinde bulunan çay bahçelerine kendi yiyeceğinizi getirebiliyorsunuz, en çok buna sevinmiştim. Meyve ve sebzelere dalından koparıldığı gibi kolaylıkla bulabiliyorsunuz, organikliğin en güzeli. Bu aralar inşaat sektörü yayıldığı gibi istediğiniz özellikte ve konumda ev bulmak çok kolay. Trafik yok, egzoz kokusu yok, avm sayısı az. Bilmiyorum, aşığım bu şehire her zaman birinci tercihim.


  • Tersidüzükilec  (25.01.18 17:03:16) 
çok yakında ciddi anlamda patlama yaşayacak bir şehir şimdilik kimse pek keşfetmedi. dıştan göç almamış öğrenci,memur,emekli popülasyonu mevcut. kısmen ufak fakat eskişehir'de çok büyük değil. sosyal olanakları eskişehirden az fakat havası daha sıcak. aile için daha uygun bence mutlaka taşının.

10 tl ye boğaz manzaralı efsanevi bir kahvaltı yapmıştım kıyı avm diye bir yerde unutamadım.
  • biravekahve  (25.01.18 17:08:30 ~ 17:09:21) 
eskişehir'i bilmiyorum ama çanakkale'de 2-3 ay kadar kaldım. Çok güzel bir şehir, çok sevmiştim.

özellikle insanı çok iyi, sahili çok güzel, gezilecek görülecek bir ton yeri var, kiralar mekanlar falan inanılmaz ucuz. Taşının bence, şehir bildiğin huzur kokuyor :)
  • eazy  (25.01.18 17:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.