[]

nike ayakkabı memnuniyetsizlik

merhabalar,
Geçen ay internetten, morhipo'dan nike koşu ayakkabısı aldım.
kendisi şu : www.nike.com

Günlük giymek ve koşmak için almıştım, koşmaya daha geçemeden kendisinden soğuttu. Sağlam kalmak için giymemek gerekiyor, çünkü tabanı kayıyor.

Yani tamam, ıslak zeminler için özel olarak üretilmiş bir ayakkabı değil, vantuz etkisi beklemiyordum ama yani metrodaki zeminde azıcık ıslak olursa bile kayıyor, metro merdivenlerinde keza..

Seramik kaplama zeminlerde de kayıyor.

"ayaklarının zorlu koşullarda kuru kalması ve rahat etmesi için Gore-Tex® kaplamalı nefes alabilen fileden üretilmiştir." diyor ama salon ayakkabısı gibi kayıyor.

Ben bundan şikayetçiyim. Nereye başvurayım? Benzer deneyiminiz oldu mu?

 
Bende de bundan var aynı şekilde çok fena kayıyor. Kar yağdığında 2 kere ölüm tehlikesi geçirdim. Geçen sene aldım öyle boş boş duruyor. Giymemek daha iyi dediğiniz gibi.

www.nike.com

Hakem heyeti ile falan para iadesi alabilir miyiz acaba.
  • lana del rey  (22.01.18 23:55:42 ~ 23:56:36) 
Aynı ayakkabı bende de var, neredeyse 6 ay oldu alalı. Ben de aynı sorundan muzdaribim, gore-tex olduğu için yağmurlu havalarda giydiğim çok oluyor ekstra dikkat ediyorum pürüzsüz zeminlerde . Ama şikayet etmek pek fayda sağlamaz bence, bu modeller patika benzeri yollar için diye biliyorum. 2-3 defa doğa yürüyüşü yaptım oradaki performansı gayet iyiydi.


  • sedolima  (23.01.18 00:26:17) 
Ya gerçekten tehlikeli. Ben açık havada, sert koşullarda giyme güveniyle aldığım ayakkabıyla niye ciddi kazalar atlatıyorum ya? Tesadüfen bir şey olmadı yani. Olunca can derdinden bu konuya eğilecek kafa kalmaz, ve bu yeni kurbanlarına doğru devam eder.

Ürün açıklamasındaki şartlarda kullanamadığım ayakkabı için niye hakem heyetiyle uğraşalım ki. Nike'ın sorumluluğu bu bence. Vaadini yerine getirmeyen bir ürün. Hem de en az iki-3 kişi aynı şeyden muzdarip. :/ saçma.

bi de nereye yazacağız, kime diyeceğiz? benzer durumda nereye yazdınız? Twitter'da mavi badge yok nike turkiye'de.
  • neynep  (23.01.18 11:53:08) 
Bunlar trail koşular için tasarlanıyor, tabanından da belli olduğu üzere, şehir kullanımına uygun değil.

Keşke alırken araştırsaymışsınız.
  • peggy  (23.01.18 12:01:45) 
ya :/ araştırdım, ama öyle özel bir vurgu gözüme çarpmadı açıkçası. Bu kadar uzman bir marka "şehir kullanımına uygun değil" yazsaydı daha uygun olmaz mıydı?

Yani kişi ben olduğum, zarar ettiğim için demiyorum ama ürün tanıtım sorunu değil mi biraz bu memnuniyetsizlik?
  • neynep  (23.01.18 12:25:39) 
@neynep, verdiğiniz linkte direkt trail yazmamış zaten, ama internette araştırınca hemen trail diye çıkıyor. Belki buradan yola çıkabilirsiniz, sitede yeterli açıklama olmadığı için yanılmama sebep oldu diye.

Şimdi adamlar "şehir kullanımına uygun değil" de yazamaz çünkü kuru havada şehirde de kullanılır yani isteyen kullanır, sorun ıslak kaygan zeminde:D
  • peggy  (23.01.18 13:10:15 ~ 13:11:52) 
:) haklısınız sayın peggy, ama sağlık açısından tehlikeli olacak bir duruma sebebiyet vereceği için adamlar bunu düşünmeliydi bence ya, ama burası amariga değil maalesef. Kanun filan, ne bileyim.


  • neynep  (23.01.18 13:25:58 ~ 13:44:41) 
Bence siz birleşip yine bir şikayet başvurusu yapın bulabildiğiniz yerlere. Dediğiniz gibi aynı mağduriyeti yaşayan çok var, outdoor botlarda çok yaşanıyor mesela bu sorun.

Bir de bundan sonrası için, ayakkabının yabancı internet sitelerindeki yorumlarına, ve youtube'daki deneme videolarına bakmak çok yararlı oluyor, aklınızda bulunsun:)
  • peggy  (23.01.18 14:11:32) 
Evet, bundan sonra "en güvendiğin markaya bile güvenme" düsturu ile hareket edeceğim. Yabancı sitelere bakmalı, evet. Teşekkürler for koruyucu fikir:)
Ama yani ortalama markada bu detay yazmaz da, nike'ın yarattığı ve sattığı imaj bu değil. buna gıcık oldum.

Ayrıca, konu ile ilgili bilgi paylaşımı:
İnternet sitesine yazdım, şu cevap geldi,
"
Toprak ve çamurlu zeminlerde kaymaya önlemek ve daha iyi tutmak için gofret dilimi gibi tasarlanmıştır. Islak zeminde kayma olasılığı bulunmaktadır. Bilginiz olsun."


İkna edici değil bence. Devam edeceğim.
  • neynep  (23.01.18 14:21:16) 
cevap:

Ürünü sitemizden temin etmiş olsaydınız 30 günlük kullanım/deneme süreniz olduğu için geri iadesini yapabilirdiniz, ancak ürün bizden alınmadığı için bu konuyu satın almış olduğunuz şirket ile görüşüp belki iadesini veya değişimini isteyebilirsiniz. Ancak bizden temin etmediğiniz için size buaradan maalesef yardımcı olamıyoruz.

Mantıklı. İkna oldum.
  • neynep  (23.01.18 14:43:11 ~ 14:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.