[]

ingbanktan e-turuncu hesabı olan var mı?

ingbankın e-turuncu hesabını kullanan varsa memnuniyetini ve memnuniyetsizliğini yazabilir mi? artıları eksileri neler?

10 bin liram var. 6 ay sonra kullanacağım. aralarda 10bine eklemeler yapacağım. ingnin %14lük faizli e turuncu hesabı, parayı altına dövize yatırmaktan mantıklı geldi.

ekonomiden anlayan varsa yardım edebilir mi?

 
Kullanıyorum, hatta önümüzdeki ay 1 yıl dolacak. Hiçbir sıkıntısı yok, hesap işletim ücreti yok, havale ve eft ücretsiz. Faiz günlük işliyor. Ben geçen sene paramın bir kısmını dolara yatırdım, ortalaması 3,55'ten aldım. Ama paranın tamamını e-turuncuya yatırsaydım çok daha fazla kazanacaktım. Dolar son 1 senede zarar ettirdi, enflasyon altında kaldı, tl faizleri doları geçti.


  • neyehbe  (24.01.18 11:43:36) 
enpara mı e-turuncu mu peki?


  • aslan burcu kadini  (24.01.18 11:55:59) 
enparada yüksek faiz alabilmek için ayın enparalısı olman lazım. e turuncuda ise koşulsuz 1 yıl hoşgeldin faizi var.

e turuncu > enpara.
  • lcha  (24.01.18 12:05:09 ~ 12:05:25) 
%14'le başlatıyorlar ama piyasanın durumuna göre değişiyormuş faiz. yani 2 ay sonra %12'den-11den de işletebilirler. ingbank böyle söyledi. sanırım enparada 6 ay %12.5'tan işlenecek. bu yüzden kararsız kaldım.


  • aslan burcu kadini  (24.01.18 12:10:49) 
Valla bugün piyasanın üzerinde veriyor adamların başından beri iddiası bu. Ben kullanıyorum hep avantajlı kaldım.


  • lcha  (24.01.18 12:21:49) 
Vadeli doviz hesabı için de hesap açılış ücreti yok mu? Bir de enpara gibi internetten mi başvuruluyor? Ben de arkadaş gibi enpara ve ing e turuncu hesap arasında kalmıştım.


  • geçerkenugradım  (24.01.18 13:17:47) 
Öncelikle enpara'da yüksek faiz almak için ayın enparalısı olma zorunluluğu yok. Bu sadece birikim hesabı için geçerli, onun da faizi %9 yerine %10 oluyor. 100bin altı için vadelide her halükarda %12.50 faiz alırsın.

Şu ana kadar e-turuncu her zaman piyasadaki en yüksek faizi verdi (odeabank, aktifbank gibi birkaç istisnai bankalar hariç), üstelik vade günlük olduğu için aylık hesabıyla %14.15'e denk geliyor.

Son olarak enpara faizleri yüksek değil, eskidendi o. Şu anda piyasadaki birçok banka daha yüksek faiz veriyor. Örneğin denizbank aylık %13.45 faiz veriyor. 3 aylık istersen %13.75, 6 aylık için ise %13.95 veriyor. Enpara'ya yatıracağına git denizbank'a yatır daha iyi.

Ben dolarlarımı denizbank'a yatırdım %3.00'den. E-turuncu %4 veriyor dolar için ama şube olmadığı için yatıramıyorsun, döviz kabul eden atm de yok gibi birşey.

Cepteteb'in de faizi daha yüksek enparadan. Aylık %13.25, 3 aylık yatırırsan %13.50.

Vadeli mevduat için enparayı kesinlikle önermiyorum. Sadece ücretsiz havale ve eft için kullanıyorum.
  • neyehbe  (24.01.18 13:22:36) 
şekerbank %14.5 veriyormuş. şimdi işten çıkıp ona gidecektim. bir şubelerini aradım. 10 bin yatırınca 2 bini vadesiz de tutup 8 bine faiz işletiyorlarmış. ne anladım o zaman. ing daha iyi hiç değilse 1 sene. şeker 3 aydı.


  • aslan burcu kadini  (24.01.18 15:10:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.