[]

vücut biti - dermatolog var mı aramızda?

dermatolog veya daha önce yaşamış biri yazarsa sevinirim.

10 günden fazladır bacaklarımda, kasıklarımda ve karnımdaki kaşıntı için doktora gittim. vücut biti varmış. zaten kendim de bulmuştum bi sürü. neyae 2 gece kwellada kullandım 24 saat kaldı. her şeyim yıkandı ütülendi. giydiğim şeyleri giymedim falan. fakat dün devam etti kaşıntı. dün gece ilacı tekrar sürdüm. bugün akşam oldu tekrar kaşıntı var. bu iyileşmediği için mi oluyor, yoksa bi süre daha kaşıntı olması normal mi? görünürde bit yok bu arada. sadece dün falan bacak kıllarıma yapışmış gibi nokta gibi şeyler gördüm. ama bit değildi. canlı da değildi. acaba yavrusu ya da yumurtası falan mı var ki? ne zaman geçecek bu kaşıntı? :/


 
Vücut bitini bilmiyorum ama kombimize yuva yapan kumrudan vücuduma pire geçmişti ve kwella kullanmıştım. Kaşıntı bir müddet daha sürmüştü hemen geçmiyor yani. En fazla bir hafta daha sürer ve geçer diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.


  • tabirimekruh  (24.01.18 00:29:26) 
kaşıntı daha çok kasık bölgesinde bu arada. bacak ve karında daha az. ve dün bulduğum nokta gibi şeyler yok bugün.


  • nathanieltroy  (24.01.18 00:29:43) 
nokta gibi şeyler yumurtası olabilir. iki tırnak arasında ezdiğinde çıtlıyorsa yumurtasıdır. (sirkesi yani)

ilacı doktorun dediği zamanlarda ve miktarda kullanmaya devam et. ilaçlar sirkelere etki etmiyor ancak yumurtadan çıkınca etki ediyor.

burda çok faydalı bilgiler var (yazı saç bitleri için ama sana da faydası olacak bilgiler mevcut):
www.gapinfo.de
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.01.18 00:48:20) 
yok çıt etmedi işte hiç. baya denedim onu zaten. o zaman birkaç gün sonra tekrar mı ilaç süreyim :(


  • nathanieltroy  (24.01.18 00:50:26) 
doktor nasıl reçete ettiyse o şekilde kullan. ilacın fazlası zarar, azı işe yaramaz.

bir de bildiğimiz üzüm sirkesi de sirkelere (yumurtalara) çok etkilidir. sirke sürünce yumurtalar kıllara tutunamıyorlar o sırada alıyorsun. alıyorsun derken tek tek almana gerek yok. banyodan önce sirke sür sonra yıkan. kalan olduysa keselenirken dökülürler.

naftalin kokusuna gelmezler. taplet naftalinlerden koy dolaba, yatağına filan.
yıkanmayacak ürünleri nasıl temizleyeceğin linkte var.

geçer merak etme. eskiden askerden dönenler vücut bitleriyle dönerlerdi, anneler çamaşırları güzelce yıkar paklardı. öyle geçmiyor, kaldı olmazdı. şimdi ilaçlar da var mücadele daha kolaylaştı.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (24.01.18 01:04:23) 
Kılları kes


  • hasmetizm 2046  (24.01.18 08:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.