[]

Despot hala

Selam

2 küçük yeğeni birbirlerine zarar vermeleri sebebiyle mum ettim hareketsiz oturtuyorum. Konuşmak yok oyun yok birbirine bakmak yok hiçbir şey yapmak yok. Bennde onlarla birlikte oturuyorum.

Gördüm ki fena halde esnediler. Cezadan önce road runner gibi hareketli tipler şimdi deli gibi esniyolar ve uykuları geldi. Küçük olan da altına işemiş (ciddi bağırdım ama, onları öyle görünce).

Aklıma bizim çocukluğumuz (ben 35 yaşındayım) geldi. Anneannemin elinde büyümüşlüğüm de var annemle büyümüşlüğüm de, bakıcı görmüşlüğüm de. Anneannem en despot kadındı bizi sürekli sus yut şeklindeydik, annem onun tam tersi, bakıcıyı hatırlamıyorum.

Acaba diyorum çocukluğunda çok sıklıkla hareketi engellenen çocuklar ileride şişmanlarlar mı? Bu işten anlayan var mı?

 
haha psikolojisi bozulur mu falan beklerken cok beklenmedik bir soru oldu :D valla spor yaptirirsaniz sismanlamazlar, spor ortamlari da disiplinlidir :)


  • hophophoba  (24.01.18 19:51:39) 
@hophop

Abicim zaten bi eğitimsizlik bi yanlışlık var, çocukların psikolojilerini gayet yakından takip ediyorum, sormama gerek yok yani psikolojilerini :)

Fakat zaten bişey beğendirip yediremiyoruz çünkü aburcubura alıştırılmışlar, bi de uyku psikolojik kaçış olduğu için şimdi bu bağırmaların da üzerlerinde kaçış etkisi oluşturması normal olur ama acaba bu durum çok sık yaşanırsa bu çocuk milleti o kaçış psikolojisiyle şişmanlar mı onu merak ettim.
  • yaren  (24.01.18 20:00:51) 
buradaki selam desen laf edecek yer bulan adamlardan değilim yanlış anlamayın da, çocuk eğitmesini bilmiyorsanız bu kadar yön verici tutumlar sergilemeyin bence. küçük çocukların enerjisi yüksek olur, dizginlemeye çalışmak yerine bu enerjiyi verimlice kullanabilecekleri bir etkinliğe yönlendirin. spor çok güzel bir öneri. zaten bunu ne kadar erken kazandırırsanız o kadar iyi.


  • çaykovski  (24.01.18 20:02:09 ~ 20:02:54) 
Çocuk dediğin hareketli olur. Hareketsizlik hastalıkların en önemli sebeplerinden biri. Hareketsiz insan kilo da alır, asosyal de olur. Faydası olmaz.


  • dissendium  (24.01.18 20:04:33) 
şişmanlık kısmını bilmiyorum ama hareketi engellenen çocuklar sakarlığa meyilli oluyorlar diye okumuştum. çocuk hareket koordinasyonunu tam sağlamayı öğrenmediğinden kırıp döküyor ilerde. bana da sürekli "cısss", "elleme" derlerdi, mal gibi büyüdüm öyle. şimdi de ev yunan tavernasından hallice tabak konusunda.


  • pide  (24.01.18 20:06:11) 
@çaykovski

Abicim imkanımız olsa neler yapacaz, özellikle ufaklık tam hareket insanı, spor ve dansa vermek çok istiyoruz ama maalesef vaziyet çok acaip. Yani aklımızda bunlar. Fakat en basit otokontrol ve dikkat/odaklanma yok. Sürekli olarak sorun var yani. Mecbur kalınıyor buna. Ben de yetiştirmediğim için anca ödül ceza sistemi uygulayabiliyorum. Üzgünüm yani.
  • yaren  (24.01.18 20:08:39) 
@ yaren

adhd var o zaman büyük ihtimalle. ergenliğe geldiğinde psikiyatra götürüp ilaç aldırır abur cubura da alıştıran ana baba. sakın ha. bir halta yaramayacağı gibi bağımlısı olurlar. tek reçetesi spor, disiplin gerektiren meşguliyet. bu disiplin meselesi anadan babadan haladan çıkarsa, sporculara emanet olursa en hayırlısı olur. belediyelerin, ismek ve halk eğitimin çocuklar için düzenlediği bir sürü spor kursları var vallahi. okçuluktan baskete kadar her türlü branş var. iyiler de.
  • çaykovski  (24.01.18 20:13:13 ~ 20:40:49) 
@çaykovski

Harikasın. Biz bu işe bi bulaşalım. Disiplin çok ciddi mesele çünkü. Annelik çok ciddi bir mevzu. Çok.
  • yaren  (24.01.18 20:18:50) 
@acemi

Annenin davranışı iki uçlu. Çok fazla sabredip yumuşak davranıyor ama bir an geliyor ki çok muazzam patlıyor çocuklara. Öfke kontrolü olmayan bir insan anne, zaman zaman zona çıkarıyor kontrol etmek istediğinde. Babaları disiplin vermek istiyor ama anne disipline hiç yanaşmayınca kavga ediyolar, baba çocuklara bağırmadan sözünü dinletemiyor. O hale gelmişler ki bağırmak zaten fayda etmiyor.

Yazık lan bu çocuklara, müdahale de edilmiyor işte... napsan olmuyor... nasıl engelleyecen birbirlerini yaralamalarını?
  • yaren  (24.01.18 20:26:27) 
bir de şey diyeceğim. beslenme çocukların ve yetişkinlerin ruh sağlığını çok etkileyen bir şey. gaps diye bir diyet var hatta duydunuz mu bilmem. ama bipoalardan tut, otizm, adhd, obsesyon hastası herkese uygulandığında çok olumlu sonuçların alındığı bir diyet. karatayla aynı şeyi savunur. hatta karatay daha kapsamlı. bağırsak, sindirim sağlığı ruh sağlığı, ruhsal denge demektir. yemesine içmesine de çok özen göstermeli. ekmek/şeker/paketli hiçbir ürün tüketilmeyecek.

www.google.com.tr
(bkz: gaps diyeti)

diyet diye tırsmayın tam da çocuk/ergen sağlığı düşünülerek yazılmış bi kitap.

ayrıca:
eksisozluk.com
eksisozluk.com
  • çaykovski  (24.01.18 20:58:42 ~ 21:05:28) 
asdsasf anlatığın şeyle soru arasındaki kontrast beynimi yaktı. asfsdfsgsfs


  • doxanikee  (24.01.18 21:12:42) 
@dox

Çağrışım çok acaip yerlerden olunca soru da böyle oluyor :)

@çaykovski

Çok teşekkürler dostum sağ ol.
  • yaren  (24.01.18 21:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.