[]

insan organı ne kadar yaşar?

organ bağışını kastediyorum aslında. ben birisine bağışladım diyelim böbreğimi ya da karaciğerimi. benim bağışladığım kişi de öldükten sonrası için başkasına bağışladı aynı organı falan. böyle böyle gider mi bu iş bir sınırı var mı?




 
bence nasıl bakıldığına bağlı. Senden sonraki adam içkinin, ilacın dibine vurursa karaciğeri çok yorabilir mesela. Ya da çok temiz yaşıyor olabilir. Sınır bence normal insanlar kaç yaşlarına kadar yaşıyorlarsa o civarlarda olur diye tahmin ediyorum.


  • senolll  (24.01.18 17:10:20) 
farkli organlarin yaslanma hizlari her insanda farkliymis diye okumustum. organina bakar heralde :)


  • hophophoba  (24.01.18 17:12:18) 
bilimsel bir temele dayandıramadığım kendimce mantıklı düşüncem,
organ nakli esnasında bu organların travmaya bağlantılı aldığı hasar toplam ömründen çalıyor olabilir. sonuç olarak sistemleri iflas eden bir hastadan alınıyor bu parçalar çoğu zaman. sanırım burada en önemli faktör nakil edilen hastanın hücresel yenilenme hızı (organın adapte olma süreci ve kendini yenileme kabiliyeti açısından).

  • angelofdeath  (24.01.18 17:14:55 ~ 17:15:16) 
  • olanlaolunmaz  (24.01.18 17:21:26) 
bi böbrek en iyi ihtimalle 10 yıl falan çalışıyor, sonrası tekrar nakil. tek nakilin bile uzun süre çalışır kalması zor. öyle ordan al oraya tak falan olayı mümkün değil.


  • doxanikee  (24.01.18 17:23:32 ~ 17:24:11) 
www.sciencefocus.com Burada organ nakli yapıldıktan sonra birkaç hafta içinde ölen bazı hastaların organının tekrar nakledildiği yazıyor ama nadir durumlarda diyor.

www.popsci.com burada da, organların genellikle tekrar nakledilmediği söyleniyor; ilk nakildeki hasta yeni organa ihtiyaç duyacak kadar ağır durumdaysa, organ zaten yoruluyor ve ağır bir ikinci hayat yaşıyor deniyor. @angelofdeath'in söylediği gibi, ölüm travması da organa zarar veriyormuş.
  • kobuzchu kiz  (24.01.18 17:25:04 ~ 17:27:31) 
böbrek için 5 sene 10 sene ömür biçenler olmuş. 1986 da nakil olmuş ve nakilli böbreği halen çok iyi şekilde çalışan hasta tanıyorum. göztepe sgk da takipteki hastalarda yirmi yılı geçmiş çok sayıda hasta var.


  • trick style  (24.01.18 20:04:09 ~ 20:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.